fbpx

In prezent, companiile si organizatiile sunt puse in situatia de a avea o abordare consolidata a securitatii informatice, cu politici, metode de control si solutii adecvate pentru  asigurarea securitatii cibernetice. Dinamicitatea domeniului este insa atat de mare, incat eforturile unei companii de a avea resurse umane permanent instruite sunt practic imposibile pentru a acoperi intregul spectru de expertiza in domeniul securitatii cibernetice.

Ca atare, tot mai multe companii si organizatii isi pun baza in furnizorul lor de solutii de securitate, transferand moral asupra acestuia cea mai mare din ‘responsabilitate’.

Intelegerea clara a amenintarilor actuale este o necesitate atat pentru clienti, cat si pentru integratori, pentru a putea minimiza impactul cibernetic produs de atacurile permanente asupra organizatiilor.

CERTIFICARILE NSE: mai competitiv, mai profitabil 1

Fortinet este determinat sa isi sustina parteneri dar totodata sa confere mediului digital un plus de siguranta. Acesta este si scopul programului Network Security Expert (NSE) .

Programul NSE este un curs de certificare gandit pe 8 nivele si creat pentru a oferi partenerilor un nivel superior de expertiza in utilizarea solutiilor de securitate.

Programul NSE a fost conceput pentru partenerii care doresc sa-si extinda si sa-si valideze cunostintele si experienta in domeniul de securitatii a retelei. Ritmul cursurilor poate fi ajustat in functie de cursant, care va fi permanent sustinut de un instructor. Obiectvul cursurilor este sa ofere partenerilor o intelegere de ansamblu si in profunzime asupra necesitatilor actuale ale retelei, de la cele elementare, pana la cele mai avansate, conferind totodata si informatii utile ce pot accelera procesul de vanzari.

Cursurile sunt finalizate si validate prin examenele independente moderate, exercitii experimentale si a evaluari scrise, care permit avansarea graduala prin cele sase niveluri de competenta.

1

Network Security Associate

Acest titlu include primele trei niveluri de formare NSE (NSE 1, 2 si 3). In aceste trei cursuri, partenerilor li se ofera o intelegere elementara a peisajului amenintarilor moderne, precum si a solutiilor de baza si avansate Fortinet disponibile pentru combaterea acestor amenintari.

2

Network Security Professional

Urmatorul nivel de certificare (NSE 4) ofera informatiile necesare pentru configurarea, instalarea si monitorizarea dispozitivelor FortiGate.

3

Network Security Analyst

Candidatii de la nivelul Network Analytics Analyst (NSE 5) isi demonstreaza competenta folosind ForitAnalyzer si FortiManager pentru a efectua analize si rapoarte de retea.

4

Network Security Specialist

Aceasta certificare (NSE 6) depaseste expertiza exlusiva a echipamentelor firewall de generatie urmatoare pentru a asigura intelegerea tactica a intregului concept de Security Fabric, inclusiv a diferitelor solutii integrate din care acesta este inclus.

5

Network Security Architect

Aceasta certificare (NSE 7) este oferita partenerilor care, dupa ce au absolvit cursurile si evaluarile necesare, demonstreaza abilitati avansate de implementare, administrare si troubleshooting pentru diferite solutii Fortinet.

6

Network Security Expert

Aceasta este cel mai inalt nivel de certificare (NSE 8) in cadrul programului NSE si este acordat partenerilor care demonstreaza experienta tehnica si abilitati complete in proiectarea si configurarea securitatii retelelor.

Beneficiile Programului NSE

Abilitatea de a demonstra fiecare nivel de expertiza, de la simpla constientizare a contextului general pana la proiectarea si configurarea avansata, ofera oportunitati imense partenerilor. Aceste cursuriai menirea de a oferi partenerilor un plus de pregatire profesionala si o intelegere avansata atat a necesitatilor clientilor, cat si a modului in care tehnologiile avansate Fortinet rezolva aceste necesitati.

Certificarea NSE transmite ofera – in fata clientului – un mesaj clar in ceea ce priveste nivelul de expertiza in domeniul securitatii retelei si asigura un plus de incredere in fata acestuia si, implicit, sanse mai mari de succes. Experienta Fortinet confirma faptul ca partenerii certificati NSE reusesc performante superioare nu numai la nivel tehnologic, dar si din punct de vedere al veniturilor realizate.

In plus, odata obtinute aceste certificari, partenerii Fortinet vor putea accesa un set dedicat de programe promotionale si beneficii speciale in cadrul mai larg al programului Fortinet Partner.

Mai multe detalii, sunt disponibile in Fortinet Partner Portal.