fbpx
Solutiile de securitate F5 SHAPE 1

F5 a achizitionat Shape in ianuarie 2020, unindu-si fortele cu liderul global in protectia impotriva fraudei si abuzului pentru a transforma modul in care aparam aplicatiile impotriva furtului de credentiale si a altor atacuri avansate care trec de controlul securitatii si al fraudei.

Shape a constatat ca, dupa ce a rezolvat cu succes automatizarea nedorita exercitata asupra aplicatiilor web si mobile, multi actori isi continua activitatea manual folosind fermele de clic uman. Din acest motiv, Shape ofera mai multe solutii care pot proteja clientii de toate aceste amenintari. Shape protejeaza invizibil fiecare aplicatie de atacuri, fraude si abuzuri. Shape a dezvoltat solutii care pot identifica atunci cand o solicitare vine de la un bot sau de la un om sau daca cererea a fost facuta cu intentii malitioase sau benigne. Shape poate astfel sa previna frauda in timp real, sa gestioneze accesul partenerilor la aplicatii si fintech si sa furnizeze date noi esentiale pentru dezvoltarea afacerii.

NU ORICE AUTOMATIZARE ESTE MALITIOASA SI NU TOT TRAFICUL MALITIOS SAU NESOLICITAT ESTE AUTOMATIZAT. ORGANIZATIILE AU NEVOIE DE SOLUTII CARE POT FACE DIFERENTA.

SOLUTIILE SHAPE: protectie impotriva fraudelor si a abuzului | protectia veniturilor | fara batai de cap si cu efort minim

  • Elimina actiunea botilor si abuzul – fara frictiuni suplimentare pentru utilizatori (Shape Enterprise Defense)
  • Identifica tranzactiilor frauduloase manuale in timp real, la nivel de utilizator (Shape AI Fraud Engine „SAFE”)
  • Reduc frictiunea pentru utilizatorii legitimi // Re-autentificati silent atunci cand revin pe site-ul web pe perioada extinsa (Shape Recognize)

SHAPE IN CIFRE

Solutiile de securitate F5 SHAPE 3

Solutii F5 SHAPE pentru sectorul financiar bancar

Autentificarea sigura a clientilor cu Shape atenueaza riscurile, imbunatateste experienta clientilor si respecta reglementarile PSD2 a UE vizand masurile de securitate cibernetica pentru sectorul bancar.

Fiecare industrie se confrunta cu presiunea de a creste veniturile si de a reduce costurile operationale si pierderile. Industria bancara nu face exceptie. In paralel, preocuparea pentru respectarea confidentialitatii datelor si protectia datelor personale implica introducerea unor masuri de siguranta suplimentare.

Transformarea serviciilor financiare se axeaza pe protectia consumatorului

Sectorul financiar-bancar se transforma digital, dar aceasta dezvoltare genereaza o suprafata de atac mai mare pentru infractori. Pentru a combate acest lucru, Autoritatea Bancara Europeana (EBA) a emis Directiva 2 privind Serviciile de Plati (Payment Services Directive 2/PSD2) pentru a proteja consumatorii prin autentificarea puternica a clientilor (SCA) in banci, agregatori si alti furnizori de servicii financiare.

PSD2 mentioneaza necesitatea unei autentificari puternice a clientului, definita ca bazata pe 2 sau mai multe elemente, independente, asa incat incalcarea unui element sa nu le compromita pe celelalte. Care sunt elementele vizate de PSD2?

  • cunostinte (ceva ce doar utilizatorul cunoaste, de tip parola, cod pin)
  • posesiune (ceva ce este in posesia utilizatorului, precum token soft/hardware, SMS)
  • inerenta (ceva ce reprezinta utilizatorul, cum ar fi biometrice, recunoastere vocala, puls etc)

In vreme ce infractorii cibernetici se adapteaza si cauta sa devanseze noile reglementari, este important ca siguranta utilizatorilor sa fie mentinuta fara a se face vreun compromis la adresa accesului si a confortului in utilizarea aplicatiilor si a API-urilor.

 

Ce ofera Platforma Shape?

  • Un nivel avansat de securitate a autentificarii clientilor
  • Conformitate cu prevederile PSD2 fara a afecta experienta utilizatorului
Solutiile de securitate F5 SHAPE 5

Cum functioneaza?

Solutiile de securitate F5 SHAPE 7

Shape completeaza OTP si SMS 2FA cu analize comportamentale, interfunctionale in timp real, care autentifica colectiv utilizatorii in conformitate cu toate cele trei elemente de autentificare puternica a clientilor prevazute in PSD2, realizand conformitatea, oferind securitate avansata si eliminand disconfortul utilizatorilor.

Solutiile F5 SHAPE pentru securitatea avansata a autentificarii constituie o platforma validata pentru sectorul financiar-bancar.

Pentru mai multe detalii, contacteaza un reprezentant Veracomp!

Solutiile de preventie a fraudelor si de securitate a aplicatiilor F5 SHAPE sunt disponibile intr-o gama larga de produse, potrivite pentru diverse verticale de business.

Contacteaza un reprezentant Veracomp pentru a afla mai multe informatii!