fbpx

Pe masura ce infrastructurile se diversifica, noi tehnologii si instrumente de securitate cloud sunt adaugate retelei, extinzand suprafata de atac. Pentru a gestiona eficient riscurile, organizatiile au nevoie de management centralizat pentru a obtine vizibilitate si pentru a defini politici consistente de securitate cibernetica in intregul mediu.

Fortinet este singurul furnizor care ofera solutii de securitate ciberbetica pentru toate cele trei tipuri de cloud: privat, public si hibrid.

In ce consta securitatea cloud?

Securitatea cloud descrie politici, tehnici de control, proceduri si instrumente utilizate de catre echipele IT pentru a-si proteja bunurile in cloud.

Crearea unui mediu cloud sigur poate deveni un obiectiv complicat, luand in considerare mediile actuale multi-cloud sau mediile hibride. Companiile au nevoie de o strategie clara de securitate cloud, sustinuta de solutii care sa raspunda eficient si consistent nevoilor unice de business. O politica solida de securitate trebuie sa acopere atat mediile cloud private, cat si mediile cloud publice.

Pentru a asigura o performanta optima a retelei, tot mai multe organizatii aleg sa isi inlocuiasca baza de routere traditionale cu solutii SD-WAN, care tin cont de aplicatiile care ruleaza in sistem.

Securitatea implica politici si reguli consistente care sa fie aplicate la nivelul retelelor tot mai distribuite – prin multiple margini generate de cloud, LAN si WAN.

Principii generale

Ce ar trebui urmarit pentru a ne asigura ca alegem solutiile optime de securitate cloud?

1

Integrare

Solutiile de securitate cloud trebuie sa respecte principiul zero trust si sa functioneze ca solutii integrate cu factori de forma si modele de consum flexibile. Protectia nu se refera doar la cloud, ci trebuie sa fie end-to-end, urmarind datele si aplicatiile oriunde ar fi acestea, mai degraba decat vizand un perimetru traditional definit ca „interior” sau „exterior” unei retele. Fortinet Security Fabric ofera capabilitati extinse, integrate si automatizate necesare pentru retelele hibride.

2

Convergenta intre retea si securitate

Transformarea digitala a mutat accentul pe rezultatele de business si experienta utilizatorilor. Aceasta schimbare presupune ca buna performanta a retelei si securitatea sa lucreze ca o solutie integrata, dat fiind ca rezultele si experientele solicita deopotriva securitate si acces optimizat la retea. Gartner se refera la aceasta integrare numind-o “total experience” (TX), respectiv convergenta dintre experienta clientului (CX), experienta angajatului (EX) si experienta utilizatorului (UX) in cadrul unui mediu multi-experienta.

3

Inteligenta Artificiala

Aceleasi medii care sustin experientele pot reprezenta o oportunitate pentru infractorii cibernetici. Pentru a tine pasul, sistemele de securitate in cloud trebuie sa includa solutii bazate pe inteligenta articiciala si invatare-masina care pot aduna si analiza cantitati uriase de date pentru a identifica amenintarile cat mai aproape de momentul impactului sau chiar inainte de acesta. Cuplata cu automatizarea retelei, aplicarea de tehnologii avansate precum AI, ML si Process Mining asigura proceselor viteza si precizia necesara pentru un raspuns optim din partea tuturor resurselor relevante.

VIITORUL ESTE CLOUD? 3

Consolidarea si imbunatatirea platformei de securitate cloud

Aplicatiile urmeaza infrastructura disponibila, iar securitatea converge cu acestea. Aplicatiile pot fi acum securizate oriunde ar rula, dar – pentru obtine acest lucru – securitatea in cloud trebuie sa se adapteze la locatia aplicatiei.

Consultand eBook-ul, veti afla:

  • Care sunt provocarile modelelor multi-cloud
  • Care sunt cele cinci domenii de securitate care trebuie luate in considerare atunci cand se proiecteaza si gestioneaza securitatea in cloud
  • Cum poti obtine o abordare unificata a platformelor asa incat sa acoperi toate tipurile de cloud

Descarca eBook >>

VIITORUL ESTE CLOUD? 5

Raport Securitate Cloud 2021

Raportul din 2021 privind securitatea in cloud dezvaluie modul in care peste 500 de profesionisti in securitate cibernetica utilizeaza solutiile cloud, care sunt provocarile lor, amenintarile de securitate cu care se confrunta si ce este necesar pentru a rezolva problemele actuale de securitate.

In prezent, 36% dintre companii utilizeaza deja sisteme cloud hibride in care mediile cloud publice si cele cloud private sunt integrate, dar un numar aproape la fel de mare (35%) dintre intervievati au declarat ca mediile multicloud provenite de la mai diversi furnizori nu sunt inca integrate.

Mai mult decat atat, stiti…

  • Ca 53% dintre organizatii isi fac griji cu privire la lipsa de vizibilitate asupra solutiilor lor cloud?
  • Care sunt cele mai mari amenintari de securitate actuale?
  • Care este cea mai buna cale de urmat?

Descarca Infografic >>

VIITORUL ESTE CLOUD? 7

Asigurarea securitatii in mediile hibride si multi-cloud

In ce masura solutia utilizata in prezent reuseste sa raspunda nevoilor de functionalitati din mediile cloud publice, private si hibride?

O solutie valida de securitate, potrivita pentru orice mediu cloud ar trebui sa poata asigura:

  • Scalabilitate: flexibilitatea de a se dezvolta odata cu mediul informatic
  • Consistententa: aplicarea si mentinerea consecventa a politicilor, vizibilitatii si protectiei necesare in cloud
  • Segmentare: separarea sistemelor critice, a sarcinilor de lucru si a aplicatiile pe baza profilurilor de risc unice

Descarca White Paper >>

Cu Fortinet, puteti rula aplicatii pe orice tip de cloud. Portofoliul de solutii cloud Fortinet protejeaza consistent aplicatiile si datele in cloud si reduce complexitatea gestionarii mai multor solutii si furnizori prin utilizarea Fortinet Security Fabric.