fbpx
Retelistica bazata pe securitate 1

Retelistica bazata pe securitate 3

RETELISTICA
BAZATA PE SECURITATE

Solicita mai multe informatii

Obligatoriu
Obligatoriu
Obligatoriu
Obligatoriu
Obligatoriu
Obligatoriu
Field is required!
Pentru ofertare avem nevoie de acordul Dvs.
Pentru participare avem nevoie de acordul Dvs.
Acest formular reprezinta acordul Dvs conform Regulamentului (UE) 679/2016 aplicabil din 25.05.2018. Prin completarea sa, va exprimati acordul ca VERACOMP EUROPE SRL. CUI RO 21711588, inregistrata la ONRC cu nr J40/2007 avand sediul in Str. Grigore Romniceanu 20, sector 5, Bucuresti, sa prelucreze datele dvs personale, comunicate catre aceasta prin intermediul acestui formular.

Va puteti retrage oricand doriti consimtamantul printr-un mesaj la adresa de e-mail office@veracomp.ro sau prin simpla accesare a linkului de ”dezabonare” de la subsolul fiecarui mesaj primit prin e-mail de la Veracomp. Veracomp cunoaste importanta datelor dumneavoastra si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora.
Contacteaza-ne!

In ce consta securitatea retelei?

Atacurile la adresa securitatii cibernetice reprezinta o categorie de risc ridicat pentru orice companie moderna care isi bazeaza afacerile pe un sistem informatic. Ca atare, retelistica actuala trebuie sa se dezvolte si sa se orienteze tinand cont de nevoile de securitate.

Retelele se dezvolta continuu, iar noile tehnologii cresc suprafata de atac si deschid oportunitati pentru noi amenintari. In acelasi timp, infractorii cibernetici lanseaza atacuri din ce in ce mai sofisticate. Iata cele mai frecvente tipuri de provocari care vizeaza securitatea retelelor:

 • Incetinirea performantelor retelei
 • Atacuri sofisticate, tintite
 • Lipsa de vizibilitate asupra retelei in ansamblul sau
 • Complexitate sporita, generata de numarul mare de produse si solutii IT
 • Lipsa profesionistilor IT

Securitatea retelei se refera la tehnologiile si politicile utilizate pentru a apara reteaua, traficul de retea si activele accesibile in retea de atacuri cibernetice, acces neautorizat si pierderi de date. Trebuie sa protejeze atat la periferia, cat si in interiorul retelei, ceea ce presupune o abordare stratificata.

Securitatea retelei explicata

Solutiile Fortinet acopera toate nevoile de securitate a retelei si, in acelasi timp, reduce complexitatea și ofera un nivel superior de vizibilitate si performanta. Vizioneaza filmul pentru a intelege cum functioneaza securitatea retelei.

Cele mai populare tipuri de solutii de securitate a retelei

Cea mai importanta componenta a securitatii retelei este un firewall de generatie urmatoare. Dar pentru a proteja cu adevarat reteaua, sunt necesare si alte tehnologii, iar securitatea eficienta a retelei necesita o abordare holistica. In esenta, pentru a proteja intreaga suprafata de atac a unei organizatii, o abordare stratificata cu solutii de securitate pentru toate zonele retelei trebuie sa lucreze impreuna pentru a oferi o schema de securitate integrata si colaborativa.

 • Firewall
 • Sistem de preventie
  a intruziunilor (IPS)
 • Secure Web Gateway
 • Inspectie SSL
 • VPN
 • Protectie WAN
  si in sucursala
 • Optimizarea aplicatiilor

Echipamentele firewall-urile traditionale nu sunt o noutate si reprezinta un produs standard de securitate utilizat de majoritatea organizatiilor. Dar pe masura ce peisajul amenintarilor a evoluat, tehnologia firewall a  suferit si ea modificari. Un firewall de generatie viitoare (Next Generation Firewall, NGFW) ofera functionalitati superioare fata de un firewall traditional care doar aplica tehnici de inspectie si blocare a portului / protocolului. NGFW va inspecta la nivel de aplicatie, va preveni intruziunile si se va folosi de informatii si inteligenta provenite din surse externe echipamentului propriu-zis pentru a asigura securitate completa in contextul digital actual.

Atat firewall-urile traditionale, cat si NGFW utilizeaza filtrarea pachetelor (atat statice, cat si dinamice) pentru a se asigura ca toate conexiunile care se realizeaza intre retea, internet si firewall-ul in sine sunt sigure. In plus, NGFW-urile pot filtra pachete pe baza aplicatiilor, utilizand liste albe sau sisteme de prevenire a intruziunilor (IPS) bazate pe semnaturi, pentru a face distinctia intre aplicatiile benigne (adica sigure) si aplicatiile potential daunatoare.

Exista multe alte diferente, dar un avantaj major pe care il aduc echipamentele NGFW consta abilitatea de a bloca intrarea malware-ului intr-o retea.

Un sistem pentru prevenirea intruziunilor (IPS) are rolul de a identifica activitatile suspecte, de a le detecta sau impiedica sa produca atacuri asupra infrastructurii de retea. Tehnologiile de securitate IPS monitorizeaza activitatile informatice, capteaza informatii despre acestea si le raporteaza administratorilor de retea.

IPS va initia pasi preventivi, cum ar fi configurarea altor instrumente de securitate a retelei pentru a preveni posibilele atacuri sau ajustarea politicilor de securitate corporative pentru a se asigura ca angajatii sau vizitatorii din retea nu se angajeaza intr-un comportament ce ar putea afecta infrastructura IT.

Instrumentele IPS sunt o componenta critica a securitatii complete a unei retele si sunt din ce in ce mai bine integrate in solutiile de tip firewall, renuntandu-se la promovarea lor ca produs independent de securitate a retelei.

Dupa cum o sugereaza si numele sau, un gateway web securizat este un punct de control care impiedica intrarea traficului neautorizat in reteaua organizatiei. Un SWG va opera intre toate datele primite in retea si cele care ies din retea si va genera o bariera impotriva traficului rau intentionat care ar putea urmari accesarea resurselor cheie din retea.

O solutie SWG mai sofisticata este capabila sa previna, de asemenea, extragerea de informatii sensibile din reteaua organizatiei. Gateway-urile web securizate au devenit tot mai importante pentru securitatea generala a retelei pe masura ce atacurile cibernetice si-au ridicat nivelul de creativitate si complexitate.

Inspectia SSL este o componenta critica a securitatii infrastructurii de retea. Inspectia prin SSL (secure sockets layer) intercepteaza si decripteaza tot traficul transmis printr-un site web HTTPS, identificand continutul rau intentionat.

Organizatiile folosesc adesea certificate SSL pe site-urile lor web pentru a crea conexiuni sigure. Totusi, SSL are si un dezavantaj – criptarea SSL este adesea utilizata astazi de atacatori pentru a ascunde malware-ul. Prin urmare, solutiile de securitate a retelei trebuie sa includa inspectia SSL ca o capacitate de baza.

Retelele private virtuale (virtual private networks, VPN) utilizeaza conexiuni virtuale pentru a crea o retea privata, pastrand orice punct final conectat la internet in conditii de siguranta si protejand informatiile sensibile de vizionarea sau interceptarea neautorizata. Un VPN directioneaza conexiunea unui dispozitiv terminal printr-un server privat, astfel incat atunci cand datele ajung pe internet, nu pot fi vizualizate ca provenind de pe dispozitiv.

VPN-urile criptografice de inalta performanta permt trecerea accelerata catre platforme cloud, ofera o experienta mai buna si mai sigura pentru angajatii care lucreaza de la distanta si permit tuturor organizatiilor sa mentina o politica de securitate consistenta si un control adecvat asupra accesului, indiferent de locatie, pentru toti utilizatorii, aplicatiile si dispozitivele organizatiei.

Multe dintre organizatiile actuale detin birouri sau au angajati dispersati geografic, in intreaga lume. In plus munca de la distanta sau telemunca este o tendinta accelerata recent de pandemia globala COVID-19.

Securitatea unei retele cu locatii sau sucursale distribuite geografic, trebuie insa luata in conisderare inca din faza de proiectare a infrastructurii. Securitatea retelei la nivel de sucursale inseamna pastrarea sigurantei traficului pe internet intre sucursale, resurse corporative precum sediul sau centrul de date si angajatii care lucreaza de la distanta. In permanenta, o multime de date sunt in tranzit intre aceste locatii distribuite. Adoptarea masiva si rapida a aplicatiilor bazate pe cloud, cum ar fi G Suite, Office 365 si alte instrumente populare Software-as-a-Service (SaaS), presupune o conexiune la internet constanta, solida si sigura intre utilizatorii din diferite locatii.

Tehnologiile traditionale WAN (wide-area network), precum MPLS, sunt astazi acum prea lente si greoaie pentru a tine pasul cu volumul si viteza conexiunilor la internet necesare astazi. De aceea, multe organizatii apeleaza la solutii avansate, cum ar fi cele definite software SD-WAN, ca o componenta a unei securitati complete, capabile sa acopere geografic toate punctele de lucru indiferent de dispersia geografica a acestora.

SD-WAN ofera conectivitate mai rapida, economii de costuri si performanta sporita pentru aplicatiile SaaS, precum si pentru servicii digitale de colaborare voce si video.

Optimizarea aplicatiilor utilizeaza mai multe tehnici gandite pentru a spori functionalitatea generala a retelei si pentru a conferi un plus de siguranta.

Monitorizarea capacitatii latimii de banda, codarea aplicatiei si rezolvarea latentei retelei sunt doar cateva dintre tehnicile relevante.

Solutiile Fortinet – dedicate securitatii retelelor

Companiile si institutiile au nevoie atat de retele performante, cat si de securitate puternica. Solutiile de securitate Fortinet dedicate retelei se combina intr-o matrice completa de securitate Fortinet, care permite vizibilitate completa si ofera protectie automata impotriva amenintarilor pe intreaga suprafata de atac. Alimentate de un singur sistem de operare, solutiile ofera cel mai inalt nivel de securitate, lider in industrie, performanta de neegalat si complexitate redusa.