fbpx
SECURE WEB GATEWAY 1

SECURE WEB GATEWAY 3

RETELISTICA
BAZATA PE SECURITATE

Solicita mai multe informatii

Obligatoriu
Obligatoriu
Obligatoriu
Obligatoriu
Obligatoriu
Obligatoriu
Field is required!
Pentru ofertare avem nevoie de acordul Dvs.
Pentru participare avem nevoie de acordul Dvs.
Acest formular reprezinta acordul Dvs conform Regulamentului (UE) 679/2016 aplicabil din 25.05.2018. Prin completarea sa, va exprimati acordul ca VERACOMP EUROPE SRL. CUI RO 21711588, inregistrata la ONRC cu nr J40/2007 avand sediul in Str. Grigore Romniceanu 20, sector 5, Bucuresti, sa prelucreze datele dvs personale, comunicate catre aceasta prin intermediul acestui formular.

Va puteti retrage oricand doriti consimtamantul printr-un mesaj la adresa de e-mail office@veracomp.ro sau prin simpla accesare a linkului de ”dezabonare” de la subsolul fiecarui mesaj primit prin e-mail de la Veracomp. Veracomp cunoaste importanta datelor dumneavoastra si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora.
Contacteaza-ne!

Solutii Secure Web Gateway (SWG)

Protectie la nivel enterprise impotriva amenintarilor provenite din Internet

Pe masura ce organizatiile si companiile continua sa isi reproiecteze arhitecturile WAN Edge pentru a permite migrarea rapida a aplicatiilor catre cloud, suprafata de atac prezenta in locatiile remote sau la nivel de sucursale continua sa creasca. Acest risc este deosebit de mare pentru traficul bazat pe web, intrucat amenintarile bazate pe web continua sa fie unul dintre principalii vectori de atac. Pe masura ce tehnicile de atac devin mai avansate si mai versatile, organizatiile au nevoie de o abordare integrata pentru a-si asigura protectia necesara impotriva riscurilor externe si interne. Solutiile Secure Web Gateway de la Fortinet ofera optiuni flexibile de implementare pentru a proteja impotriva amenintarilor bazate pe internet fara a afecta experienta utilizatorului final.

In ce consta o solutie Secure Web Gateway (SWG)?

Solutiile Secure Web Gateway (SWG) utilizeaza filtrarea web pentru a aplica politicile de acces la internet ale unei organizatii. De asemenea, filtreaza software-ul nedorit, in special cel de tip malware, de la nivel de conexiuni de internet initiate de utilizator.

SWG-urile sunt extrem de importante, deoarece organizatiile si-au dezvoltat WAN Edge semnificativ in ultima perioada. In conditiile in care aplicatiile migreaza rapid catre cloud, iar suprafata de atac de pe site-uri indepartate si locatii dispersate continua sa creasca, riscurile de securitate pentru traficul web sunt deosebit de mari. Iar pe masura ce tehnicile de atac devin mai avansate, organizatiile au nevoie de o abordare integrata pentru a se proteja impotriva riscurilor externe si interne.

O solutie SWG ar trebui sa includa: filtrarea adreselor URL, controlul aplicatiilor, o inspectie profunda la nivel de HTTPS / SSL, prevenirea pierderii de date si capabilitati de izolare a browserului de la distanta. SWG-urile sunt din ce in ce mai populare si se asteapta ca piata globala a gateway-ului web sa atinga pragul de 4 miliarde USD pana in 2023.

Solutiile SWG de la Fortinet ofera optiuni de implementare flexibile, inclusiv moduri explicite, transparente si inline, pentru a asigura protectie eficienta impotriva amenintarilor bazate pe internet fara a afecta experienta utilizatorului final.

Secure Web Gateway vs. Firewall

Cele doua nu se exclud, ci se completeaza. Solutiile SWG au rolul de a preveni infectiile cu malware, de a bloca accesul la site-uri web si la aplicatii daunatoare si de a aplica politicile de conformitate ale companiei, in special la nivel de sucursale si pentru angajatii care lucreaza de la distanta.

SWG-urile sunt similare cu firewall-urile prin faptul ca ambele pot distinge traficul de Internet rau intentionat de traficul benign si ambele ofera protectii avansate de securitate a retelei. Firewall-urile functioneaza la nivel de pachet. Cu toate acestea, rolul principal al SWG-urilor este acela de a identifica si de a proteja impotriva atacurilor avansate prin inspectarea traficului web la nivel de aplicatie – fara a compromite experienta generala pe web.

O strategie de securitate completa a unei companii sau organizatii ar trebui sa integreze atat solutii SWG-uri, cat si firewall-uri de noua generatie (NGFW).

Secure Web Gateway vs. Proxy

Instrumentele traditionale de proxy web gestioneaza modul in care traficul trece intre punctele finale interne ale unei organizatii si Internet. De-a lungul timpului, organizatiile au adoptat solutii Secure Web Gateway pentru a oferi un set mai avansat de capabilitati, suplimentare fata de ceea ce putea oferi un simplu proxy traditional.

Studii de caz cu implementari ale solutiei Fortinet 6.4 Secure Web Gateway

FortiGate SWG ofera protectie impotriva atacurilor web prin filtrarea adreselor URL, vizibilitate si control al traficului web criptat prin inspectie SSL si aplicarea politicilor pentru aplicatii web granulare. Acest demo trece prin cateva cazuri de utilizare cheie: cum se blocheaza paginile web malitioase folosind FortiGuard Web Filtering, cum se aplica politica de utilizare acceptabila, cum se pune in practica politica DLP si cum se aplica izolarea browserului cu SWG.

Fortinet Secure Web Gateway

Fortinet Secure Web Gateway are rolul de a apara utilizatorii de amenintarile transmise de internet si facilitateaza aplicarea si respectarea politicilor privitoare la utilizarea aplicatiilor bazate pe internet in cadrul companiilor si organizatiilor. Cu FortiGate SWG, puteti implementa echipamente firewall Fortinet de ultima generatie, lider in industrie, ca proxy.

FortiGate SWG consolideaza serviciile NGFW si SWG, ajutand companiile sa isi gestioneze cu usurinta solutia de securitate a retelei. Accepta toate modurile de implementare proxy si foloseste mai multe tehnici de detectare, cum ar fi filtrarea web, filtrarea DNS, prevenirea pierderii de date, antivirusul, prevenirea intruziunilor si protectia avansata impotriva amenintarilor pentru a proteja angajatii de amenintarile venite din internet.

FortiGate SWG este cea mai potrivita solutie pentru organizatiile care doresc sa isi consolideze serviciile de securitate a retelei si sa optimizeze volumul de lucru al echipelor de securitate.

Intreprinderile pot adopta, de asemenea, FortiProxy, o solutie dedicata Secure Web Gateway. Printre multe beneficii, FortiProxy ofera integrare cu serviciile FortiGuard Threat Intelligence – informatii legate de amenintarile de securitate care sunt permanent actualizate si care au rolul de a a imbunatati filtrarea DNS si web, prevenirea intruziunilor, analiza dinamica utilizand sandboxing, antivirus si DLP si analiza continutului.

Importanta utilizarii unei solutii Secure Web Gateway

Solutiile SWG pastreaza reteaua corporatista in siguranta, protejand impotriva traficului malitios de Internet, impiedicand intrarea amenintarilor in retea – ceea ce ar putea produce infectarea sau intruziuni in sistem.

Caracteristici precum inspectia SSL sunt tot mai necesare pentru a realiza protejarea infrastructurii IT la nivel enterprise, mai ales in conditiile in care mai mult de jumatate dintre atacurile si traficul malitios de Internet utilizeaza in prezent criptarea.