fbpx
SEGMENTARE INTERNA 1

SEGMENTARE INTERNA 3

RETELISTICA
BAZATA PE SECURITATE

Solicita mai multe informatii

Obligatoriu
Obligatoriu
Obligatoriu
Obligatoriu
Obligatoriu
Obligatoriu
Field is required!
Pentru ofertare avem nevoie de acordul Dvs.
Pentru participare avem nevoie de acordul Dvs.
Acest formular reprezinta acordul Dvs conform Regulamentului (UE) 679/2016 aplicabil din 25.05.2018. Prin completarea sa, va exprimati acordul ca VERACOMP EUROPE SRL. CUI RO 21711588, inregistrata la ONRC cu nr J40/2007 avand sediul in Str. Grigore Romniceanu 20, sector 5, Bucuresti, sa prelucreze datele dvs personale, comunicate catre aceasta prin intermediul acestui formular.

Va puteti retrage oricand doriti consimtamantul printr-un mesaj la adresa de e-mail office@veracomp.ro sau prin simpla accesare a linkului de ”dezabonare” de la subsolul fiecarui mesaj primit prin e-mail de la Veracomp. Veracomp cunoaste importanta datelor dumneavoastra si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora.
Contacteaza-ne!

SEGMENTARE INTERNA

Proiectat pentru segmentare accelerata

Transformarea digitala sustine dezvoltarea afacerii si atingerea unui nivel superior de eficienta. Pe de alta parte, componentele care fac posibila aceasta crestere, cum ar fi dispozivele mobile si mobilitatea operatiunilor, convergenta mediilor si tehnologiilor IT si cele operationala (OT) permit atacuri cibernetice sofisticate, care fac adesea ca realizarea unei securitatii complete sa devina o sarcina dificila. Mai mult decat atat, mentinerea unui mediu de securitate solida, prin implementarea unor politici de securitate consistente in toate sistemele de retea, este din ce in ce mai dificila.

Securitatea devine si mai problematica in cazurile unor retele plate, care au fost construite pe baza unei filozofii „de incredere”, care faciliteaza accesul infractorilor cibernetici la retea care. Odata intrati in retea, atacatorii devin parte a zonei de incredere si pot actiona in voie. Pe masura ce acestia se deplaseaza mai adanc in retea, detectarea lor este tot mai dificila, conducand la riscuri in cascada, de la exfiltrarea datelor valoroase cu impactul economic rezultat, pana la eventuala deteriorare a marcii organizatiei.

Echipele de IT si de securitate a infrastructurii au adoptat o combinatie de diverse tipuri de micro, macro si tehnici de segmentare a aplicatiilor pentru a putea securiza datele si activele digitale. Dar aceste tipuri de segmentare inca nu au o acoperire completa, iar organizatiile trebuie sa gandeasca si sa dezvolte o noua abordare a securitatii.

Segmentarea interna poate ajuta, de asemenea, la indeplinirea normelor legate de conformitate, cum ar fi conformitatea PCI. Se impune parcurgerea urmatorilor pasi:

 • Faceti o evaluare generala a securitatii
  Incepeti cu serviciul de evaluare a securitatii si rulati raportul de conformitate pentru a evalua daca reteaua functioneaza conform standardelor solicitate.
 • Etichetati activele utilizand o logica de business
  Etichetati materialele utilizand o logica de afaceri, de exemplu folosind caracteristica Asset Tagging de la Fortinet. Aceste etichete (tags) permit cautarea si identificarea cu usurinta a tuturor activelor PCI in diferitele vizualizari si rapoarte ale FortiManager si FortiAnalyzer.
 • Decideti unde si cum aplicati segmentarea
  Implementati la nivel de dispozitiv final si micro-segmentati (de exemplu, VMware NSX)
 • Controlati accesul granular
  Mizati pe Identity and Access Management (IAM) pentru a gestiona controlul accesului granular
 • Folositi Fabric Connector
  Utilizati Fabric Connectors pentru a va integra perfect cu segmentarea implementata (de exemplu, VMware NSX), pentru a asigura un nivel avansat de securitate de inalta performanta si pentru a putea interoga baza de date externa de incredere pentru informatii trust dinamice

Cu solutiile Fortinet, orice initiativa de segmentare este protejata, fara a va face griji pentru performanta operatiunilor.

Cu segmentarea interna Fortinet, organizatiile pot segmenta in mod inteligent activele de retea si infrastructura, indiferent de locatia lor si indiferent daca aceasta este locala sau multi-cloud. Controlul dinamic al accesului granular este apoi stabilit prin monitorizarea continua a nivelului de incredere si prin adaptarea corespunzatoare a politicii de securitate. Securitatea avansata, de inalta performanta, izoleaza activele IT critice pentru a asigura detectarea si prevenirea rapida a amenintarilor folosind analize si automatizari.

Posibil de realizat prin echipamentele fizice sau solutiile virtuale FortiGate, impreuna cu inovatiile FortiOS, segmentarea interna asigura segmentarea infrastructurii de la un capat la celalalt, depasind limitele geografice si extinzand capabilitatile retelelor.

Produse pentru segmentare interna