fbpx

Fortinet Security Fabric

Tehnologii pentru domeniul SANATATII

Domeniul sanatatii a avut dintotdeauna misiunea de a asigura cele mai bune servicii de sanatate. In contextual actual, intregul concept privind serviciile de sanatate este strans legat de capacitatea  de a exploata avantajele pe care le pune la dispozitia societatii atat tehnologiile in general, cat si tendintele tehnologice precum Internet of Things (IoT), Cloud, etc. Pe de alta parte, domeniul sanatatii manevreaza informatii critice, sensibile, iar organizatiile din acest domeniu au necesitati aparte in ceea ce priveste securitatea datelor si a infrastructurii.

Toate informatiile legate de sanatatea pacientilor, istoricul acestora,investigatiile tratamentele si informatiile financiare asociate, cat si informatiile procesate prin intermediul cardurilor de sanatate constituie obiecte predilecte ale atacurilor informatice. Toate sunt date critice care necesita un nivel superior de securitate. Organizatiile din domeniul medical vor trebui sa investeasca tot mai mult atat in tehnologii cat in securitatea datelor si sistemelor critice.

Lider in domeniul securitatii cibernetice, Fortinet a dezvoltat un portofoliu de solutii si servicii complete care adreseaza toate necesitatiile curente ale organizatiilor din domeniu medical. Cu Fortinet Security Fabric, o viziune si o abordare holistica a securitatii, industria medicala poate beneficia de securitate completa a infrastructurii. O prima etapa a acesteia consta in abordarea naturii distribuite a mediului informatic si implementarea solutiilor de tip Enterprise Firewall solution. In etapele ulterioare aceasta gama de solutii vizeaza corelarea cu alte tehnologii (cum ar fi cele de sandboxing si cele wireless) si extinderea nivelului de securitate pentru o protectie completa.

72%

din dispozitivele mobile dispun de securitate adecvata

90%

din organizatiile din domeniul sanatatii utilizeaza cel putin un tip de dispozitiv mobil pentru ingrijirea pacientilor (1)

76%

din domeniul sanatatii migreaza catre Mobile/BYOD (2)

69%

din aplicatiile care ruleaza pe dispozitivele mobile nu sunt complet securizate

646

milioane de dispozitive IoT vor fi utilizate in domeniul sanatatii pana in 2020

Surse:

(1)Business Insider’s Business Intelligence, The Internet of Things Ecosystem Research

IN DOMENIUL SANATATII…

 • Adoptarea unor tehnologii noi (echipamente medicale, retele cloud etc.) a transformat radical procesele si comunicarea din domeniul sanatatii, permitand insa si aparitia unei diversitatii de amenintari la adresa securitatii.
 • Organizatiile se confrunta cu o presiune tot mai mare de a face cat mai multe lucruri cu bani putini. In prezent, organizatiile din domeniul sanatatii trebuie sa realizeze infrastructuri versatile, usor de gestionat si capabile sa furnizeze servicii IT fara a a interfera cu serviciile medicale in sine.

TRANSFORMARI IN DOMENIUL MEDICAL

646 Milioane Dispozitive IoT vor fi utilizate in domeniul sanatatii pana in 2020 (1)
90% din organizatiile din domeniul sanatatii utilizeaza cel putin 1 tip de dispozitiv mobil in relatie cu pacientii (2)
$9.5 Miliarde este piata de Cloud computing estimata in 2020, pentru domeniul sanatatii (3)

Surse:
(1)Business Insider’s Business Intelligence, The Internet of Things Ecosystem Research Report
(2)HIMSS Mobile Technology Survey, 2015
(3)Markets and Markets, Press Releases, Healthcare Cloud Computing Market worth $9.48 Billion by 2020

 

AVANTAJE FORTINET

 • Performanta superioara
 • Solutiile scalabile
 • Integritatea datelor
 • Protejarea proprietatii intelectuale

PREMIZE

 • Organizatiile din domeniul sanatatii isi dezvolta permanent modelul operational, adauga noi servicii si aplicatii care sa ii apropie de pacientii care necesita ingrijire de la distanta, lanseaza noi servicii online care implicit inseamna expunerea datelor la nivelul unei infrastructuri distribuite.
 • Companiile farmaceutice au nevoie de o mai buna protectie a proprietatii intelectuale, care altfel are un potential de milioane de dolari.
 • Asiguratorii sunt in situatia de a pune la dispozitia numerosilor furnizori, agenti, brokeri date si informatii critice, o colaborare care insuficient controlata poate genera evenimente de securitate.
 • Conceptul de “Internet of Medical Things” introduce noi vectori de amenintare la adresa securitatii si forteaza gestionarea unui volum si mai mare de date in cadrul retelei.

 

SOLUTIA?

In conditiile in care serviciile medicale ies din spatiul sigur si confortabil al cabinetului traditional si intra intr-un peisaj modern in care tehnologiile si infastructurile au un rol esential, Fortinet ofera o noua abordare dedicata domeniului medical, plecand de la premizele sanatoase de securitate Completa, Puternica si Automatizata: Fortinet Security Fabric.

COMPLETA

Retele informatice actuale nu mai cunosc delimitari si limitary. IoT si cloud s-au extins si au largit zona de atac, asa incat marginile nu mai sunt atat de clare. Sunt tot mai mult cai de a intra si de a iesi dintr-o retea. Ca atare, solutiile si tehnologiile trebuie puse sa colaboreze, sa fie capabile sa se ajusteze permanent la necesitati si sa confere o siguranta completa a mediului informatic.

Fortinet Security Fabric acopera intreaga suprafata de atac, avand solutii de securitate dedicate pentru retea, endpoint, acces, aplicatii si cloud. Solutiile colaboreaza cu cele complementare ale altor furnizori.

PUTERNICA

Pentru organizatii este extrem de important ca securitatea sa nu afecteze in nici un fel performanta globala a retelei. Obectivul principal ramane performanta, iar securitatea trebuie sa indeplineasca, implicit, si aceasta cerinta.

Fortinet Security Fabric utilizeaza procesoare de securitate pentru a nu solicita resursele din infrasructura si pentru a nu afecta performanta globala a retelei.

AUTOMATIZATA

O solutie de securitate eficienta este aceea care poate raspunde rapid unei eventuale amenintari. Eficienta unei solutii de securitate depinde de capacitatea de a corela rapid informatii, de a coordona actiuni si de a reactiona in timp real.

Fortinet Security Fabric permite un raspuns rapid si bine coordonat la orice tip de amenintare; toate elementele pot schimba rapid informatiile si isi pot astfel coordona mai bine actiunile.

Doriti mai multe informatii despre solutii
La cerere, va putem trimite informatii suplimentare despre aceasta solutie. Pentru a obtine informatii suplimentare, va rugam, completati formularul de contact

Contactati-ne

 • As dori sa aflu mai multe informatii si sunt interesat de?


Adresa firma
Persoana de contact

Acest formular reprezinta acordul Dvs conform Regulamentului (UE) 679/2016 aplicabil din 25.05.2018. Prin completarea sa, va exprimati acordul ca VERACOMP EUROPE SRL. CUI RO 21711588, inregistrata la ONRC cu nr J40/2007 avand sediul in Str. Grigore Romniceanu 20, sector 5, Bucuresti, sa prelucreze datele dvs personale, comunicate catre aceasta prin intermediul acestui formular.

Va puteti retrage oricand doriti consimtamantul printr-un mesaj la adresa de e-mail office@veracomp.ro sau prin simpla accesare a linkului de ”dezabonare” de la subsolul fiecarui mesaj primit prin e-mail de la Veracomp. Veracomp cunoaste importanta datelor dumneavoastra si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora."

Politica de confidentialitate