fbpx

Red Hat Automation

Cu mai bine de 20 de ani in urma, Red Hat a avut o idee sclipitoare, o noua viziune asupra modului in care pot fi dezvoltate aplicatiile software. Red Hat are convingerea ca, pentru a realiza un progres tehnologic solid, colaborarea dintre liderii IT, adeptii sistemelor open source, dezvoltatori si furnizori este esentiala.

Red Hat Automation

Automatizarea creste eficienta, securitatea si asigura conformitatea

Automatizarea mediului IT a devenit o prioritate pentru organizatii, datorită creșterii vitezei de lucru și a complexității mediilor lor hibride și multicloud. Organizatiile nu numai ca au nevoie de posibilitatea de a crea cu ușurință task-uri automatizate, dar trebuie, de asemenea, sa poata distribui și reutiliza aceste task-uri intre proiecte și echipe cu un nivel adecvat de securitate si control. Red Hat Ansible Automation Platform ajuta atat companiile cat si institutile sa isi dezvolte si sa isi implementeze automatizarea, ajutand astfel la crestea eficietei si a productivitatii.

Red Hat Automation 1

Red Hat® Ansible® Automation Platform ofera clientilor o solutie enterprise de automatizare a sarcinilor repetitive permitand echipelor IT sa se concentreze pe dezvoltarea urmatoarei idei de business.

IDC- Business value of Red Hat Automation

Automatizare simpla

Ansible foloseste fisiere de tip YAML denumite si Ansible playbooks.  Acest tip de fisier permite utilizatorului sa devina productiv repede si totodata este usor de citit si interpretat de catre alti posibili utilizatori.

Nu este necesara instalarea unui agent pe serverul / echipamentul / mediul / aplicatia pentru care doriti sa implementati politica de automatizare.

Ansible foloseste mecanisme de comunicare deja existente in retea, cum ar fi shell securizat (SSH) si Windows Remote Management ( WinRM).

Vedeti cat de simplu se pot crea Ansible playbook.

Automatizare diversificata

Red Hat Ansible Automation pune la dispozitia echipelor IT peste 3000 de module de automatizare, incepand cu sisteme de operare, programe de virtualizare, echipamente de retea, containere, medii cloud si nu numai.

 • Sisteme de operare si de virtualizare: Red Hat Enterprise Linux®, Windows and Windows Server, VMware
 • Retelistica: Cisco, F5, Infoblox, Juniper, Palo Alto
 • Cloud: Amazon Web Services, Google Cloud Platform, Microsoft Azure, OpenStack®
 • Containere: Docker, Linux

Consultati lista extinsa de module Ansible

CARACTERISTICI SI AVANTAJE

 • Red Hat Ansible Automation Platform integreaza componentele de automatizare, Red Hat Ansible Tower, Red Hat Ansible Engine si Red Hat Automation Network, cu instrumente de tipul software as a service, pentru a oferi companiilor un mediu IT mai agil si mai sigur.
 • Red Hat Ansible Tower – este componenta centrala a platformei de automatizare. Pune la dispozitia utilizatorilor o interfata pentru crearea și gestionarea de Ansible playbooks, urmărirea procesului de  automatizare, generarea de rapoarte de conformitate și utilizare.
 • Red Hat Ansible Engine – este componenta care permite utilizatorului sa utilizeze linia de comanda pentru a folosi modulele Ansible si Ansible playbooks. Pentru a usura munca utilizatorului Ansible Engine contine o biblioteca de module Ansible, testate, care pot fi folosite intr-o multitudine de scenarii de automatizare.
 • Instrumente Software as a Service – Ansible Content Collection, Automation Hub, Automation Analytics – instrumente – instrumente care permit utilizatorului sa utilizeze module deja dezvoltate de catre parteneri certificati, sa genereze rapoarte pentru a vedea statusul automatizarii si eventual sa actioneze in consecinta.

CREATE. SCALE. ENGAGE

Red Hat Automation 3

Red Hat Ansible Tower

 1. Interfata web. Prin intermediul acestei interfete aveti access la informatii detaliate despre automatizarea mediului dumneavoastra IT.
 2. Access la informatie in timp real. Cu ajutorul Ansible Tower puteti vedea in timp real statusul automatizarii: ce playbook uri ruleaza, care s-au incheiat, care nu au functionat.
 3. Suport pentru fluxuri de lucruri complexe. Ansible Tower permite integrarea mai playbook-uri, dezvoltate de mai multe echipe. De exemplu, puteti construi un flux care creaza o aplicatie, o instaleaza intr-un mediu de test unde se efectueaza testele necesare si apoi in functie de rezultatele testului se pot lua anumite decizii. Toate aceste etape pot fi automatizate folosind playbok-urile Ansible.
 4. Securitate. Cu Ansible Tower, toate activitatea aferenta automatizarii este inregistrata. Cine a utiliazat playbook-ul, daca l-a personalizat, care a fost rezultatul, unde a fost rulat, toate aceste informatii sunt inregistrate si pot fi accesate ulterior sau exportate.
Red Hat Automation 5
 1. Planificare. Ansible Tower permite programarea operatiunilor in functie de specificul si modul de lucru al sistemelor pe care le integram in politica de automatizare.
 2. REST API si Command Line Interface. Departe de a fi limitat la doar interfața cu utilizatorul, fiecare optiune pe care Ansible Tower o are, este disponibilă printr-un REST API, oferind API-ul ideal pentru a dezvolta o platforma de administrare a sistemelor. Apelați job-urile Ansible Tower din platforma dumneavoastra, afișați informațiile Ansible Tower in interfata platformei dumneavoastra si multe altele.  Toate informațiile  despre utilizarea API și cele mai bune practici le puteti gasi in documentația încorporată.

Ansible Tower pune la dispozitie si un utilitar CLI care poate fi folosit pentru administrare si automatizare.