fbpx

Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions include

 • Red Hat Enterprise Linux, sistem de operare pentru server
 • Componente tehnice pentru SAP HANA®, SAP S/4HANA® si alte aplicatii de business
 • Functionalitati de High Availability pentru SAP HANA, SAP S/4HANA si aplicatii de business SAP
 • Add-on de Smart Management pentru sistemele Red Hat Satellite, pentru a eficientiza managementul ciclului de viata
 • Red Hat Insights pentru identificarea si remedierea proactiva a problemelor
 • Servicii de update automat pentru solutiile SAP

O ALIANTA STRATEGICA: RED HAT SI SAP

Utilizarea extinsa a solutiilor SAP in cadrul companiei

Vreme de 17 ani, Red Hat si SAP au colaborat pentru a sustine inovatia la nivelul centrelor de date ale companiilor, initial plecand de la aplicatiile cu Red Hat® Enterprise Linux® for SAP® (Netweaver), colaborarea extinzandu-se ulterior si pentru Red Hat Enterprise Linux for SAP HANA®.

Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions reflecta o colaborare tehnica si de business puternica intre cele doua companii, care permite exploatarea din plin a punctelor forte: pozitia Red Hat in calitate de furnizor de platforme open source si forta globala a solutiilor SAP in domeniul aplicatiilor de business.

DE CE RED HAT PENTRU SAP?

Standardizarea intregului mediu SAP pe Red Hat Enterprise Linux simplifica fluxurile operationale si reduce semnificativ costurile. Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions include capabilitati cheie concepute pentru a sustine cerintele mediilor in care ruleaza SAP.

Viteza si flexibilitate in toate mediile

SAP si Red Hat sustin initiativele de tip open source si sunt determinati sa utilizeze tehnologiile open source in mod responsabil, aderand la standardele din industrie pentru a facilita inovatia accelerata, interoperabilitatea si libertatea de decizie a clientilor.

Sistemul de operare open source Red Hat, tehnologia de virtualizare si platformele middleware JavaTM ofera companiilor o solutie de baza lider in domeniu, pe care sa ruleze aplicatiile SAP, permitand clientilor sa se dezvolte si sa implementeze aplicatii strategice de afaceri versatile. Indiferent daca sistemele clientului se bazeaza pe echipamente fizice, virtualizate sau pe cloud – sau o combinatie intre acestea – fundatia puternica oferita de Red Hat si SAP le va permite acestora sa lucreze cu usurinta in aceste medii.

Oferim mult mai mult decat un sistem de operare. Solutiile noastre, serviciile si partenerii asociatii acestora creeaza un ecosistem care acopera intreaga organizatie si sprijina dezvoltarea tuturor tipurilor de aplicatii, centre de date si initiative de afaceri.

OPTIMIZAREA MEDIILOR SAP

Intr-o lume in care viteza si transformarea digitala sunt obiective esentiale ale afacerii, optimizarea IT a devenit o prioritate critica. Optimizarea IT este un obiectiv important – o chestiune de “cand”, nu de “daca”. Potrivit unui sondaj Forrester realizat pe un esantion de 300 de profesionisti in domeniul infrastructurii si tehnologiei, aproape toate organizatiile sunt angajate in initiative de optimizare a infrastructurii de calcul si a nivelului de operare¹. Aceste initiative sunt conduse atat de imperative tehnice, dar si de cele de afaceri. Aproape doua treimi dintre respondenti au mentionat obiectivele tehnice privind disponibilitatea si performanta ridicate. Din punctul de vedere al afacerilor, 86% au mentionat necesitatea cresterii eficientei.

Dar eficienta este doar inceputul: optimizarea IT pune problema unui sistem de operare puternic, stabil si rentabil pentru a furniza agilitate operatiunilor curente si care sa permita transformarea digitala. Acest strat deschide calea pentru inovare si pentru noi initiativele de business. Organizatiile IT isi pot optimiza mediile SAP si se pot pregati pentru viitor apeland la forta portofoliului Red Hat®. Companiile vor sa se bazeze o performanta superioara, disponibilitate inalta pentru sistemele lor critice, stabilitate si securitate, pentru a sustine astfel o infrastructura consistenta. Intr-o piata competitiva, in care presiunea de business impacteaza activitatile curente, caracterizata prin intreruperi si permanente schimbari, companiile au nevoie de o baza solida care sa le confere o pozitie avantajoasa in contexul transformarii digitale.

86% DINTRE SPECIALISTI SPERA SA CREASCA NIVELUL EFICIENTEI PRIN MODERNIZARE.

In plus fata de sistemul de operare Red Hat Enterprise Linux, Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions include:

 • Componente tehnice pentru SAP HANA®, SAP S/4HANA® si alte aplicatii de business
 • High Availability pentru SAP HANA, SAP S/4HANA si aplicatii de business SAP
 • Un add-on de Smart Management pentru sistemele Red Hat Satellite
 • Analize Red Hat pentru identificarea si remedierea proactiva a problemelor
 • Update Services pentru solutiile SAP
 • RED HAT ENTERPRISE LINUX PENTRU SOLUTII SAP

  Peisajul SAP este unul de tip convergent. SAP HANA nu mai este doar un motor puternic care combina capacitatile tranzactionale si analitice. Este, de asemenea, si platforma pe care clientii isi vor gestiona aplicatiile enterprise SAP, inclusiv SAP S / 4HANA. Rezultatul unei relatii de colaborare de lunga durata dintre Red Hat si SAP, Red Hat Enterprise Linux® for SAP Solutions este construit pe aceeasi baza ca si cea mai importanta platforma Linux dedicate mediilor enterprise, Red Hat Enterprise Linux. Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions combina fiabilitatea, scalabilitatea si performanta Linux cu tehnologii care indeplinesc cerintele specifice aplicatiilor SAP, inclusiv cele care ruleaza pe SAP HANA.

 • DE CE RED HAT PENTRU SAP?

  Alegerea unui sistem de operare sau altul impacteaza in mod direct modul in care functioneaza si ruleaza aplicatiile SAP. Cu Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions, clientii beneficiaza de simplitate imediata si usurinta in utilizarea managementului aplicatiilor sale SAP. Bazat pe un singur model de subscriptii, sistemul de operare este mai rentabil, oferind o platforma unica si consecventa pentru intregul mediu SAP. Utilizarea mai multor distributii Linux conduce la cheltuieli generale ridicate, costuri suplimentare si complexitate mai mare. Sprijinirea mai multor sisteme de operare este costisitoare si din punct de vedere al resurselor administratorului, al operatiunilor si al timpului necesar pentru aplicarea de patch-uri si a update-urilor. Standardizarea mediului SAP pe Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions simplifica semnificativ operatiunile si reduce dramatic costurile. Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions include capabilitati cheie concepute pentru a sustine necesitatiile mediului SAP.

 • HIGH AVAILABILITY

  Aplicatiile SAP sunt critice pentru afaceri, iar intreruperile sunt inacceptabile. Tocmai de aceea, Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions include un add-on de High Availability. Acest add-on accepta sarcini de lucru SAP, inclusiv de la aplicatiile de business SAP HANA si SAP S / 4HANA. Utilizand un Pacemaker, add-on-ul de High Availability confera o abordare bazata pe standarde menite sa asigure disponibilitatea sistemelor SAP.

 • MANAGEMENT EFICIENT SI PROACTIV

  Administrarea mediilor SAP necesita asigurarea ca toate sistemele sa fie la zi, securizate si conforme, tocmai de aceea Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions include add-on-ul Smart Management.

  Smart Management este o componenta importanta a platformei si include Satellite Infrastructure (Satellite si Capsule servers) si Insights. Functionalitatile extinse permit utilizatorilor sa controleze mai bine procesele, sa beneficieze de un nivel superior de eficienta si sa isi exploateze mai bine infrastructura pe masura de afacerea se dezvolta.

  Red Hat Satellite se asigura ca patch-urile de securitate sunt actualizate si ofera informatii critice pentru auditare, astfel incat clientii sa poata raporta cu privire la starea istorica a sistemelor lor in orice moment dat, rezolvand una din preocuparile de importanta majora pentru clientii SAP.²

  Red Hat Insights sporeste capacitatea companiilor de a gestioneaza mediile SAP. Red Hat Insights este un instrument unic care ofera o noua paradigma de gestionare proactiva, identificand problemele si oferind solutii automatizate pentru vulnerabilitatile din mediul informational inainte ca operatiunile de afaceri sa fie in vreun fel afectate. Red Hat Insights ofera o imagine de ansamblu si in detaliu asupra modului in care functioneaza toate sistemele din infrastructura, astfel incat performanta poate fi optimiza pe baza volumelor de lucru care trebuie suportate. Acest instrument utilizeaza cunostinte a zeci de ani de practica in cadrul organizatiei de suport Red Hat si experienta acumulata din mii de implementari. Problemele sunt identificate proactiv, iar remedierea sistemelor care stau la baza SAP se efectueaza in mod automat.

 • PERFORMANTE-RECORD

  Performanta inalta este o cerinta cheie pentru aplicatiile SAP. Inginerii Red Hat si SAP lucreaza impreuna in laboratorul Linux pentru a se asigura ca aplicatiile SAP care ruleaza pe Red Hat Enterprise Linux for SAP Solution ating o performanta record la nivelul tuturor platformelor hardware utilizate³. Red Hat detine in prezent recorduri mondiale pentru sustinerea unor performante de exceptie ale  aplicatiilor SAP.

STABILITATEA ORGANIZATIONALA PENTRU MEDIILE CRITICE

Stabilitatea este esentiala pentru mediile in care ruleaza SAP, iar Red Hat Linux for SAP Solutions asigura aceasta calitate fara exceptie. Deoarece SAP isi certifica aplicatiile sale pe versiuni minore ale sistemului de operare, Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions include servicii de tip update, care furnizeaza stabilitatea si securitatea sistemelor SAP. Serviciile de actualizare furnizeaza pana la patru ani de suport pentru lansari minore, timp in care clientii primesc patch-uri de securitate si corectii critice. Cand treceti la o noua versiune minora, compatibilitatea binara se asigura ca sistemul va ramane stabil. Interfetele de programare a aplicatiilor (API-uri) si interfetele binare ale aplicatiei nu sunt afectate. Astfel, Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions asigura stabilitatea kernel-ului si derularea fara probleme a aplicatiilor SAP si a aplicatiilor personalizate.

SUPORT LA NIVEL GLOBAL

Cand vine vorba de suport, cu Red Hat e mai simplu. In plus fata de suportul Red Hat Enterprise, partenerii SAP si partenerii hardware colaboreaza prin intermediul sistemelor integrate de ticketing pentru a comunica, a identifica si a rezolva problemele aparute. Acesta este unul dintre numeroasele beneficii ale unui parteneriat puternic cu SAP care a inceput cu mai bine de 17 ani in urma, cand Red Hat Linux a devenit prima distributie certificata de Linux pe care sa ruleze aplicatiile SAP.