fbpx

Red Hat OpenShift

Cu mai bine de 20 de ani in urma, Red Hat a avut o idee sclipitoare, o noua viziune asupra modului in care pot fi dezvoltate aplicatiile software. Red Hat are convingerea ca, pentru a realiza un progres tehnologic solid, colaborarea dintre liderii IT, adeptii sistemelor open source, dezvoltatori si furnizori este esentiala.

Afacerile se diferențiază prin furnizarea de experiențe extraordinare clienților lor. Acele experiențe sunt generate de aplicații care evoluează rapid pentru a satisface nevoile lor. Odată implementate, aceste aplicații trebuie să fie portabile, sigure, ușor de dimensionat și simplu de gestionat.

Organizațiile incep sa se orienteze catre dezvoltarea aplicatiilor in containere și Kubernetes pentru a răspunde acestor cerinte. Pentru a livra rapid aplicații noi sau containerizarea și migrarea in cloud, a celor existente, companiil au nevoie de o platforma de dezvoltare  pe care se pot baza.

Ce este OpenShift

Red Hat® OpenShift® este o Platforma ca si Serviciu (PaaS ) dezvoltata de Red Hat care pune la dispozitia utilizatorilor toate instrumentele necesare pentru dezvoltarea si implementare aplicatiilor.

OpenShift Container Platfom este construita în jurul containerelor de tip Docker sau OCI orchestrate și gestionate de Kubernetes, avand la baza sistemele de operare RHEL si/sau Core OS.

Red Hat OpenShift 1

Red Hat OpenShift

Kubernetes enterprise si nu doar atat

Red Hat® OpenShift este o platforma de aplicatii de tip container care implementeaza la nivel enterprise tehnologii de tip Docker si Kubernetes. Indiferent de arhitectura de aplicatii existenta, OpenShift ofera usurinta si eficienta in a construi, a dezvolta si a efectua implementari in aproape orice tip de infrastructura, publica sau privata.

Indiferent de tipul de infrastructura – on premises, cloud public sau privat – aceasta platforma premiata va va ajuta sa puneti in practica urmatoarele inovatii care va pot furniza diferentiatori competitivi.

Incepand cu sistemul de operare destinat mediului enterprise, Red Hat Enterprise Linux, continuand cu componenta de containere si management al acestora si terminand cu partea de autentificare si autorizare, Red Hat OpenShift Container Platform pune la dispozitia organizatiilor tot ceea ce este necesar pentru dezvoltarea, livrarea si managementul aplicatiilor.

Red Hat OpenShift 3

Vezi raportul IDC privind valoarea de business a solutiei OpenShift

CARACTERISTICI SI AVANTAJE

  • Dezvolta folosind Kubernetes. Red Hat OpenShift ofera securitate la toate nivelurile stivei de containere și pe tot parcursul ciclului de viață al aplicației. Odata cu Red Hat Openshift beneficiati de asistenta si suport de la Red Hat, unul dintre principalii contribuitori Kubernetes.
  • Dezvolta mai repede. Red Hat Openshift ajuta echipele de programatori sa dezvolte mai repede, oferindu-le posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de instrumente de dezvoltare cunoscute acestora.
  • Management centralizat.  Red Hat OpenShift oferă instalare automată, actualizări și gestionarea ciclului de viață în toată stiva de containere, a sistemul de operare, serviciilor Kubernetes și aplicațiilor – indiferent de mediul unde ruleaza.

Modernizarea aplicatiilor

In combinatie cu Red Hat Middleware, Red Hat OpenShift furnizeaza servicii native cloud compuse, inclusiv instrumente pentru dezvoltatori, pentru integrare, automatizare business, gestionarea datelor etc. In acest fel aplicatiile pot fi dezvoltate mai rapid, mai inteligent si cu o mai mare flexibilitate pentru a raspunde eficient provocarilor care pot aparea odata cu dezvoltarea sistemelor distribuite cu microservicii. Avand functionala aceasta platforma moderna pentru aplicatii, se poate inlatura povara intretinerii aplicatiilor invechite.

OpenShift success stories

Dezvolti mai bine si mai durabil in mediul cloud hibrid

OpenShift se poate implementa si este suportat pe platforma Red Hat Enterprise Linux—baza actuala pentru numeroase sisteme cloud publice si private. Dintre acestea, mentionam doar cateva: Amazon Web Services, Azure, Google Cloud Platform, VMware. Cu OpenShift, puteti oferi o singura platforma de aplicatii pentru containere in toate aceste sisteme de cloud public si privat, iar cu Red Hat OpenShift Container Platform pe Microsoft Azure, puteti crea, implementa si gestiona servicii si aplicatii containerizate.

Testeaza-ne solutiile!

Alege DevOps

Red Hat OpenShift pune la dispozitia echipelor de dezvoltare si a celor operationale o platforma si un set de instrumente comune. Astfel, cele doua echipe se vor alinia unui flux comun de procese dedicate dezvoltarii si intretinerii continue a aplicatiilor. Cu aceasta abordare, se pot elimina elimina procesele lente pentru a functiona in ritmul impus de fiecare business in parte.

Afla mai multe despre DevOps

Dezvolta, instaleaza, scaleaza

Optimizati si accelerati dezvoltarea, implementarea si gestionarea aplicatiilor astfel incat sa va puteti concentra pe scrierea de cod pentru urmatoarea idee inovatoare.

OpenShift pentru programatori

Dezvoltati mai rapid, livrati mai repede

Programatorii trebuie să se concentreze pe scrierea codului lor cel mai bun, și sa nu ii preocupe infrastructura pe care vor rula aplicațiile. Indiferent de infrastructura pe care rulează Red Hat OpenShift, codul tău va rula și el. On-Prem? In cloud? Esti acoperit!

Red Hat OpenShift ofera fluxuri de lucru automate avand suport pentru pipeline-uri, folosind fie Jenkins fie “source-to-image” (S2I), cu ajutorul carora pot fi generate in mod automat noi imagini standard, reducand astfel timpul de la idee la produs.

Continuous Integration. Continuous Delivery. Continuous Deployment (CI/CD)

CI / CD introduce automatizarea si monitorizarea continuă pe tot ciclul de viață al aplicațiilor, de la fazele de integrare și testare până la livrare și implementare. Luate împreună, aceste practici conectate sunt adesea denumite „CI/CD Pipelines” și sunt implementate atat de echipele de dezvoltare cat si de cele operaționale, lucrand astfel impreuna intr-un mod rapid si flexibil.

OpenShift pentru zona operationala

Programatorii trebuie sa-si livreze aplicatiile.

Cu o platformă de dezvoltare bazata pe containere care poate rula on-prem, în cloud sau în implementări hibride, permiteți echipelor dvs. de dezvoltare să-si duca la bun sfarsit sarcinile, oferindu-vă dumneavoastra, controlul, vizibilitatea și managementul necesar.

Red Hat OpenShift oferă un model de dezvoltare unic și consistent pe întreg ciclul de viață al dezvoltării software. Odata cu capabilitatile de self-service destinate mediule de dezvoltare, echipele din zona operaționala nu vor mai fi solicitate să implementeze infrastructură necunoscută doar pentru o anumita dezvoltare.

Cu functionalitatile de self-service, Red Hat OpenShift permite programatorilor, să isi construiasca si să isi gestioneze, singuri, mediile de programare a codului, în timp ce echipa operationala se concentreaza sa ofere o platforma de dezvoltare pentru containere, stabila si scalabila.