fbpx

F5 introduce solutii pentru infrastructura nativa 5G care permit furnizorilor de servicii sa accelereze livrarea de noi experiente digitale


Serviciul proxy pentru Kubernetes si Carpen-Grade Aspen Mesh ajuta la conectarea retelelor 4G si 5G monetizand capabilitati noi.

 

F5 a anuntat un nou serviciu proxy, BIG-IP Service Proxy, pentru Kubernetes (SPK) si Carrier-Grade Aspen Mesh, doua solutii de infrastructura menite sa sustina implementarea si operarea retelelor de baza independente 5G native. Aceste solutii ofera performante scalabile, vizibilitate si progrese in materie de securitate, care permit furnizorilor de servicii sa livreze servicii noi, inovatoare bazate pe 5G catre consumatori si companii.

Trecerea la un nucleu 5G nativ in cloud reprezinta o schimbare arhitecturala pentru furnizorii de servicii care utilizeaza o abordare bazata pe microservicii si platforma standard Kubernetes. Ca atare, serviciile de baza 5G native-cloud vor trebui sa coexiste si sa interactioneze cu protocoale 3G si 4G, aplicatii, sisteme de facturare, politici si infrastructura.

Noile solutii 5G ale F5 ofera furnizorilor de servicii posibilitatea de a le oferi clientilor o experienta sigura, fara probleme, mentinand in acelasi timp complexitatea si costurile infrastructurii scazute, evitand cheltuielile cu intretinerea sistemelor separate care pot creste riscurile de securitate si costurile operationale.

Noile solutii 5G

BIG-IP SPK si Carrier-Grade Aspen Mesh sunt primele solutii dintr-un portofoliu 5G (5G Innovation and Mobility | F5) care va accelera transformarea digitala pentru furnizorii de servicii si clientii acestora. Aceste solutii permit furnizorilor de servicii sa implementeze cu usurinta infrastructura de baza 5G nativa in cloud si sa extinda functionarea a mii de microservicii si functii de retea bazate pe containere 5G (CNF).

Construite pe o arhitectura bazata pe servicii 5G core, BIG-IP SPK si Carpen-Grade Aspen Mesh sustin traficul 5G alaturi de traficul existent pe 4G aplicand politicile de gestionare a traficului granular, securitate si politici de acces la trafic in cadrul clusterelor Kubernetes, in afara si intre clustere. Cu suport multi-protocol, furnizorii de servicii pot continua sa monetizeze fara probleme traficul de retea 4G in timp ce trec la 5G.

BIG-IP Service Proxy pentru Kubernetes (BIG-IP Service Proxy for Kubernetes (BIG-IP SPK) | F5 ) utilizeaza elemente sau modele repetabile in Kubernetes pentru a aduce capabilitati de telco intr-un mediu Kubernetes, oferind performantele si securitatea necesare pentru implementarile 5G native in cloud. Carrier-Grade Aspen Mesh (Carrier Grade – Aspen Mesh) ofera securitate si control pentru traficul care circula in interiorul si intre clusterele Kubernetes.

F5 a anuntat, de asemenea, ca s-a alaturat 5G Open Innovation Lab (5GOILab) in calitate de partener. 5GOILab este un ecosistem global format din companii, mediul academic si institutii guvernamentale care lucreaza impreuna cu start-up-uri pentru a impulsiona dezvoltarea de noi capacitati 5G. F5 este dedicat inovatiei si isi va valorifica experienta bogata in gestionarea traficului de retele de telecomunicatii, servicii de securitate a aplicatiilor si cloud computing pentru a ajuta mediul academic si ecosistemul de startup al laboratorului sa dezvolte, testeze si sa implementeze solutii inovatoare 5G, accelerand in acelasi timp adoptarea pietei.

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii