fbpx

3 motive pentru care LTO va continua sa creasca


Specialistii de la Quantum sunt de parere ca tehnologia LTO va inregistra in viitor o crestere constanta. Au si argumente pentru a sustine aceasta opinie.

LTO a devenit o tehnologie cheie in secolul 21. Companiile specializate investesc in platformele de tip tape library, iar ca o dovada – Quantum tocmai a lansat LTO-8 si deja lucreaza la LTO-9.

Opinia specialistilor legata de extinderea tehnologiei LTO se bazeaza pe urmatoarele argumente:

# 1 – Cresterea volumului de date nestructurate va depasi capacitatile Flash si HDD

Datele nestructurate cresc exponential si reprezinta deja majoritatea datelor totale la nivel global. Dispozitive precum camerele video si senzorii „IoT” vor genera un volum exponential de mare de date – efectiv prea multe pentru a fi stocate pe flash-uri si HDD-uri.

Aceste date nestructurate – in general fisiere de mari dimensiuni, care necesita protectie si stocare pentru ani sau zeci de ani de zile – se impaca foarte bine cu atributele benzii LTO. Si indiferent daca aceste date sunt stocate pe echipamente fizice sau in cloud-ul public, cea mai mare parte a acestora va ajunge pe un tape.

# 2 – Tape-urile vor deveni o componenta esentiala a infrastructurilor hyperscale

Daca tot vorbim de cloud, din ce in ce mai multi furnizori de cloud public “hyperscale” au inceput sa faca publice informatiile legate de utilizarea masiva a tape-urilor. Si asa cum am vazut cu alte tendinte, cum ar fi hiperconvergenta … modul in care vendorii de cloud public rezolva problemele ii aduce inapoi la organizatie. De fapt, multi dintre clientii actuali de StorNext, care utilizeaza tape-uri, au dezvoltat o infrastructura cloud privata care arata similar cu modul in care serviciile de stocare sunt proiectate in cloud-ul public.

 

# 3 – Amenintarile ransomware nu ne slabesc

Nu mai putin important, un atribut intrinsec al tehnologiei tape ca mediu de stocare “offline” este de a fi cel mai eficient spatiu de stocare impotriva ransomware. Printre clientii Quantum care utilizeaza tehnologia tape si care efectueaza managementul prin intermediul unei aplicatii de backpup, se distinge tot mai conturat profilul utilizatorului de LTO. Nu este vorba atat despre stocarea offsite, cat despre furnizarea unei copii offline a stocarii- o copie a datelor stocate pe un mediu care are un „air gap” fizic intre date si retea.

Acestea sunt principalele motive pentru care Quantum continua sa investeasca in tehnologia LTO – atat in tehnologia in sine, cat si in sistemele de tape library.

Quantum
Quantum

Acum, mai mult decat oricand, clientii considera o prioritate protejarea si pastrarea informatiilor valoroase. Totusi, odata cu cresterea volumului de date, aparitia unor reglementari stricte de conformitate si scaderea bugetelor, gasirea unei solutii potrivite a devenit o provocare. ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii