fbpx

75% din companii sunt expuse pericolului cibernetic


Un studiu recent RSA arata ca 75% din companii sunt vulnerabile

RSA, divizia de securitate a EMC (NYSE: EMC), a publicat pe 14 iunie date care demonstreaza ca organizatiile care investesc in tehnologii de detectare si de raspuns, mai degraba decat in solutii bazate pe perimetru, sunt mai bine pregatite sa se apere impotriva incidentelor cibernetice.

Al doilea raport anual RSA, Cybersecurity Poverty Index, reuneste rezultatele sondajului a 878 de respondenti din 81 de tari si din mai mult de 24 de industrii, dand participantilor sansa de a-si auto-evalua maturitatea securitatii cibernetice.

Raportul a constatat ca, pentru al doilea an consecutiv, 75% dintre respondentii la sondaj au o expunere semnificativa a riscului de securitate cibernetica. Capacitatile de raspuns la incident sunt deosebit de subdezvoltate. Aproape jumatate din organizatii isi caracterizeaza capacitatile IR ca „ad-hoc” sau „non-existente”, dar pe de alta parte organizatiile care ce au experimentat un incident de securitate sunt mai deschise sa-si accelereze programele.

Una dintre cele mai importante modificari fata de sondajul din  2015 a fost cresterea numarului de organizatii cu programe cibernetice mature. Procentul organizatiilor care au capacitati dezvoltate  a crescut cu mai mult de jumatate peste indicele prealabil, de la 4,9% la 7,4%. Cu toate acestea, perceptia generala a organizatiilor de pregatire a acestora in fata riscurilor de securitate cibernetica a continuat sa ramana slaba. Numarul respondentilor care au raportat o expunere semnificativa a riscului de securitate cibernetica  a ramas stabil, la aproape 75%, ceea ce reflecta o discrepanta tot mai mare intre „cei care au si cei care nu au” in pregatire programe de securitate.

Indexul RSA Cybersecurity Poverty  este un studiu rezultat in urma raspunsului a peste 878 de respondenti din intreaga lume, din companii de toate dimensiunile si din industrii si zone geografice diverse. Evaluarea a fost creata folosind Cybersecurity Framework NIST (LCR). Raportul este disponibil aici.

RSA
RSA

Furnizor de solutii de securitate bazate pe informatii Analize de Securitate puternice si capacitati GRC de top din industrie RSA, Divizia de Securitate a EMC, este principalul furnizor de solutii de securitate bazate pe informatii. RSA ofera solutii pentru cele mai complexe si sensibile ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii