fbpx

Achizitia Red Hat de catre IBM s-a finalizat


O tranzactie de 34 miliarde USD, care poate fi definitorie pentru viitorul tehnologiilor open si cloud hibride, achizitia Red Hat a fost finalizata cu succes.

Odata cu finalizarea achizitiei, au fost confirmate urmatoarele directii strategice

  • Red Hat va ramane unitate independenta in cadrul IBM. IBM este determinat sa pastreze independenta, neutralitatea, cultura si parteneriatele dezvoltate in cadrul Red Hat. Mai mult decat atat, IBM si Red Hat vor opera programe distincte de parteneriat si vor si dezvolta ecosisteme separate de parteneri.
  • Partnerii repezinta un factor de dezvoltare pentru Red Hat si nu se schimba nimic in acest sens. Fara partenerii sai, Red Hat nu ar fi ceea ce este astazi, partenerii fiind esentiali pentru succesul Red Hat.
  • IBM respecta faptul ca Red Hat este ceea ce este in prezent datorita ecosistemului de parteneri. IBM recunoaste valoarea pe care partenerii o au pentru Red Hat si este determinat sa pastreze si sa lase acest ecosistem sa se dezvolte ca si pana acum.
  • Dedicarea Red Hat pentru solutiile open source ramane neschimbata
  • Impreuna, IBM si Red Hat vor livra platforme multicould hibride de noua generatie

Achizitia redefineste piata actuala de solutii cloud de business. Tehnologiile open cloud hibride de la Red Hat sunt acum asociate cu amploarea si profunzimea de neegalat a inovarii si expertizei IBM, precum si pozitia de lider pe piata, in peste 175 de tari. Impreuna, IBM si Red Hat vor accelera inovarea oferind o platforma multicloud hibrida de generatie urmatoare. Bazat pe tehnologii open source, cum ar fi Linux si Kubernetes, platforma va permite companiilor sa dezvolte, sa gestioneze si sa administreze in siguranta datele si aplicatiile on-premises si cele din cloud privat sau public.

Ascultand clientii, aflam ca provocarile lor sunt clare: trebuie sa se miste mai repede si sa se diferentieze prin tehnologie. Ei doresc sa construiasca mai multe culturi colaborative si au nevoie de solutii care sa le ofere flexibilitatea de a construi si implementa orice aplicatie sau volum de date oriunde,” a declarat Jim Whitehurst, presedinte si CEO, Red Hat. Consideram ca tehnologia open source a devenit standard de facto in domeniu, deoarece permite adoptarea solutiilor necesare. Asocierea cu forta IBM ofera companiei Red Hat posibilitatea de a aduce inovatiile open source pe o plaja mai larga de organizatii si ne va permite sa ne dezvoltam pentru a raspunde nevoii de solutii hibride de cloud care furnizeaza clientilor agilitate si oportunitati de dezvoltare.

Red Hat va continua sa fie condus de Jim Whitehurst si echipa sa actuala de management. Whitehurst se alatura echipei de conducere IBM, raportand lui Ginni Rometty, presedinte si CEO al IBM. IBM va mentine facilitatile, brandurile, practicile si sediul Red Hat in Raleigh, Carolina de Nord. Red Hat va functiona ca o unitate distincta in cadrul IBM si va fi raportata ca parte a diviziei IBM Cloud and Cognitive Software.

Afacerile incep un nou capitol al reinventarii digitale, modernizand infrastructura si deplasand responsabilitati critice catre medii cloud si multicloud de la mai multi furnizori„, a declarat Ginni Rometty, presedinte si CEO al IBM. „Organizatiile au nevoie de o tehnologie open flexibila pentru a gestiona aceste medii multicloud hibride si au nevoie de parteneri de incredere cu care sa gestioneze si sa securizeze aceste sisteme. IBM si Red Hat sunt, in mod unic, perfect potriviti pentru a raspunde acestor nevoi. Ca lider in furnizarea de cloud hibrid, ne vom sustine clientii in dezvoltarea unei baze tehnologice care sa deserveasca afacerea lor timp de mai multe decenii.

Veniturile IBM din cloud au crescut de la 4% din veniturile totale in 2013, la 25% in prezent. Aceasta crestere se realizeaza printr-o gama larga de software, hardware si servicii care permit companiei IBM sa ofere consultanta, sa dezvolte, sa transfere si sa gestioneze solutii cloud in medii publice, private si on-premises pentru clientii sai. Achizitia Red Hat este de asteptat sa contribuie cu aproximativ doua unitati in cadrul cresterii totale a veniturilor anuale IBM in urmatorii 5 ani.

Veniturile anuale Red Hat in anul fiscal 2019 au fost de 3,4 miliarde de dolari, in crestere cu 15% fata de anul precedent. Venitul din primul trimestru al anului fiscal 2020, raportat in iunie, a fost de 934 milioane dolari, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acest trimestru, veniturile din abonamente au crescut cu 15% fata de anul precedent, incluzand venituri provenite din dezvoltarea aplicatiilor si alte oferte de tehnologie emergenta, cu o crestere de 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile din servicii au crescut, de asemenea, cu 17%.

SURSA

Red Hat
Red Hat

Furnizor global de solutii open source Servicii premium de suport, training si consultanța Red Hat este lider mondial in furnizarea de solutii software open source, folosind o abordare bazata pe comunitate pentru a furniza tehnologii cloud, Linux, middleware, de stocare si virtualizare ... Citeşte mai mult »

Cautati informatii