fbpx

Achizitie strategica Extreme Networks


Extreme Networks a anuntat recent semnarea acordului final in baza caruia Extreme va achizitiona Aerohive Networks la pretul de 4,45 USD per actiune, reprezentand un pret de cumparare total de aproximativ 272 milioane USD.

 

Achizitie strategica Extreme Networks 1Achizitia companiei Aerohive va adauga capabilitati critice de gestionare in cloud si capabilitati edge la portofoliul actual de solutii end-to-end al Extreme Networks. In acest fel, Extreme urmareste sa isi consolideze pozitia in piata pe segmentul solutiilor LAN wireless prin tranzitia critica la tehnologia Wi-Fi 6. Extreme se asteapta ca recenta achizitie sa se reflecte in castigurile non-GAAP per actiune incepand din anul fiscal 2020.

Aerohive este o companie inovativa de nisa, lider pe segmentul de solutii de cloud management, AI si machine learning. Aceasta a fost una dintre primele companii care a oferit solutii Wi-Fi si de gestionare a retelei cloud de tip controller-less, inclusiv Wi-Fi gestionat in cloud si control al accesului la retea (NAC), iar in prezent este cel de-al doilea furnizor important de servicii LAN wireless gestionate prin cloud, conform analizelor IHS. Aerohive a lansat recent primul trio de access point-uri Wi-Fi 6 si primul access point pluggable din industrie. La nivel global, Aerohive are o acoperire de 30.000 de clienti LAN wireless din diverse verticale, inclusiv retail, educatie, sanatate, agentii guvernamentale.

„Achizitia companiei Aerohive stabileste pozitia Extreme de lider in domeniul cloud, AI si ML, adaugand o platforma de servicii cloud si servicii mature, cat si un serviciu de tip abonament pentru clientii si partenerii nostri. Extreme continua sa investeasca in software si AI pentru a extinde capabilitatile de automatizare din portofoliul nostru de solutii dedicate infrastructurii IT, de la edge pana la cloud. Abilitatea de a imbunatati experienta utilizatorilor, de a reduce cheltuielile operationale si de a oferi retele gestionate in cloud este esentiala pentru strategia noastra,” declara Ed Meyercord, Presedinte si CEO, Extreme Networks.

Aceasta achizitie va aduce in portofoliul Extreme noi capabilitati de automatizare si inteligenta. Cu aceste noi capabilitati, Extreme isi va consolida si isi va extinde pozitia de lider pe tehnologiile Wi-Fi si NAC, adaugand solutii Wi-Fi si NAC gestionate in cloud si completand astfel solutiile Wi-Fi si NAC on-premises.

Prin integrarea solutiilor Aerohive in portofoliul sau, Extreme va putea oferi clientilor si partenerilor sai mai multe optiuni cloud si on-premises de tehnologii wired si wireless, cat si o solutie de top pentru managementul cloud al retelelor – toate de la un singur furnizor si totodata sustinute de propria sa echipa de asistenta si de serviciile sale premiate.

Comunicatul oficial este disponibil aici

Extreme Networks
Extreme Networks

Extreme Networks este producator de top de solutii de networking, care se adreseaza unei game largi de clienti cu o infrastructura cu fir, dar si wireless. De la companii de tip corporatii precum producatori, comercianti, institutii financiare, utilitati si centre de sanatate, la universitati ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii