fbpx

Antivirusul nu mai este suficient


Analiza comportamentala si IA (inteligenta artificiala), printre alte tehnologii, sunt necesare pentru a obtine o mai buna aparare corporativa.

Software-ul de antivirus, folosit pentru protectia calculatoarelor impotriva malware-ului este ca vaccinul antigripal. Ar trebui sa-l aveti, dar nu va va proteja de orice tulpina a gripei.

“Antivirusul este excelent pentru blocarea amenintarilor cunoscute, insa in ultimul timp problemele s-au dezvoltat din cauza virusilor”, a declarat Ryan O’Leary, vicepresedinte al Centrului de Cercetare a Amenintarilor de la WhiteHat Security, intr-un interviu acordat Computerworld. “Malware-ul si vulnerabilitatile din retea sau din aplicatii pot conduce la compromisuri majore”.

Mai grav, noile amenintari sunt create mai repede decat poate tine pasul antivirusul traditional.

„Noi, ca industrie, trebuie sa recunoastem ca pastrarea unei mentaliati vechi, de protectie doar prin antivirus si firewall, lasa cai deschise spre compromis”, a spus O’Leary. „Companiile trebuie sa adopte o abordare mai cuprinzatoare a programului lor de securitate si sa inceapa sa se gandeasca la aplicatii, retea si malware care le-ar putea compromite intreaga  companie.”

Industria a realizat ca tehnologiile de detectie reactive, bazate pe patternuri, nu mai sunt suficiente. Controalele anti-malware trebuie sa se concentreze pe tehnici de detectie proactive. Datele comportamentale (de la endpointuri, la retea, utilizatori si aplicatii) sunt cheia.

Desi termenul de inteligenta artificiala este unul uzitat, principiul folosirii tehnicilor precum machine learning si data mining este critic pentru a iesi castigator dintr-un conflict cibernetic.

Articol preluat si adaptat din Computerworld. Articolul original poate fi citit aici: https://www.computerworld.com/article/3197545/security/for-enterprise-protection-antivirus-software-is-no-longer-enough.html?upd=1497442200880.

WhiteHat
WhiteHat

WhiteHat Security este lider in securitatea aplicatiilor web, permitand companiilor sa protejeze informatii foarte importante si sa gestioneze riscul. Prin combinarea tehnologiei, sistemelor de informatii si inteligentei oamenilor, WhiteHat furnizeaza servicii complete de securitate web, la un ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii