fbpx

Calea Rapida catre Retelele Virtuale


O cale inteligenta prin care specialistii IT pot accelera activitatile afacerii este adoptarea de noi parteneriate care accelereaza rentabilitatea.
Calea Rapida catre Retelele Virtuale 1

Noua matrice de implementare tehnologica pentru IT este o adevarata provocare – gestionarea atat a problemelor clientilor cat si a provocarilor interne, departamentale.

Clientii IT isi doresc agilitate in ceea ce priveste implementarea aplicatiilor in mai multe noi tehnologii – de la cloud la Software Defined Networking (SDN). Si daca nu obtin capacitatea de răspuns de care au nevoie de la departamentul lor IT, folosesc mijloace neautorizate, implementand aplicatii cloud care ajung shadow IT.

Din punct de vedere intern, implementarea acestor noi tehnologii prezinta si provocari organizationale. Pe masura ce SDN devine tot mai popular, administratorii de retele se confrunta cu acelasi tip de tranzitie educationala cu care s-au confruntat cand sistemele telefonice TDM traditionale au evoluat in VoIP. In acest caz, personalul de retelistica trebuie sa inteleaga suprapunerea din ce in ce mai mare dintre hardware si software.

In cazul SDN, mai multe reguli de infrastructura devin incorporate in cod. Aceasta inseamna ca administratorii de retea trebuie sa faca parte din devops, un grup care se ocupa cu iterarea rapida a modificarilor software. In schimb, aceasta inseamna ca administratorii trebuie sa aiba instrumente de programare superioare, instrumente de monitorizare imbunatatite si mai multe modalitati de a automatiza aceste procese.

Pentru a ajuta departamentele IT sa se adapteze la acest mediu agil, furnizorii ofera o solutie inteligenta: incheie parteneriate cu alti furnizori sau integratori pentru a oferi noi tehnologii intr-un model cat mai apropiat posibil de cel la cheie.

Calea Rapida catre Retelele Virtuale 3

In lumea SDN, Cisco Systems, F5 Networks si World Wide Technology (WWT) au creat un asemenea parteneriat triplu care contribuie la replicarea avantajelor sistemelor cu un grad ridicat de integrare, oferite de furnizori individuali.

Aceste parteneriate reprezinta o noua tendinta care abordeaza necesitatea foarte importanta a agilitatii si rentabilitatii pentru noile implementari. Acestea nu numai ca ofera departamentului IT un start rapid pentru aplicarea si implementarea noilor tehnologii (deoarece solutiile sunt pre-integrate), dar identifica modalitati revolutionare de a transfera cunostinte catre personalul IT corporativ, oferindu-le instrumentele necesare pentru a mentine eficienta mult timp dupa ce angajarea consultantilor a luat sfarsit.

 

Eficienta sporita prin colaborare

In lumea SDN, Cisco Systems, F5 Networks si World Wide Technology (WWT) au creat un asemenea parteneriat triplu, care contribuie la replicarea  avantajelor sistemelor cu un nivel ridicat de integrare, oferite de furnizori individuali. Aceste trei companii ofera o solutie care acopera un spectru de necesitati de afaceri si IT, inclusiv:

  • cele mai noi tehnologii, inclusiv cele mai bune solutii SDN
  • implementarea agilitatii si rentabilitatii mai rapide
  • automatizare manageriala sporita

Parteneriatul ofera capacitati sporite datorita micro-solutiilor sale. Departamentul IT poate valorifica provizionarea automata si configurarea retelelor virtuale, care simplifica operarea. Cu API deschise si utilizarea extinsa a standardelor, departamentul IT atinge niveluri superioare de interoperabilitate si consistenta in mai multe retele atat fizice cat si virtuale.

Cisco, F5 si WWT au colaborat pentru a dezvolta mai multe modalitati de a spori fiabilitatea si performanta. De exemplu, pentru a simplifica si mai mult eforturile de implementare, au creat modele si profile partajate bazate pe bune practici, ceea ce asigura departamentului IT un nivel superior de standardizare in intregul sistem. De asemenea, au incorporat niveluri sporite de automatizare pentru a reduce erorile manuale, astfel sporind securitatea si conformitatea. Au optimizat performanta, ceea ce permite companiilor sa implementeze sarcini de lucru oriunde in sistem si sa minimalizeze intreruperile neplanificate, dupa cum arata urmatoarele cazuri.

 

Scenarii ale unor clienti reali

Folosind SDN ca tehnologie de baza, partenerii i-au ajutat pe clienti sa devina mai eficienti in mai multe scenarii de afaceri si tehnologice. Luati in considerare aceste trei implementari reale:

Continuitate in afaceri O organizatie media majora, dupa ce a realizat ca solutia sa de backup si recuperare a centrelor de date in caz de dezastru era ineficienta, a dorit sa treaca la o disponibilitate sporita a centrelor de date, o mai mare fiabilitate si timpi de reactie mai buni. De asemenea, a dorit sa creeze o retea in care sa aplice viitoare imbunatatiri si cerinte de afaceri. Prin intermediul parteneriatului, WWT a dezvoltat mai intai un centru de date activ-activ secundar, pentru a asigura continuitatea in afaceri, apoi a inceput sa transfere facilitatea principala a companiei media la o noua locatie pe baza Cisco ACI.

Segmentarea retelei O organizatie medicala a dorit sa rezolve mai multe aspecte printr-o revizuire majora a retelelor sale. Pe de o parte, avea nevoie sa protejeze evidentele pacientilor si sa asigure cerintele de reglementare HIPAA. Pe de alta parte, dorea sa reduca atat capitalul cat si cheltuielile operationale reducand numarul de retele pe care le administra. Folosind WWT pentru a aplica capacitatile de izolare si virtualizare a retelelor si a segmenta mai precis reteaua SDN, organizatia a putut indeplini cerintele de reglementare pentru separarea datelor, in acelasi timp amanand necesitatea de a aloca mai multe resurse catre personal si alte necesitati. De asemenea, personalul sau IT a aplicat orice schimbari necesare mai rapid, reducand potentialul pentru erori si creand o baza pentru dezvoltarea viitoare.

Securitate. O companie care ofera servicii de transport rutier a dorit sa-si imbunatateasca vizibilitatea in retea si sa respecte cerintele de reglementare. WWT a implementat Cisco ACI pentru o mai mare segmentare si vizibilitate a retelelor. Aceasta a asigurat o mai buna securitate, deoarece compania poate defini si restrictiona accesul creand controlul accesului pe baza de roluri. In timpul auditurilor PCI, daca pot demonstra ca un segment specific este sigur, nu trebuie sa auditeze intreaga retea.

SaaS. Cand o companie software majora a adaugat capacitati SaaS la modelul de licentiere virtuala existent, au dorit sa poata adauga noi clienti rapid. WWT a implementat Cisco ACI, l-a integrat cu mecanismele de control al livrarii aplicatiilor F5, pentru a permite companiei sa cloneze pur si simplu o instanta existenta a unei aplicatii (in loc sa creeze una noua de la zero). Prin urmare, aceasta a putut adauga noi clienti in minute, nu zile.

Calea Rapida catre Retelele Virtuale 5

In principal, companiile pot confirma interoperabilitatea sistemului inainte de a cumpara – un avantaj critic care reduce raportul timp-valoare al noului sistem, oferind companiilor o mai mare incredere in investitiile lor.

Implementarea rapida a aplicatiilor. O universitate privata de top a dorit sa poata dezvolta rapid si eficient retele atat pentru cercetarile studentilor cat si pentru clinicienii medicali. A dorit sa poata imbunatati experienta clientilor si sa sporeasca productivitatea angajatilor in relatiile cu clientii si sa aplice update-uri rapid si sa amane sau elimine cheltuielile cu personalul pe partea de IT. Aceasta a folosit tehnologia Advanced Technology Center (ATC) a WWT pentru a simula reteaua planificata si a determina maniera in care Cisco ACI ii putea ajuta sa-si utilizeze mai bine resursele pentru a-si atinge scopurile.

O alta companie software, ca parte a strategiei sale cloud private, a valorificat tehnologia ATC a WWT pentru a evolua platformele de automatizare, cu scopul de a reduce ciclurile de implementare a serviciilor aplicatiilor F5, configurarea aplicatiilor si provizionarea retelelor.

Ce arata aceste scenarii variate per total este ca tehnologia SDN ofera o baza solida pentru imbunatatirea retelelor si o mai mare eficienta in mai multe situatii. Cu toate acestea, nu este neaparat un panaceu in sine, ci necesita expertiza unei echipe de companii pentru a asigura implementarea rapida cu beneficii actuale si avantaje pe termen lung.

 

Intregul este mai valoros decat suma partilor

In acest parteneriat de ultima generatie, Cisco, F5 si WWT au creat un intreg care este mai valoros decat suma partilor, fiecare companie contribuind in mod unic la parteneriat.

Cisco Systems a oferit solutia Cisco Application Centric Infrastructure (ACI), proiectata sa administreze un sistem de switch-uri de retea si resurse computerizate printr-un Application Policy Infrastructure Controller (APIC) centralizat. ACI ofera utilizatorilor un limbaj abstract, de afaceri, pentru a guverna maniera in care aplicatiile sunt distribuite si administrate in cadrul solutiei. Impreuna, aceste capacitati sprijina fiabilitatea, continuitatea de afaceri si recuperarea in caz de dezastru in mai multe centre de date.

Pachetul F5 Dynamic Device Package pentru Cisco APIC ajuta companiile sa configureze politici si cerinte pentru aplicatiile F5 ale mai multor solutii care cuprind nivelurile 2-7 din pachetul de retele. Aceasta asigura ca aplicatiile beneficiaza de serviciile si resursele de care au nevoie in retea, in acelasi timp permitand organizatiilor sa automatizeze sisteme pentru o mai mare eficienta si economii de costuri.

Ca integrator, WWT demonstreaza cum solutiile Cisco ACI si F5 SDN functioneaza in contextul solutiilor arhitecturale care genereaza rezultate de afaceri. Solutia ATC de la WWT permite companiilor sa utilizeze si testeze solutii SDN rapid si solutii de depanare in medii simulate inainte de implementare. WWT este cunoscut in domeniu pentru:

  • Gazduirea mai multor tehnologii
  • Verificarea capacitatilor in conformitate cu metodologia de proprietate in ciclul de viata al dezvoltarii software formale
  • Cuantificarea capacitatilor de produse si sisteme, luand in considerare necesitatile de performanta si scalabilitate
  • Atestarea produselor si sistemelor
  • Testarea interoperabilitatii pentru determinarea functionalitatii pe baza compatibilitatii si conformitatii cu protocolul

 

Fiecare membru al parteneriatului beneficiaza de informatii aprofundate privind produsele si serviciile celorlalti membri, care la randul lor asigura companiilor un inceput rapid al proiectelor. In principal, parteneriatul creeaza o comunitate pentru ecosistemul sau (atat parteneri cat si clienti) in care fiecare membru are de castigat din activitatile realizate de si pentru ceilalti membri. Datorita parteneriatului lor, Cisco, F5 si WWT ajuta companiile sa ia decizii mai devreme, sa lanseze sisteme mai rapid si sa fie mai inteligente cu privire la acele sisteme.

Pentru informatii suplimentare privind valoarea parteneriatului Cisco/F5/WWT, vizualizati urmatoarele resurse:

Cautati informatii