fbpx

Cat de multe date?


Quantum este liderul industriei pe segmentul unitatilor de banda LTO-8 si a suporturilor media disponibile in portofoliul Scalar®. Capacitatea de 12 TB per cartus si rate de transfer de date de 360 MB / sec sunt caracteristici usor de inteles. Dar exista si alte specificatii tehnice care necesita mai multe explicatii - cea mai importanta fiind fiabilitatea datelor.

Fiabilitatea datelor

Un atribut cheie al formatului LTO consta in fiabilitatea datelor. Aceasta se obtine printr-o unitate de scriere/citire (tapeband) si un suport media bine corelate intre ele, obiectivul primordial fiind acela de a nu avea nici macar un bit de date eronate. De fiecare data cand datele sunt scrise pe unitate, exista un proces de citire-dupa-scriere (read-after-write) care asigura ca datele trimise sunt cele inregistrate. LTO este proiectat pentru a avea mai multe nivele de verificare si corectare a erorilor, care includ nu numai blocurile de date, ci si verificarea tuturor anteturilor in formatul de date LTO.

Incepand cu LTO-7 si continuand cu LTO-8, specificatia de fiabilitate a datelor are o rata de eroare bit (BER) de 1 x 10-19. Altfel spus, aceasta inseamna ca unitatea si suportul media nu vor permite existenta nici macar unui bit de date eronate/necorectate in conditiile unui volum de stocare de aproximativ 10 exabyte. Adica nici macar un singur 1 sau 0 incorect nu va ramane nedetectat.

Vehiculam cu lejeritate diverse capacitati de stocare a datelor in unitati de masura tot mai mari – gigabytes (GB), terabytes (TB), petabytes (PB), iar acum EB. Dar despre ce volum de date vorbim, mai exact?

Pentru o idee mai clara, iata cu ce echivaleaza 10 EB de date:

  • 8 miliarde de DVD-uri
  • 200 milioane de discuri Blu-ray
  • 100 milioane de filme 4K
  • 250 de zile (sau 3.4 ani) de fisiere vizionate pe YouTube
  • 333 tape-uri LTO-8

Mediile de stocare

Mediile de stocare sunt la fel de importante ca si unitatea de scriere/citire (tapeband). Pentru a atinge acest nivel de fiabilitate a datelor, Quantum a stabilit un proces de certificare care depaseste standardele LTO de baza pentru mediile LTO cu marca Quantum. Manevrarea si stocarea adecvate a mediilor de stocare reprezinta, de asemenea, un factor-cheie in atingerea acestui obiectiv. In acest sens, Quantum a intocmit o analiza de tip ‘white-paper’, LTO Media Certified Quantum Cloud-Ready.

Librariile

Portofoliul Quantum de librarii Scalar libraries include tehnologia integrata pentru colectarea de statistici si furnizarea de rapoarte de management privind unitatile de banda LTO si mediile de stocare pentru a asigura clientilor cat mai multe informatii disponibile si pentru a gestiona in mod proactiv unitatile de banda si mediile de stocare.

Sursa

Quantum
Quantum

Acum, mai mult decat oricand, clientii considera o prioritate protejarea si pastrarea informatiilor valoroase. Totusi, odata cu cresterea volumului de date, aparitia unor reglementari stricte de conformitate si scaderea bugetelor, gasirea unei solutii potrivite a devenit o provocare. ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii