fbpx

Cele mai inovatoare afaceri utilizeaza tehnologii cloud


Recent a fost publicata lista celor mai inovatoare afaceri cloud din zona EMEA, raport realizat de de HotTopic.ht cu suportul specialistilor in securitate si cloud din cadrul F5.

Lista completa este disponibila aici.

Top 50 EMEA Cloud Climbers Report este primul studiu de acest tip realizat in industrie si are ca scop determinarea impactului pe care il are asupra business-ului utilizarea tehnologiilor de tip cloud computing.

Raportul include 50 de companii, din diverse industrii, care au reusit ca prin intermediul tehnologiilor utilizate sa isi puna in valoare obiectivele si strategia de business, sa isi consolideze pozitia in piata si sa isi imbunatateasca semnificativ  performantele generale.

Cele mai inovatoare afaceri utilizeaza tehnologii cloud 1

Din cele 50 de companii, sectorul retail ocupa cele mai multe locuri (12%), urmat de cel al serviciilor financiare (8%), automoto (6%), sport (6%) si transport/logistica (4%). Printre numele incluse in raport se afla si Spotify (pentru permanenta evolutie si optimizare a serviciilor de streaming), Mercedes F1 (pentru analiticile de performanta sustinute in cloud) si Airbus (pentru capacitatea de a stoca si procesa anual in could sute de terabytes de imagini provenite de la sateliti).

Proces de selectie si de analiza a acestui top a fost coordonat de un panel de specialisti recunoscuti in industrie pentru expertiza lor. Printre acestia ii mentionam pe: David Linthincum (Cloud Technology Partners SVP, recent nominalizat ca #1 influencer la nivel mondial in tehnologii cloud), Mu Kenny Li (Cloud Spectator CEO), Rene Buest (Arago GMBH Directory of Technology) si Roy Illsley (Analist la Ovum).

“M-a impresionat nivelul de inovatie care marcheaza zona EMEA, regiune care in acest moment egaleaza, ba in anumite aspecte chiar depaseste SUA din punct de vedere al utilizarii accelerate a tehnologiilor cloud.  Cloud computing influenteaza categoric orice tip de piata, iar companiile inovatoare reusesc sa se adapteze si sa gaseasca noi modalitati prin care sa automizeze relatia dintre afacere si piata, dintre cerere si oferta,” afirma  David Linthincum, SVP, Cloud Technology Partners.

Raportul legat de utilizarea cloud vine intr-un moment cheie. Conform datelor IDC, anul 2018 reprezinta un prag:  cel putin jumatate din bugetele de IT vor fi directionate pe tehnologii si servicii cloud. Tot IDC preconizeaza ca pana in 2020, cota de servicii, software si tehnologii cloud va ajunge la 60-70%.(1)

Mai multe detalii legate de Cloud Climbers Report, puteti citi aici.

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii