fbpx

Complexitate si costuri reduse cu ClearOne


Piata abunda in produse interesante destinate comunicarii audio-video. Iar atunci cand sunt combinate, se pot transforma in sisteme de conferinta audio si video uimitoare, concepute pentru a-i incanta chiar si pe cei mai pretentiosi utilizatori. Dar de la ceea ce tehnologia ofera ca oportunitati si pana la realizarea unui proiect de colaborare - cu termene si bugete stricte – drumul este lung.

 

Care sunt limitarile? Uneori este vorba despre numarul si tipul de conectori asociati unei unitati. Iar modelele actuale AV sofisticate – inclusiv cele pentru spatii cu mai multe utilizari – implica o varietate de periferice sau tipuri de conexiuni. Practic, ar putea necesita mai multe conexiuni decat DSP-ul dvs si bugetul dvs. este pregatit sa gestioneze.

Dar daca mixerul DSP nu ar mai fi un factor limitator? Cum puteti gestiona mai bine conexiunile periferice fara a necesita atat de multe cabluri care sa revina la DSP?

Din dorinta de a rezolva aceste probleme, a fost devoltata solutia ClearOne Architecture, care i-a ajutat pe integratorii sa reduca semnificativ complexitatea proiectarii sistemului, sa simplifice instalarea, sa consume mai putin spatiu in rack si sa reduca costurile.

P-Link (Peripheral Link) este o parte critica a arhitecturii. Reduce complexitatea, faciliteaza adaugarea de periferice si simplifica gestionarea cablurilor pe intregul sistem integrat.

ClearOne Architecture reduce complexitatea sistemelor AV

ClearOne Architecture imbunatateste proiectarea sistemului. Incepe prin a muta informatiile de procesare catre perifericele inteligente din sistem, mai degraba decat sa se bazeze doar pe mixerul DSP. Cand fiecare componenta are puterea de procesare de care are nevoie pentru a-si face treaba, se reduc si cerintele care revin catre mixerul DSP.

ClearOne Architecture permite conectarea cu usurinta a microfoanelor beamforming, a celor wireless, a unor expandori USB si GPIO la mixerul DSP, folosind o singura conexiune numita P-Link.

Pentru un integrator de sisteme audio-video rezultatul se traduce prin scalabilitate si usurinta instalarii. Pentru un client, rezultatul este un sistem mai putin costisitor care necesita mai putine DSP-uri pentru a conecta acelasi numar de periferice.

Conectare facila cu P-Link

P-Link este produsul proprietar ClearOne, special creat pentru a conecta dispozitivele periferice, inclusiv BMA CTCONVERGE® Wall Mount Bluetooth Expander si DIALOG 20.

Acest multi-functional ofera 16×16 canale audio, plus controlul si puterea necesare, si nu are nevoie decat de un cablu CAT 6 standard. Se pot lega in lant pana la 12 dispozitive periferice – trei din fiecare categorie. Un PoE introdus dupa fiecare al treilea periferic din lant ofera puterea suplimentara de care aveti nevoie pentru restul dispozitivelor conectate.

Utilizarea unei singure conexiuni pentru un lant de 12 dispozitive simplifica semnificativ proiectarea si punerea in functiune a unui sistem integrat de conferinta AV. In plus permite scalarea cu usurinta a sistemului respectiv, fara sa afecteze semnificativ bugetul. In vreme ce, intr-o arhitectura traditionala AV, adaugarea unor noi dispozitive la sistem, chiar si a unui simplu microfon wireless, ar insemna un DSP suplimentar sau un upgrade la un DSP mai mare! Fara a mai pune la socoteala programarea si cablarea, care toate inseamna costuri suplimentare.

Cu P-Link-ul de la ClearOne, chiar si pe un DSP mic cum ar fi CONVERGE® Pro 2 48VT, raman o multime de conexiuni, care vor oferi – pe viitor – posibilitatea de a adapta sistemul AV pe masura ce acesta creste.

Mai multe detalii tehnice legate de optiunile si caracteristicile acestei solutii proprietare ClearOne, gasiti aici.

ClearOne
ClearOne

ClearOne este o companie globala care proiecteaza, dezvolta si vinde solutii de conferinte, colaborare si streaming pentru comunicatii audio si video. Performanta si simplitatea solutiilor sale avansate ofera niveluri fara precedent de functionalitate, fiabilitate si scalabilitate. Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii