fbpx

Conectivitate IoT globala simplificata


In economia globala actuala, tot mai multe organizatii trebuie sa functioneze la scara internationala. Pentru industria IoT, aceasta situatie creeaza o serie de provocari unice.

La momentul aparitiei IoT conectivitatea celulara wireless era de 2G si un numar mic de benzi radio acopereau intreaga lume. Pe masura ce tehnologia a progresat la 3G, 4G si LTE, numarul benzilor wireless utilizate pentru conectivitate a explodat. Regiunile, tarile si comunitatile mondiale au folosit diferite tehnologii si benzi pentru a suporta milioane de conexiuni in peisajul consumatorilor si al industriilor.

In IoT, conectivitatea nu este ata de simpla pe cat ar trebui sa fie. Pana de curand, dezvoltatorii aveau nevoie sa proiecteze si sa livreze mai multe variante de produse diferite, sau SKU, pentru a asigura conectivitate globala pentru flote mari de dispozitive conectate. Produsele regionale reprezinta o optiune excelenta pentru flotele mici care functioneaza in limitele geografice specifice. Cu toate acestea, logistica si cheltuielile de dezvoltare si gestionare a mai multor SKU-uri sunt adesea prea multe pentru a sustine cazul de afaceri.

Modulul Cinterion IoT Module
Gemalto a abordat provocarea conectivitatii globale IoT cu modulul Cinterion PLS62-W IoT, o solutie all-in-one. Acesta combina LTE CAT1 cu suportul existent 3G si 2G pentru a oferi o acoperire globala acum si in viitor. Cu acest produs unic, dezvoltatorii pot proiecta un singur produs SKU care ofera conectivitate IoT oriunde in lume – chiar si pentru produsele mobile care calatoresc pe glob. Si o pot face acum, fara sa astepte evolutia retelelor.
Pentru flexibilitatea totala, PLS62-W vine cu 3 factori de forma, Embedded Module, Modem card si Embedded Terminal.

Conectivitatea IoT globala este un ecosistem wireless in continua expansiune.
Cinterion PLS62-W IoT Module ofera conectivitate globala astazi, furnizand in acelasi timp o solutie pregatita pentru viitor. Tehnologiile IoT din categoria M si NB ofera oportunitati interesante de a extinde IoT la nivel global si de a conecta totul, oriunde. Cu toate acestea, ca toate noile tehnologii, va dura timp pentru ca retelele noi sa se maturizeze. Expertii prezic un ciclu de evolutie mai lung decat de obicei pentru aceste tehnologii, deoarece au fost special concepute pentru IoT si, prin urmare, nu au fost reglate anterior in produsele de consum.

Daca doriti sa intelegeti mai bine provocarile reale si oportunitatile pe care le genereaza conectivitatea globala, va invitam sa consultati un raport realizat prin eforturi colective de catre specialist de la Gemalto, ABI Research si alti membrii ai comunitatii IoT din Europa si US.

Vezi AICI raportul.

Gemalto
Gemalto

Gemalto este producator de solutii de securitate digitala. Solutiile Gemalto protejeaza si controleaza accesul la date critice prin autentificarea accesului, a tranzactilor si a obiectelor, criptarea datelor si administrarea securizata a criptarii. Cu 14.000 de angajati si o cifra de afaceri de ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii