fbpx

Credentialele iCloud accesate de hackeri


Apple a primit o amenintare de rascumparare de la un grup de hacking care pretinde ca are acces la datele a pana la 800 de milioane de conturi iCloud.

Hackerii, un grup din Londra numit „Turkish Crime Family”, au amenintat ca reseteaza parolele si sterg de la distanta telefoanele iPhone ale milioanelor de utilizatori iCloud daca Apple nu le va da suma totala de 700.000$ USD.

Grupul a declarat pentru TechNewsWorld ca a aratat companiei Apple registrele scanate care contin 800 de milioane de conturi iCloud si ca Apple a sustinut ca datele proveneau din surse externe. Grupul a spus ca intentioneaza sa lanseze o pagina web care ar contine prenumele, numele, datele de nastere ale utilizatorilor iCloud si o captcha cu locatia lor actuala dintr-o aplicatie iCloud. Site-ul nu va divulga initial parolele, a spus grupul, dar cel mai probabil va face acest lucru ” in viitor.” Grupul este cunoscut in subteranul hacking-ului pentru vanzarea bazelor de date furate.

Totusi, este putin probabil ca eforturile grupului de a instiga la o presiune publica impotriva Apple vor fi eficiente”, a notat intr-o postare online Mark Nunnikhoven, Vicepresedinte pentru cercetare cloud la Trend Micro. „Apple este prea mare si are prea multe resurse pentru a ceda presiunii publice, a subliniat acesta”.

Cererile grupului sunt similare cu o intimidare din lumea fizica in care infractorii solicita plati lunare pentru a „proteja” o afacere, a notat Nunnikhoven.”In lumea digitala, presiunile care le fac pe victime sa plateasca (de ex. mentinerea in siguranta a unui magazin) nu se aplica” a scris Nunnikhoven. „Cu conturile iCloud, Apple are ultima supapa de siguranta … controleaza infrastructura din spatele conturilor” a adaugat acesta. „Ceea ce elimina majoritatea punctelor de presiune pe care infractorii le-ar putea utiliza.”

Trend Micro le cere utilizatorilor iCloud sa isi protejeze conturile folosind autentificarea prin doi factori si sa foloseasca de asemeni un manager de parola. Un manager de parola ajuta utilizatorii sa creeze parole unice pentru fiecare cont si le stocheaza la distanta astfel incat hackerii sa nu poata accesa unul sau doua conturi si astfel sa obtina acces la mult mai multe. FBI-ul a refuzat sa comenteze acest subiect.

Trend Micro
Trend Micro

Trend Micro Incorporated este lider global in software de securitate cu o experienta de 27 de ani. Soluțiile Trend Micro se adreseaza atat consumatorilor, cat si companiilor si agentiilor guvernamentale, asigurand o securitate stratificata a datelor pe dispozitive mobile, obiective, ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii