fbpx

Crestere spectaculoasa pentru Fortinet in prima parte a anului 2020


S&P Global Market Intelligence raporteaza o crestere cu 28.6% a actiunilor Fortinet (NASDAQ:FTNT) in prima parte a anului 2020, in vreme de Forbes estimeaza o crestere medie de 25% pentru primele 6 luni.

 

Cresterea se explica prin mediul de lucru de la distanta si adoptarea masiva a telemuncii, in contextul pandemiei globale COVID-19, situatie in care companiile au fost fortate sa isi consolideze securitatea infrastructurii, a accesului si a utilizatorilor.

In primul trimestru, Fortinet a raportat o crestere de 22.1% a veniturilor, depasind cele mai bune asteptari.

Trendul ascendent a fost continuat si sustinut si de lansarea noului echipament firewall FortiGate 4200F, care are propriul sau procesor creat special pentru retele private virtuale.  Conform Fortinet, cea de-a saptea generatie de procesoare de retea permite o viteza de 5 pana la 15 ori mai mare decat a oricarui alt echipament de securitate tip firewall care are in dotare un CPU generic. Noul produs a fost lansat intr-un moment potrivit pentru mediul de business actual, in care o parte importanta dintre angajati lucreaza de acasa sau de la distanta.

Un alt argument in explicarea cresterii Fortinet ar fi tranzitia lina pe care compania a reusit sa o faca, de-a lungul timpului, de la un producator de echipamente hardware la un furnizor de solutii de securitate cloud bazate pe software.

Fortinet a reusit in acest an si o crestere substantiala a marginii sale, care a sarit de 15%. In conditiile in care majoritatea companiilor (70%) pun securitatea cibernetica in topul prioritatilor, bugetele alocate este de presupus ca vor creste sau macar nu vor scadea, motiv pentru care valoarea de piata Fortinet este posibil sa isi mentina tendinta de crestere inregistrata la inceputul anului, chiar daca nu neaparat in acelasi ritm.

Surse: Forbes si The Motley Fool

 

Fortinet
Fortinet

Retelistica bazata pe securitate pentru o lume hiperconectata Veracomp este distribuitor Fortinet in Romania si Centru autorizat de trainingFortinet a fost infiintata in 2000 de catre Ken Xie, fondatorul vizionar si presedintele anterior si CEO  al NetScreen (vanduta ulterior catre Juniper ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii