fbpx

Cybersecurity: Abordarea corecta


Odata cu proliferarea accesului la Internet si explozia serviciilor online, tot mai multi oameni interactioneaza si comunica din ce mai usor date critice sau personale unor organizatii. Pe masura ce numarul de aplicatii si volumul existent de website-uri a crescut substantial, controlul acestora s-a fragmentat. In combinatie cu lejeritatea tot mai mare de a distribui

Odata cu proliferarea accesului la Internet si explozia serviciilor online, tot mai multi oameni interactioneaza si comunica din ce mai usor date critice sau personale unor organizatii. Pe masura ce numarul de aplicatii si volumul existent de website-uri a crescut substantial, controlul acestora s-a fragmentat. In combinatie cu lejeritatea tot mai mare de a distribui informatii cu caracter personal pe platformele sociale si pe alte canale prea putin sigure,  datele de identitate au ajuns intr-un punct de risc mai mare decat oricand, deschizand oportunitati nebanuite pentru eventuale fraude. In mod clar, tehnologia a schimbat raportul de putere pentru segmentul consumatorilor.

Traim intr-o lume hibrida, in care tehnologiile se integreaza pentru a furniza tot mai multe beneficii. Pe masura ce tendinta companiilor este de a se muta in cloud, de a-si optimiza operatiunile curente si de a utiliza tot mai multa tehnologie in procesele de afaceri, complexitatea interconenctarii dintre aplicatii creste, iar securitatea este o componenta vitala, dat fiind ca acesta asigura continuitatea proceselor intr-o era digitala.

Cum sa identifici atitudinea corecta

Internetul Lucrurilor (The Internet of Things, IoT) castiga teren. Si odata cu aceasta crestere rapida a crescut si volumul datelor care necesita stocare, ceea ce pune o imensa presiune pe retea. Iar aceasta presiune se resimte cel mai acut in infrastructurile IT cu vechime, urmand ca in urmatorarea perioada sa devina tot mai pregnant.

Numarul ‘lucrurilor’ care se conecteaza la echipamente si care pun presiune tocmai prin capacitatea de conectivitate si solicitarea API-urilor, au potentialul de a deveni din nou cap de afis pentru atacuri cibernetice, cum ar fi atacurile DDoS.

In aceste conditii, securitatea devine o caracteristica cheie a retelei, iar companiile trebuie sa fie proactive in acest domeniu pentru a nu lasa datele consumatorilor sa devina o mina de aur pentru eventualii atacatori.

Securizarea serviciilor financiare

Raspandirea larga in utilizarea echipamentelor mobile si explozia serviciilor de Internet banking fac atacurile cibernetice sa fie tot mai sofisticate. Numai in primele 3 luni ale acestui an, organizatiile financiare s-au confruntat cu variante noi de troieni Tinbapore si noi campanii Gootkit in tari precum Noua Zeelanda, Statele Unite si Canada.

Fraudatorii au acum posibilitati noi de a studia procesele interne ale tranzactiilor financiare din cadrul bancilor, fara a mai fi fizic in banca.  Sunt doar exemple ale modalitatilor in care criminalitatea cibernetica prezenta isi poate aborda victimele.

Lucrurile merg mai departe; pe masura ce institutiile financiare utilizeaza noi aplicatii si furnizeaza noi servicii utilizand mediile cloud si centrele de date traditionale, necesitatea de a controla riscurile de securitate este tot mai mare. Buna intelegere si controlul acestor riscuri va permite organizatiilor sa inoveze tehnologic si sa se diferentieze in piata.

Articolul complet este disponibil aici: https://f5.com/about-us/blog/articles/achieving-the-right-cybersecurity-posture-20823

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii