fbpx

Cybersecurity fabric vs. platforma de securitate: Fabric castiga


Cu Security Fabric, Fortinet ofera functiile de securitate solicitate in orice punct, de la punctul terminal la cloud, in timp real.

Trecerea la solutiile digitale a determinat companiile sa introduca unele tehnologii noi. Internet of Things (IoT), mobilitatea, cloud-ul si alte solutii similare permit companiilor sa devina extrem de eficiente si sa se miste rapid. Cu toate acestea, eficienta sporita pe care au obtinut-o companiile are un pret, acela ca acum complexitatea IT este extrem de mare. Exista numeroase implicatii ale complexitatii sporite, dar cea mai mare este ca asigurarea securitatii companiilor a devenit mai dificila.

Deficiente ale platformelor de securitate

Strategia „bolt together” limiteaza vizibilitatea in timp real deoarece produsele din portofoliu probabil ca au diverse panouri de control si metode de colectare a datelor. Se pot agrega informatiile manual si se poate incerca normalizarea datelor, dar aceasta presupune un volum mare de munca in avans si nu prea este in timp real. In cele din urma, integrarea prin terta parte este dificila la platforme, deoarece fiecare produs din gama are propriile API-uri si interfete. Fortinet solutioneaza dificultatea platformei de securitate: cu o solutie de tip fabric, toate serviciile sunt disponibilizate la toate punctele din mediu. Cel mai bun exemplu al unui domeniu care a valorificat solutiile de tip fabric este cel al retelelor regionale de stocare (SAN). Cu o retea de stocare, toate serviciile trebuie sa fie disponibile in toate punctele la viteza de cablu sau vor esua. In principal, solutia de tip fabric de stocare este atat de rapida si atat de strans conectata, ca serverele cred ca stocarea se realizeaza in mod direct. Aceasta este singura modalitate prin care stocarea distribuita va functiona, deci domeniul a trebuit sa rezolve aceasta problema.

In mod similar, Fortinet a dezvoltat o metoda de a oferi functiile de securitate necesare in orice punct, de la punctul terminal la cloud, in timp real. Doi factori principali au permis companiei sa realizeze acest deziderat. Mai intai, Fortinet a dezvoltat majoritatea produselor in mod independent, de la zero, pe baza solutiei fabric. A realizat cateva achizitii, dar le-a integrat rapid la nivel de sistem de operare pentru a se asigura ca indeplinesc cerintele solutiei fabric. In al doilea rand, si acest lucru asigura Fortinet diferentierea sa de performanta, compania isi dezvolta propriile ASIC-uri. Solutia ASIC de la Fortinet asigura o securitate robusta care poate fi aplicata la viteze in terabaiti.

De asemenea, la scala, ASIC-urile costa mult mai putin decat procesoarele cu scop general. Cele mai bune produse din punct de vedere al raportului pret/performanta sunt cele prin care sunt valorificate avantajele solutiilor software, hardware si de tip silicon.

Solutia fabric de securitate va duce la o detectare si izolare mult mai rapide. Deoarece toate produsele functioneaza pe aceeasi baza de cod si silicon, este usor pentru Fortinet sa inteleaga topologia retelei in timp real, precum si interactiunea dintre elementele fizice si cele virtuale. Data fiind natura dinamica a domeniului IT, aceasta este o componenta critica a automatizarii securitatii. Exista o expresie care spune „nu poti asigura securitate pentru ceea ce nu poti vedea”, iar Fortinet Security Fabric vede totul si poate sa ofere securitate pentru mediul end-to-end.

Un alt element important de diferentiere este usurinta integrarii cu furnizorii terte parti. Nici un singur furnizor de solutii de securitate nu poate face totul. Solutia de tip fabric a Fortinet este deschisa, iar compania a dezvoltat un ecosistem mare de parteneri tehnologici.

Articol preluat din Network World

Fortinet
Fortinet

Retelistica bazata pe securitate pentru o lume hiperconectata Veracomp este distribuitor Fortinet in Romania si Centru autorizat de trainingFortinet a fost infiintata in 2000 de catre Ken Xie, fondatorul vizionar si presedintele anterior si CEO  al NetScreen (vanduta ulterior catre Juniper ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii