fbpx

Detectarea avansata a fraudelor


Noile initiative si reglementari globale - inclusiv PSD2, 3D Secure 2.0 si Faster Payments – ridica o intrebare legitima: functioneaza autentificarea bazata pe risc? Aceasta este, de obicei, urmata de anchete privind ratele de detectare a fraudelor, fals pozitivele si impactul asupra clientilor. Beneficiile unei abordari bazate pe ‘machine learning’ s-au dovedit a fi extrem de eficiente, oferind o rata ridicata de detectare a fraudelor de pana la 97%.

Managementul riscului de frauda a devenit tot mai complex in ultimii ani, si nu doar pentru ca atacatorii si-au imbunatatit aptitudinile. Instrumentele si tehnologiile folosite pentru a detecta si a atenua evenimentele de tip frauda sunt si acestea mai bune si mai abundente. Un sondaj comandat de RSA a constatat ca 57% dintre organizatii folosesc intre 4 si 10 instrumente diferite in cadrul operatiunilor lor antifrauda.

In plus, modul in care se prezinta bancile si comertul digital se schimba rapid. Apar noi canale, noi interactiuni si noi tipuri de metode de plata, pe care clientii le utilizeaza pentru a interactiona cu organizatiile si care cresc complexitatea operatiunilor.

Apeland la instrumente de tip ‘’machine learning’, organizatiile isi dezvolta un ecosistem de date, in care informatii despre riscurile de frauda din unelte ale tertilor sunt integrate cu propria inteligenta, pentru a-si consolida modelele de evaluare a riscului si a-si imbunatati capacitatea de detectare a fraudei.

Un studiu de caz realizat cu principalele institutii financiare americane ilustreaza beneficiile unui astfel de ecosistem. O banca a acumulat cunostinte aprofundate despre factorii de risc din call center-ul propriu si a dorit sa utilizeze aceste date pentru a spori nivelul de protectie furnizat de canalele sale digitale. Folosind sase informatii personalizate furnizate de banca si aplicandu-le celor mai riscante tranzactii (top 1%), clientii au obtinut urmatoarele imbunatatiri ale ratelor existente de detectare a fraudelor:

  • 2% crestere a ratei de detectare a fraudei, pentru orice tip de eveniment
  • 3.6% crestere a ratei de detectare a fraudei la nivel de tranzactii de tip login
  • 1% crestere a ratei de detectare a fraudei pentru tranzactii de tip plata

Trebuie mentionat ca o crestere de numai 1% a ratei de detectare a fraudelor pentru tranzactiile de plata a dat rezultate semnificative, traducandu-se in 44.000 USD salvati de la frauda lunara – sau mai mult de o jumatate de milion de dolari intr-un an.

Citeste mai multe despre securitatea antifrauda pe pagina producatorului.

RSA
RSA

Furnizor de solutii de securitate bazate pe informatii Analize de Securitate puternice si capacitati GRC de top din industrie RSA, Divizia de Securitate a EMC, este principalul furnizor de solutii de securitate bazate pe informatii. RSA ofera solutii pentru cele mai complexe si sensibile ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii