fbpx

Europol si Trend Micro: despre ATM-uri si ametintarile malware


Departamentul dedicat crimelor cibernetice (EC3) din cadrul Europol a realizat impreuna cu Trend Micro o analiza referitoare la amenintarile malware existente in retelele ATM. Concluziile raportului comun au fost publicate recent si mentioneaza faptul ca cele peste 3 milioane de dispozitive ATM existente in intreaga lume, cu cele 8.6 miliarde € tranzactionati anual, reprezinta in prezent o tinta atractiva pentru atacurile criminale.

In prezent, atacurile ATM nu se mai bazeaza pe metodele traditionale; pentru a devaliza monetarul unui ATM, atacatorii folosesc malware dedicat. Trend Micro si Europol subliniaza faptul ca atacurile cibernetice s-au sofisticat semnficativ din punct de vedere al modului in care sunt planificate si orchestrate, utilizand metode si tehnici noi, in conjuctie cu vectorii deja cunoscuti.

“Atacurile tipice ATM sunt in prezent recunoscute ca o amenintare in crestere in industria specifica, dar si in mediul legislativ, iar EC3 a oferit in mai multe cazuri suport si asistenta echipelor politienesti nationale pentru a-si desfasura investigatiile in acest domeniu al criminalitatii, in crestere,” declara Steven Wilson, Director EC3. Acest raport enumera o serie de recomandari cheie menite sa ajute la preventia si solutionarea unor cazuri de criminalitate si poate servi ca document de referinta in coordonarea unor activitati de reducere a nivelului de crima organizata.”

Raportul a fost distribuit in medii controlate, tintind o audienta specifica, precum organsimele responsabile cu aplicare a legii, institutiile financiare si cele din industria securitatii IT.

“Colaborarea Trend Micro cu EC3 ne reconfirma convingerea ca producatorii de tehnologie si securitate si organizatiile responsabile cu aplicarea si respectarea legii trebuie sa colaboreze constant pentru a face opozitie consistenta diverselor forme de criminalitate cibernetica,” sustine Raimund Genes, CTO, Trend Micro. “Acest raport este util nu numai organismelor de aplicare a legii in lupta impotriva amenintarilor potentiale, viitoare, dar reprezinta si un instrument de bune practici pentru industria serviciilor financiare, care poate astfel sa ofere un nivel superior de protectie indivizilor care le incredinteaza indirect  bunurile si bunastarea.”

Trend Micro
Trend Micro

Trend Micro Incorporated este lider global in software de securitate cu o experienta de 27 de ani. Soluțiile Trend Micro se adreseaza atat consumatorilor, cat si companiilor si agentiilor guvernamentale, asigurand o securitate stratificata a datelor pe dispozitive mobile, obiective, ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii