fbpx

Exclusive Networks finalizeaza achizitia Veracomp


Veracomp, distribuitor IT in 19 tari din Europa Centrala si de Est, a finalizat vanzarea catre Exclusive Networks.

Exclusive Networks finalizeaza achizitia Veracomp 1

 

Bucuresti, 12 ianuarie 2021. Acordul de vanzare Veracomp semnat in septembrie 2020 a fost supus mai multor conditii care au fost indeplinite cu succes, inclusiv aprobarea din partea Comisiei Europene. Procesul de achizitie a fost incheiat, ceea ce inseamna ca Exclusive Networks si-a extins prezenta globala, efectivul si veniturile din exploatare, mentinand totodata calitatea serviciilor livrate catre clientii si partenerii locali si internationali.

Ultimele luni au marcat o perioada de dezvoltare dinamica pentru Exclusive Networks la nivel global. Incercam sa investim in companii care inteleg perfect nevoile locale. Includerea Veracomp in structurile noastre este una dintre cele mai importante componente de extindere, in conformitate cu aceasta strategie. In acest fel, obtinem o oportunitate unica de succes in Europa Centrala si de Est. Cu siguranta, vom folosi bazele solide de business si cultura organizationala consistenta pe care le are Veracomp si care si-au dovedit eficienta in 19 tari din regiune,” afirma Jesper Trolle, CEO al Exclusive Networks.

Veracomp, fondat in Polonia in 1991, este distribuitorul de solutii TIC a peste 140 de producatori. De-a lungul anilor, compania a construit relatii cu mii de parteneri de afaceri care, din acest moment, vor beneficia de oportunitatile extinse oferite de Exclusive Networks. Conditiile de cooperare cu furnizorii si integratorii nu se vor modifica. Afacerile vor continua sa se desfasoare sub marca Veracomp pana la rebranding-ul ca Exclusive Networks (CEE), care se va realiza in viitorul apropiat.

Noul presedinte al Consiliului de Administratie Veracomp, Mariusz Kochański, va deveni Director General al noii regiuni Exclusive Networks CEE, raportand catre Gerard Allison, SVP EMEA.

Este un moment crucial pentru Veracomp – ne unim fortele cu un distribuitor global care va incepe sa actioneze intr-o noua regiune impreuna cu noi. Vom continua dezvoltarea de business intr-un mod care sa asigure autonomie crescuta si libertate de cooperare – aceasta abordare ne-a convins sa ne alaturam grupului Exclusive Networks. Vrem sa oferim acces la inovatie pentru parteneri si sprijin profesional pentru echipa noastra, bazandu-ne pe propriile experiente, dar si pe cunostintele unui distribuitor prezent pe cinci continente. Suntem siguri ca toti clientii, partenerii si angajatii vor avea de beneficiat in urma acestei achizitii,” explica Mariusz Kochański.

Veracomp (Exclusive Networks CEE) ofera un portofoliu bogat de solutii: retelistica, managementul infrastructurii IT, securitate IT, infrastructura de telecomunicatii, stocare si servere, sisteme de semnatura digitala si colaborare audio-video, imagistica medicala, solutii de management al documentelor, cat si produse SOHO/pentru utilizatori casnici, solutii pentru medii industriale si IoT.

In Romania, Veracomp este prezent din 2007 si a inregistrat o crestere constanta a cifrei de afaceri, a echipei si a retelei de parteneri, oferind un portofoliu complet de solutii de retelistica, securitate cibernetica, comunicatii unificate si stocare a datelor, bazat pe tehnologii si branduri leader in industrie: F5, Fortinet, Red Hat, Extreme Networks, Thales, Pure Storage, Lifesize, Yealink etc. Din 2018, Veracomp este Centru de training autorizat Fortinet in Romania, iar din 2020 – Centru de examinare autorizat Red Hat. Echipa locala este formata din 20 specialisti si distribuitorul a raportat in 2019 o cifra de afaceri de 18 milioane USD.

Cautati informatii