fbpx

Exclusive Networks obtine performante si rezultate financiare peste media pietei in 2020


Specialistul global creste la 2,6 miliarde de euro venituri anuale; isi extinde prezenta geografica; lanseaza o platforma revolutionara de servicii la cerere si isi defineste o noua viziune in jurul "infrastructurii de incredere totala".
 • Compania a depasit conditiile dificile de tranzactionare devansand media pietei
 • Vanzari si venituri record, cu venituri anuale in crestere cu 8%
 • Concentrarea pe vendorii principali de securitate cibernetica genereaza performanta, depasind procentul de crestere inregistrat de industrie
 • Platforma digitala X-OD contribuie la cresterea rapida, prin venituri recurente pe baza de subscriptii
 • Extinderea globala a continuat, chiar si in contextul pandemiei, cu noi achizitii strategice
 • Se pun bazele unei noi viziuni pentru 2021, ca specialist global de infrastructura digitala de incredere

Exclusive Networks obtine performante si rezultate financiare peste media pietei in 2020 1

Bucuresti, Romania – 18 Martie 2021 – Exclusive Networks, specialistul global in infrastructura de incredere, a anuntat rezultatele financiare obtinute in 2020, indicand o crestere puternica pe fondul conditiilor de tranzactionare la nivel mondial fara precedent. Compania si-a continuat ritmul de dezvoltare cu o crestere organica notabila de 8% a vanzarilor, impreuna cu extinderea amprentei globale si a bazei de competente prin trei achizitii strategice. Anul 2020 a insemnat, de asemenea, digitalizarea operatiunilor back-office ale Exclusive Networks si lansarea platformei sale de servicii X-OD, care are la baza subscriptii pentru solutii si servicii profesionale ale vendorilor nucleu din portofoliu – ambele contribuind la un nivel record de vanzari si venituri din exploatare.

Jesper Trolle, CEO al Exclusive Networks comenteaza despre rezultatele obtinute, “Cu toate incertitudinile si constrangerile pe care ni le-a oferit 2020, anul care s-a incheiat a insemnat un exercitiu de rezistenta, vointa, dar si rezultate extraordinare pentru Exclusive Networks. Aceasta performanta fantastica este o dovada coplesitoare a determinarii si implicarii pe care le are uimitoarea noastra echipa, in intreaga lume, precum si a partenerilor si clientilor nostri care s-au ridicat la provocarea ‘business-as -unusual’.”

“Nu am nicio indoiala ca specializarea in domeniul cibernetic a reprezentant un factor urias al succesului nostru in aceasta perioada, motiv pentru care va ramane vector al schimbarii si in viitor. Viziunea noastra consta intr-o lume de incredere totala, la nivel de individ si de organizatie, iar misiunea noastra este de a transforma acest deziderat intr-o realitate. In calitate de specialist in materie de infrastructura digitala de incredere, suntem in pozitia ideala pentru a-i sprijini pe partenerii nostri in valorificarea numeroaselor oportunitati semnificative care se deschid.”

 

Alte date importante legate de 2020:

 • Crestere organica puternica in mai multe regiuni
 • Cresterea serviciilor ca proportie din veniturile totale in multe sectoare in care constrangerile Covid au transformat modul in care au fost livrate multe servicii
 • Moment de varf in randul furnizorilor „de baza”, care au inregistrat rate de crestere peste media pietei
 • Focus pe noi furnizori emergenti care a continuat cu performante puternice
 • Extinderea geografica si a portofoliului cu 17 noi furnizori
 • Lansarea platformei X-OD (Exclusive Networks on Demand) pentru a permite consumul „totul ca serviciu” a dus la cresterea rapida a afacerilor pe baza de abonament
 • Jesper Trolle a fost numit noul director executiv si a consolidat echipa de VPs (HR-Laurence Galland, Strategy&Business Development – Alexandre Azouaou)
 • Sucursale in 10 tari noi din Europa Centrala si de Est prin achizitia Veracomp
 • Extinderea prezentei in Hong Kong si stabilirea unei porti catre Asia de Nord-Est prin achizitia JJNET Hong Kong
 • Consolidarea bazei de competente in servicii cloud native, DevSecOps si containere, prin achizitia Nuaware

 

Despre performanta si planuri de viitor, Andy Travers EVP Sales & Marketing, Exclusive Networks afirma: “In ciuda provocarilor din 2020, ADN-ul nostru perturbator ne-a permis sa ne adaptam rapid la „urmatorul normal”, continuand sa ne executam planurile, extinzandu-ne prezenta locala in intreaga lume, impulsionand noi inovatii digitale si atragand talente de top in randurile noastre.

“Viitorul ne rezerva oportunitati semnificative. Exclusive Networks este pozitionat, in mod ideal, in miezul unei furtuni perfecte – in care accentul este pus pe transformarea digitala accelerata; adoptarea rapida a cloud-ului si a activitatii distribuite; o dependenta sporita fata de securitate si integritate – toate acestea ne plaseaza, in momentul de fata, in centrul unei mari oportunitati. Cu un ecosistem dezvoltat in jurul unor vendori de top, bazat pe o retea de parteneri de incredere, alimentat de inovatie continua si ideologia serviciilor de top, ne angajam fata de partenerii nostri sa ramanem relevanti si valorosi intr-o lume digitala care se schimba rapid.”

Cautati informatii