fbpx

Extreme Networks a achizitionat divizia de networking a companiei Brocade


Recent, Extreme Networks a anuntat finalizarea acordului cu Broadcom Limited care vizeaza preluarea businessului axat pe solutii de tip routere si switch-uri dedicate centrelor de date, ca urmare a achizitiei Brocade de catre Broadcom.

Valoarea vanzarii business-ului Brocade de retelistica pentru centrele de date se ridica la 55 milioane USD, din care 35 milioane USD la semnarea acordului, iar restul de 20 de milioane USD urmand sa se plateasca in mai multe etape, in urmatorii 5 ani.

Extreme Networks a lua decizia acestei achizitii pentru a-si consolida pozitia de furnizor de solutii enterprise si se asteapa sa genereze o cifra de afaceri de peste 230 milioane USD numai din solutiile recent achiziionate. Achizitia de catre Extreme Networks se va finaliza in 60 de zile de la terminarea procesului de preluare a Brocade de catre Broadcom.

„Completarea portofoliului existent cu solutiile de retelistica Brocade dedicate centrelor de date consolideaza in mod decisiv pozitia noastra in piata si confirma strategia noastra de a ne axa pe solutii definite software, destinate clientilor enterprise,” afirma Ed Meyercord, Presedinte si CEO, Extreme Networks. „Dat fiind ca Extreme este, la nivel mondial, singurul furnizor cu un portofoliu cu adevarat complet de solutii enterprise de retelistica, wired si wireless, avem convingerea ca, in acest fel, clientii enterprise Brocade vor avea acces la o gama de solutii de retelistica de cea mai inalta calitate. In contextul celorlalte anunturi legate de strategia si pozitionarea noastra in piata – inclusiv preluarea segmentului de networking de la Avaya si finalizarea cu succes a integrarii solutiilor LAN wireless Zebra – corelate cu investitiile organice in cercetare si dezvoltare realizate de catre Extreme, aceasta noua achizitie reconfirma forta si unicitatea portofoliului nostru de solutii pentru zona clientilor enterprise.”

Acest anunt este cel mai recent dintr-o serie vizand achizitiile realizate de Extreme in ultimele 6 luni. Noile achizitii completeaza portofoliul Extreme si il reafirma prin oferta consolidata in zona solutiilor enterprise. In octombrie 2016, compania a anuntat finalizarea procesului de achizitie al segmentului de solutii LAN wireless de la Zebra Technology Corporation, pentru care Extreme a declarat asteptari de 115 milioane USD venituri anuale. In martie 2017, compania a anuntat initierea unui acord cu Avaya Inc pentru preluarea diviziei de networking, tranzactie care se afla in acest moment in faza finala, urmand – cel mai probabil – sa se incheie in urmatoarele 2 luni. Asteptarile Extreme legate de business-ul generat de solutiile enterprise de networking Avaya se situeaza la 200 milioane venituri anuale.

Extreme Networks
Extreme Networks

Extreme Networks este producator de top de solutii de networking, care se adreseaza unei game largi de clienti cu o infrastructura cu fir, dar si wireless. De la companii de tip corporatii precum producatori, comercianti, institutii financiare, utilitati si centre de sanatate, la universitati ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii