fbpx

Extreme Networks se situeaza ca lider in 2 din 3 cazuri analizate de Gartner in 2019


Gartner a examinat capacitatea furnizorilor de solutii de networking dedicate centrelor de date si a publicat concluziile sale in 2019 Critical Capabilities for Data Center Networking Report.

 

Acest raport Gartner are rolul de a fi suport pentru factorii de decizie IT in alegerea unui furnizor de solutii de networking pentru centrele de date, atunci cand acestia trebuie sa aleaga solutia potrivita pentru nevoile organizatiei lor.

Conform analistilor Gartner, procentul activitatilor operationale de retelistica din centrele de date automatizate se va dubla de la 30% astazi, la 60% in 2023.

Printre recomandarile generale, analistii Gartner mentioneaza ca esentiala “Reevaluarea prioritatilor in ceea ce priveste investitiile in retelistica centrelor de date, cu focus in principal pe gestionare, automatizare si capacitati mai mari de orchestrare, mai degraba decat pe hardware si viteze sau caracteristici”.

Mai mult decat atat, Gartner recomanda „Construirea unei infrastructuri fizice cu alocare diferentiata de drepturi, atunci cand este necesar un echipament hardware, aplicand o structura de tip frunze / coloana vertebrala, cu switch-uri cu factor fix si interfete cu capabilitati de 25 / 100G. Cativa furnizori ofera modele costisitoare care au la baza un sasiu limitat la 10/40 Gbps.” Extreme Networks ofera, in schimb, o varietate de switch-uri dedicate pentru centrele de date care se potrivesc acestui profil. In plus, automatizarea ruleaza ca aplicatie pe arhitectura interna unica.

Accesati raportul Gartner: 2019 Critical Capabilities for Data Center Networking report pentru a va convinge de pozitionarea in piata a solutiilor Extreme Networks.

Raportul Gartner ofera atat o analiza cantitativa, cat si calitativa a 12 furnizori principali de solutii de retelistica dedicate centrelor de date, evaluand pentru fiecare cinci capacitati considerate critice:

  • Portofoliul de echipamente tip switch si NOS
  • Agilitate si gestionare
  • Integrarea cu solutii multivendor
  • Expertiza in medii mici
  • Expertiza in medii mari

Extreme Networks se situeaza, ca scor general, in prima treime, fiind considerat de catre Gartner un furnizor excelent pentru centrele de date de dimensiuni medii si avand deopotriva o foarte buna experiza pentru mediile enterprise.
Sursa

Extreme Networks
Extreme Networks

Extreme Networks este producator de top de solutii de networking, care se adreseaza unei game largi de clienti cu o infrastructura cu fir, dar si wireless. De la companii de tip corporatii precum producatori, comercianti, institutii financiare, utilitati si centre de sanatate, la universitati ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii