fbpx

F5 a publicat concluziile studiului IDC referitoare la impactul solutiilor cloud


Recent, F5 a preluat si publicat pe site-ul propriu un extras din studiul realizat de IDC referitor la eficienta solutiilor cloud hibride in contextul capacitatii de adaptare la necesitatile de business. Studiul realizat de analistii IDC demonstreaza faptul ca solutiile cloud sunt in prezent mai mult decat un simplu trend tehnologic; acestea reprezinta o solutie eficienta de adaptare la permanentele schimbari pe care le impune mediul competitiv de business.

Studiul IDC afirma faptul ca solutiile cloud nu sunt nicidecum o alternativa rezervata celor care apreciaza inovatia tehnologica, ci mai degraba o componenta esentiala in strategia actuala de business a companiilor din intreaga lume.

In studiu se vorbeste de cateva caracteristici specifice solutiilor cloud si care le califica la statutul de solutii de eficientizare a mediului de business, solutiile cloud fiind considerate in prezent o optiune inteligenta si chiar logica. Argumentele sustinute de autoarea studiului, Adelina Phua sunt:

  • Fiind solutii progresive, solutiile cloud permit organizatiilor si companiilor sa ia decizii rapide in ceea ce priveste adaptarea mediului informatic, sa scaleze in plus sau in minus resursele tehnologice, in functie de necesitatile fiecarui moment.
  • Solutiile cloud permit simplificarea pocesului de distributie a resurselor in cadrul companiei, asigurandu-se astfel utilizarea inteligenta si exploatarea corecta a tuturor resurselor.
  • Solutiile cloud permit si asigura superioritatea proceselor de disaster recovery, datorita faptului ca, in acesta formula, centrele de date nu depind de o anumita locatie si pot fi mai bine mobilizate in procesele de disaster recovery si business continuity.
  • Achizitiile IT tind sa migreze de la capex catre opex, iar instabilitatea mediului economic afecteaza dramatic bugetele. In acest context, companiile si organizatiile cauta modele alternative prin care sa isi maximizeze beneficiile obtinute cu bugete limitate, modelele “pay as you use” avand castig de cauza.
  • Tendinta de a alege servicii de tip outsourcing este inca in crestere. Aceasta optiune compenseaza actuala insuficienta a personalului IT supraspecialziat si permite un mai bun control al costurilor asociate, sau chiar reducerea acestora.

Extrasul este disponibil pe website-ul F5, la acest link: https://f5.com/about-us/news/articles/effective-hybrid-cloud-adapting-and-scaling-to-meet-changing-business-needs-19706

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii