fbpx

F5 comenteaza bresa de securitate Yahoo


F5 Networks comenteaza cu privire la gravitatea problemei si riscurile pe care utilizatorii si le asuma cand prioritizeaza comoditatea in detrimentul securitatii. 

Yahoo, deja afectata de divulgarea din septembrie potrivit careia 500 de milioane de conturi de utilizator au fost compromise in 2014, a declarat ca un atac diferit din 2013 a compromis peste 1 miliard de conturi. Cele doua atacuri sunt cele mai mari brese de securitate cunoscute ale unei retele de computere a unei companii.

Yahoo a declarat in decembrie ca „este de parere ca in august 2013 o terta-parte neautorizata a furat date asociate cu peste un miliard de conturi de utilizator”. Compania a mai declarat ca acest atac „este probabil separat de incidentul divulgat de companie la data de 22 septembrie 2016” care a afectat 500 de milioane de utilizatori.

Aceasta informatie ameninta tranzactia Yahoo de vanzare a activelor operationale principale catre Verizon pentru suma de 4,8 miliarde dolari SUA (6,9 miliarde dolari Singapore).

Atacul din 2013 a implicat date sensibile ale utilizatorilor, inclusiv numele, numerele de telefon, datele de nastere, parolele criptate si intrebarile de securitate necriptate ce ar putea fi folosite pentru a reseta parola. Yahoo a declarat ca-si obliga toti utilizatorii afectati sa-si schimbe parolele si invalideaza intrebarile de securitate necriptate – masuri pe care a refuzat sa le ia in septembrie.

In ultimii ani, securitatea a fost neglijata la Yahoo comparativ cu rivalii de la Silicon Valley precum Google si Facebook. Criticii spun ca a avut o viteza de reactie intarziata in aplicarea unor masuri de securitate agresive, chiar si dupa compromiterea a peste 450.000 de conturi in 2012 si o serie de atacuri spam in anul urmator.

Utilizatorii ar fi trebuit sa aiba parole diferite pentru website-uri diferite. Mohan Veloo, vicepresedinte pe probleme de tehnologie pentru zona Asia-Pacific a F5 Networks, a declarat: „Majoritatea oamenilor tind sa foloseasca aceeasi parola din comoditate, iar acest lucru sporeste riscul unei brese”. Acesta i-a incurajat pe utilizatori sa-si schimbe parolele o data la fiecare cateva luni. „Brese apar tot timpul. Dar una de o asemenea magnitudine, care a ramas nedetectata atata timp si care a avut loc de mai multe ori, reprezinta cu siguranta un motiv de ingrijorare”, a mai declarat acesta.

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii