fbpx

F5 introduce o noua solutie anti-frauda online


Shape AI Fraud Engine ™ protejeaza companiile si consumatorii, reducand in acelasi timp sarcinile de lucru pentru echipele anti-frauda

F5 introduce o noua solutie anti-frauda online 1SEATTLE – (BUSINESS WIRE) – F5 (NASDAQ: FFIV) a anuntat recent introducerea unei noi solutii, Shape AI Fraud Engine (SAFE), o noua solutie SaaS care elimina tranzactiile online frauduloase care trec de instrumentele de frauda existente. Folosind expertiza Shape, SAFE foloseste un motor AI care evalueaza fiecare tranzactie online intr-o varietate de semnale de telemetrie, de mediu si comportamentale pentru a intelege cu precizie intentia utilizatorului si a bloca fraudatorii umani – inainte ca frauda cibernetica sa apara.

Instrumentele vechi de frauda se bazeaza pe semnale de date slabe si reguli statice pentru a incerca sa-i prinda pe fraudatorii care sunt din ce in ce mai inteligenti. Adesea, aceste instrumente nu pot determina in mod clar daca intentia utilizatorului este buna sau rea si pot recurge la aplicarea unor masuri suplimentare de legitimare a utilizatorilor buni prin proceduri de autentificare cu mai multi factori (MFA). Rezultatul: experiente neplacute pentru utilizatorii buni, precum si pierderi financiare atunci cand fraudatorii trec de apararea ineficienta.

Spre deosebire de solutiile vechi, SAFE este o solutie pe deplin gestionata de AI, care opreste fraudatorii in timp real, rezultand cu pana la 90% mai putine frictiuni pentru utilizatorii cunoscuti. Fiind un serviciu complet gestionat, care poate detecta si bloca amenintarile in evolutie, SAFE protejeaza aplicatiile moderne si traditionale, ajutand organizatiile sa accelereze eforturile digitale si sa diminueze volumul de lucru adesea coplesitor al echipelor de frauda.

Impactul Fraudei Moderne

Companiile au nevoie de o abordare complet noua a prevenirii fraudelor online. Majoritatea considera ca pierd inca zeci de milioane de dolari anual din cauza fraudelor online, in ciuda unui set tot mai mare de instrumente de frauda din arsenalul lor. Juniper Research estimeaza ca pierderile de frauda, inclusiv fraude de cont si noi aplicanti, frauda de preluare de cont, frauda de program de loialitate si frauda de plati digitale – vor depasi 48 de miliarde de dolari pe an pana in 2023.

Si pe teritoriul Romaniei numarul actiunilor de frauda cibernetica este pe un trend ascendent. Conform datelor facute publice de serviciul Roman de Informatii (SRI), fraudele informatice au explodat in luna iunie, cand s-au inregistrat in doar 30 de zile, peste 26.700 de actiuni legate de inselaciune prin intermediul sistemelor informatice

SAFE depaseste provocarile din industria actuala in urmatoarele moduri:

Opreste frauda ​​mai rapid: SAFE identifica tranzactiile frauduloase de-a lungul intregii calatorii a utilizatorului, de la crearea de conturi noi si autentificare pana la plata, trimiterea platii si alte actiuni. SAFE foloseste AI pentru a detecta si bloca cu precizie intentiile malefice si are inteligenta sa ajute aplicatiile sa scaleze si sa adapteze performanta, securitatea si alte servicii importante, dupa cum este necesar. Pentru un client din domeniul bancar, SAFE a detectat cu 250% mai multa frauda de preluare a contului in 60 de zile, rezultand in eliminarea a inca 10 milioane de dolari in pierderi de frauda pe an.

Reduce frictiunea pentru clientii reali: frica de frauda poate determina companiile si proprietarii de aplicatii sa impuna reguli suplimentare utilizatorilor legitimi, deoarece instrumentele lor existente de frauda nu pot distinge cu exactitate clientii reali de fraudatori. Printr-o combinatie de telemetrie proprietara si AI avansata, SAFE reduce semnificativ frictiunea asupra activitatii legitime eliminand in siguranta provocarile MFA pentru utilizatorii cunoscuti.

Creste eficienta echipelor de frauda: SAFE blocheaza in mod activ frauda fara a fi nevoie ca echipele de frauda sa scrie sau sa mentina reguli si este livrat ca un serviciu complet gestionat, cu actualizari permanente efectuate de expertii Shape.  In plus, prin oprirea fraudei la perimetrul aplicatiei, SAFE reduce timpul si resursele pe care echipele de frauda trebuie sa le cheltuiasca pentru investigatii manuale. Pentru un client, SAFE a identificat ca 67% din cazurile de frauda ar putea fi blocate in conditii de siguranta in loc sa fie investigate. Pe de alta parte, SAFE a identificat 33.000 de tranzactii rau intentionate intr-o perioada de sase saptamani care ar putea fi blocate in loc sa fie investigate.

Pentru informatii suplimentare sau disponibilitate testare Shape AI Fraud Engine, contactati-ne.

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii