fbpx

F5 lanseaza un nou blade VIPRION GbE in concordanta cu IoT si menit sa sustina migrarea retelelor de la 4G la 5G


In conditiile in care IoT (Internet of Things) reprezinta totalitatea aspectelor din viata personala si profesionala care au cunoscut sau sunt in proces de migrare catre spatiul virtual, este de asteptat ca acesta sa cunoasca in urmatorii ani o dezvoltare exponentiala. Numarul tot mai mare al dispozitivelor care se conecteaza la Internet, diversitatea acestora si

In conditiile in care IoT (Internet of Things) reprezinta totalitatea aspectelor din viata personala si profesionala care au cunoscut sau sunt in proces de migrare catre spatiul virtual, este de asteptat ca acesta sa cunoasca in urmatorii ani o dezvoltare exponentiala. Numarul tot mai mare al dispozitivelor care se conecteaza la Internet, diversitatea acestora si a aplicatiilor utilizate au determinat evolutia accelerata a furnizorilor de internet catre retelele 5G.

Cererile de conectivitate venite atat de pe echipamente mobile persoanale, cat si de business, pun presiune pe furnizorii de servicii de internet. Conform IDC, in 2016, mai bine de 2 miliarde de oameni vor accesa Internet-ul de pe dispozitivele mobile.
Dar orice infrastructura, pe masura ce avanseaza, se expune si unor riscuri corespunzatoare; tocmai de aceea, se impune o protectie superioara importiva atacurilor malitioase si a celor de tip DDoS.

“IoT atrage dupa sine o avalansa de dispozitive conectate la Internet. Ca atare furnizorii de servicii vor fi pusi in situatia de a sustine sute de milioane de conexiuni concurente, si de a face fata unui trafic exponential crescut. In aceste conditii, capacitatea retelei de a fi scalabila si extensibila este esentiala pentru a putea raspunde acestei cresteri dinamice, cat si migrarii de la retelele 4G la cele 5G,” afirma Robert Pizzari, Director pentru ANZ in cadrul F5 Networks.

Blade-ul VIPRION 4450 este NEBS-compliant, are 2 porturi 100GbE si 6 porturi 40GbE, putand sa suporte pana la 1 miliard de conexiuni concurente, atunci cand este instalat pe un sasiu F5 de 8 blade-uri. In plus, blade-ul faciliteaza tranzitia retelelor mobile de la 4G la 5G si imbunatateste semnificativ performanta EEC (elliptic curve cryptography) si SSL. La acest nivel de performanta, retelelor vor putea sustine o dezvoltare exponentiala a utilizatorilor si a volumului de date.

In paralel cu necesitatea de a raspunde eficient acestei dinamici, furnizorii de servicii de Internet vor avea in vedere si asigurarea unui nivel inalt de performanta si securitate. Din acest punct de vedere, blade-ul VIPRION 4450 impreuna cu BIG-IP Advanced Firewall Manager (AFM) asigura posibilitatea de a distinge rapid care sunt conexiunile legitime si care sunt cele malitioase, totodata asigurandu-se ca acelea din urma vor fi corespunzator blocate inainte sa fi consumat din resursele infrastructurii.

F5 continua astfel sa isi consolideze pozitia de lider in industrie, inovand si furnizand solutii capabile sa consolideze gradul de siguranta pe care il poate oferi noua generatie de retele, apte sa mentina un nivel excelent de disponibilitate, sa imbunatateasca nivelul de calitate oferita utilizatorilor si, totodata, sa protejeze investitiile organizatiilor.

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii