fbpx

F5 Networks achizitioneaza NGINX pentru 670 de milioane de dolari


F5 Networks a anuntat ca va achizitiona NGINX, compania din spatele cunoscutului software de server web open source, pentru suma de 670 milioane de dolari. CEO-ul NGINX, Gus Robertson, si cofondatorii Igor Syoev si Maxim Konovalov se vor alatura echipei F5 dupa finalizarea achizitiei.

 

In timp ce NGINX nu este exact un nume comercial, softul sau pentru servere web este al treilea cel mai popular in lume dupa Microsoft si Apache, iar internetul, asa cum il stim, nu ar exista fara acesta.

Potrivit lui Robertson, compania a inregistrat o crestere anuala de 100% in fiecare an din 2014 pana in prezent, avand unele dintre cele mai mari branduri din lume, inclusiv McDonalds si Starbucks, ca si clienti.

F5 si NGINIX au devenit rivali dupa ce compania a inceput sa ofere serviciul premium NGINX Plus, care ii ajuta pe dezvoltatorii sa creeze aplicatii moderne pentru AWS, Microsoft Azure si alte servicii de cloud computing de top. F5, pe de alta parte, ajuta companiile sa se asigure ca aplicatiile si software-ul lor sunt in siguranta si functioneaza in parametri optimi prin descoperirea si solutionarea blocajelor.

Directorul executiv si presedintele F5, François Locoh-Donou, si-a explicat viziunea de a combina cele doua companii intr-un comunicat de presa care a anuntat achizitia, declarand:

„Imbogatirea portofoliului F5 de servicii de securitate a aplicatiilor si de servicii extinse de aplicatii pentru imbunatatirea performantei, disponibilitatii si managementului, cu solutiile de administrare a aplicatiilor software si a solutiilor API de la NGINX va contribui la credibilitatea si recunoasterea marcii in comunitatea DevOps. Cream astfel o punte de legatura intre comunitatea NetOps si cea DevOps, cu servicii de aplicatii consecvente intr-un mediu multi-cloud. ”

Marca NGINX va continua sa existe dupa finalizarea achizitiei si exista intentii de a integra solutiile acestora cu diverse instrumente de securitate si de monitorizare a aplicatiilor F5.

Comunicatul oficial este disponibil in site-ul producatorului

F5 Networks
F5 Networks

Application delivery and security services The F5 portfolio of enterprise-grade application services ensures that apps are fast, available, and secure—across any on-premises or multi-cloud environment. F5 ofera puncte strategice de control in infrastructura IT, permitand organizatiilor ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii