fbpx

Fortinet consolideaza performanta si securitatea in mediile cloud


Joi, 11 mai 2017, Bucuresti: Fortinet®, lider mondial in solutii de securitate ciberntica, a anuntat recent ca a extins gradul de performanta, automatizare si vizibilitate pentru Fortinet Security Fabric in toate tipurile de medii cloud, de la IaaS (Infrastructure-as-a-Service) public si privat, pana la aplicatiile de tip SaaS (Software-as-a-Service).

Fortinet Security Fabric“In prezent, companiile dezvolta infrastructuri flexibile si scalabile, utilizand deopotriva cloud-ul public si privat. Ca atare, sustinerea unui nivel consistent de securitate este o prioritate esentiala. Fortinet vine in intampinarea acestui imperativ, livrand Security Fabric, un complex de solutii de securitate, pregatit pentru infrastructuri si aplicatii cloud. Obiectivul este de a asigura un nivel optim de securitate si performanta in cadrul unei infrastructuri scalabile, eterogene si complexe, care utilizeaza cele mai noi caracteristici cloud,” declara John Maddison, prim-vicepresedinte, produse si solutii, in cadrul Fortinet.

Conform unui sondaj realizat recent de catre ESG Research, 62% dintre specialistii in securitate cibernetica sunt de parere ca este dificil ca in mediile cloud sa se obtina acelasi nivel de vizibilitate ca in retelele fizice, iar 56% dintre acestia afirma ca actualele procese si operatiuni care tin de securitatea retelei nu dispun de nivelul de automatizare si coordonare necesar pentru a fi trecute in cloud. Pentru a putea obtine beneficiile oferite de cloud in ceea ce priveste gradul de scalabilite, elasticitate si eficienta, datele si elementele de securitate din toate mediile existente trebuie mai intai integrate, facute vizibile si apte de a partaja informatia inteligenta, asa incat sa asigure in mod automatizat protectia necesara.

Fortinet si-a extins toate capabilitatile de baza ale arhitecturii de solutii Security Fabric asa incat sa faciliteze companiilor si organizatiilor integrarea cu mediile cloud si mentinerea aceluiasi nivel de securitate cibernetica ca si in retelele fizice. Consolidarea nivelului de securitate se realizeaza printr-un nivel superior de control si vizibilitate. In acest sens, cea mai recenta versiune a sistemului de operare Fortinet, FortiOS 5.6, asigura securitate cloud completa, scalabila – atat de importanta pentru organizatii si furnizori de servicii.

“In prezent, pentru a fi competitive, organizatiile sunt puse in situatia de a oferi un grad tot mai ridicat de interactiune intre clienti, furnizori, servicii, si de a utiliza platforme si tehnologii din ce in ce mai diverse si mai sofisticate. Ritmul tot mai accelerat al inovatiei impus de mediul concurential si piata in ansamblu, mixul de medii fizice si cloud pentru infrastructurile si aplicatiile utilizate, solicita solutii de securitate pe masura. In acest context, initiativa Fortinet este un pas firesc, de asteptat din partea unui lider in solutii de securitate cibernetica,” afirma Bogdan Sarbu, Brand Manager Fortinet, in cadrul Veracomp.

Fortinet
Fortinet

Retelistica bazata pe securitate pentru o lume hiperconectata Veracomp este distribuitor Fortinet in Romania si Centru autorizat de trainingFortinet a fost infiintata in 2000 de catre Ken Xie, fondatorul vizionar si presedintele anterior si CEO  al NetScreen (vanduta ulterior catre Juniper ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii