fbpx

Fortinet isi reconfirma angajamentul de educare a elevilor privind constientizarea si siguranta cibernetica


Fortinet imbunatateste gradul de constientizare si siguranta a elevilor in materie de securitate cibernetica prin traininguri gratuite si lansarea unei noi carti pentru copii, “Cyber Safe: A Dog’s Guide to Internet Security”, disponibila la nivel global pentru a face internetul un loc mai sigur pentru toti copiii.

 

Fortinet si-a reconfirmat pe 30 martie angajamentul continuu de educare a elevilor privind constientizarea si siguranta cibernetica. Pe langa cursurile de formare Fortinet NSE 1 si NSE 2 axate pe constientizarea cibernetica fundamentala, oferind o imagine de ansamblu asupra infractorilor cibernetici si a tacticii acestora, Fortinet lanseaza o carte pentru copii menita sa creasca constientizarea cibernetica in randul copiilor cu varste cuprinse Intre 7 si 12 ani. Cartea „Cyber ​​Safe: A Dog’s Guide to Internet Security” a fost co-scrisa de Renee Tarun, Deputy CISO Fortinet.

Lansarea acestei carti pentru copii se bazeaza pe concentrarea cursurilor de formare Fortinet NSE 1 si NSE 2 oferind o constientizare  cibernetica de baza si o imagine de ansamblu asupra infractorilor cibernetici si a tacticii lor. Aceste doua cursuri – parte a programului de certificare NSE de opt niveluri – sunt gratuite pentru oricine este interesat adresandu-se tuturor varstelor, inclusiv copiilor mici. Cartea pentru copii ii duce pe cititori intr-o calatorie pentru a afla cum internetul este un loc util si cum sa ramana in siguranta. Lacey, cainele inteligent cibernetic, isi Invata prietena, pisica Gabbi, cum sa foloseasca internetul In siguranta.

Fortinet isi reconfirma angajamentul de educare a elevilor privind constientizarea si siguranta cibernetica 1

Introducerea cunostintelor de baza de constientizare cibernetica de la o varsta frageda

A trecut un an de la pandemie si multi elevi inca invata online, inclusiv in Romania. Infractorii cibernetici au identificat o oportunitate deschisa de a executa atacuri ransomware, de a viza anumite dispozitive pentru a fura informatii si a compromite apararea de securitate a scolilor publice. Copiii mici sunt in special o tinta vulnerabila pentru infractorii cibernetici, datorita intelegerii lor scazute a tuturor tacticilor si metodelor folosite.

Odata cu afluxul de activitate online, este crucial atat pentru parinti, cat si pentru copii, sa aiba un best practice de baza In materie de securitate cibernetica, deoarece multi elevi vor continua sa invete in acest mod hibrid pana la sfarsitul acestui an scolar si probabil si in urmatorul.

„Cyber ​​Safe: Ghidul unui caine pentru securitatea Internetului” ofera o introducere usor de inteles asupra posibilelor pericole pentru copiii care se conecteaza online la scoala, jocuri video, streaming video si multe altele. De asemenea, cartea include un ghid pentru parinti cu detalii despre ceea ce ar trebui sa stie cand copiii lor sunt online. Cei care doresc sa achizitioneze cartea, o pot face aici.

Cursurile de informare cibernetica NSE Training Institute

Prin intermediul Institutului de Formare NSE, Fortinet ofera cursuri de constientizare cibernetica prin intermediul NSE 1  si NSE 2, care pot dezvolta abilitati fundamentale de securitate cibernetica, completand informatiile din „Cyber Safe”. Fortinet a infiintat Institutul de Formare NSE in 2015, alcatuit din Programul de certificare NSE, Programul Academiei de securitate – care vizeaza aducerea educatiei cibernetice in institutiile academice – si Programul Veteranilor, precum si programele axate pe organizatii nonprofit globale. In 2020, Institutul de Formare NSE a lansat, de asemenea,  Information Security Awareness and Training Service disponibil gratuit. Acest serviciu poate fi utilizat de orice organizatie, inclusiv de scoli.

Fortinet
Fortinet

Retelistica bazata pe securitate pentru o lume hiperconectata Veracomp este distribuitor Fortinet in Romania si Centru autorizat de trainingFortinet a fost infiintata in 2000 de catre Ken Xie, fondatorul vizionar si presedintele anterior si CEO  al NetScreen (vanduta ulterior catre Juniper ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii