fbpx

Fortinet, lider in Quadrantul Magic pentru UTM


Pentru al 8-lea an consecutiv, Gartner il recunoaste pe Fortinet ca lider in managementul unificat al amenintarilor (UTM). Aceasta recunoastere se bazeaza pe capacitatea vendorului de a executa si pe completitudinea viziunii sale.
Fortinet, lider in Quadrantul Magic pentru UTM 1

Gartner defineste piata gestionarii unificate a amenintarilor (UTM) drept produse de securitate pentru retelele multifunctionale folosite de afaceri mici sau mijlocii (SMB). De regula, afacerile mijlocii au de la 100 pana la 1.000 de angajati. Furnizorii UTM adauga continuu noi functii la platformele UTM si prin urmare includ setul de functii al multor altor solutii de securitate pentru retele, inclusiv, fara limitare:

  • Firewall Enterprise
  • Sisteme de prevenire a intruziunilor (IPS)
  • Acces de la distanta
  • Routing si conectivitate WAN
  • Gateway web securizat
  • Gateway e-mail securizat

Fortinet

Fortinet este  Lider in raportul Gartner pe 2017 pentru piata de firewall.  Are o prezenta solida in piata de SMB si o oferta puternica de functii/preturi/performanta, ceea ce ajuta compania sa fie o alegere frecventa pentru solutiile de UTM.

Portofoliul sau de solutii de securitate pentru retele si puncte terminale include firewall-uri de tip SMB si enterprise (Fortigate), o platforma de protectie pentru punctele terminale (FortiClient) si un firewall pentru aplicatii web (FortiWeb). Noutatile recente includ ultima generatie de modele hardware (Seria E) si o interactiune mai stransa intre diverse produse din portofoliul sau (Fortinet Security Fabric).

Fortinet este un candidat bun pentru a fi inclus  pe listele scurte pentru toate SMB si pentru birourile distribuite cu necesitati de management simple sau care lucreaza cu un MSSP.

Avantaje

Strategie geografica: Fortinet are cea mai mare prezenta de canal in toate regiunile, iar baza sa de clienti este vast distribuita. Centre de suport pentru furnizori sunt disponibile in 10 tari. In 2016, furnizorul a anuntat deschiderea unui centru de date european, cu sediul in Germania pentru solutiile sale FortiCloud si FortiSandbox.

Executie de marketing si vanzari: Fortinet este lider clar pe aceasta piata. Este cel mai vizibil furnizor pe listele scurte ale clientilor de firewall-uri multifunctionale SMB observat de Gartner. Fortinet este o societate profitabila si veniturile sale din 2016 au crescut aproape de doua ori mai repede decat media pietii. De asemenea, este furnizorul cel mai frecvent citat drept cel mai puternic concurent pe aceasta piata de catre resellerii care au participat la sondajele de opinie.

Intelegerea pietii: Fortinet ofera integrare intre numeroase produse din portofoliul sau, inclusiv firewall-uri, puncte terminale, punct de acces wireless si switch-uri. Conceptul, denumit Fortinet Security Fabric, ofera clientilor care doresc sa investeasca in solutii Fortinet multiple o vedere unificata asupta infrastructurii lor si capacitatea de a administra AP-urile si switch-urile direct din consola Fortigate. De asemenea, permite integrarea cu o solutie Fortinet pentru puncte terminale (FortiClient) pentru a realiza verificari ale starii inainte de autorizarea unei conexiuni la retea.

Raportul Gartner poate fi vizualizat aici.

Fortinet
Fortinet

Retelistica bazata pe securitate pentru o lume hiperconectata Veracomp este distribuitor Fortinet in Romania si Centru autorizat de trainingFortinet a fost infiintata in 2000 de catre Ken Xie, fondatorul vizionar si presedintele anterior si CEO  al NetScreen (vanduta ulterior catre Juniper ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii