fbpx

Fortinet: masina viitorului are nevoie de securitate integrata


Fortinet a fost prezent la CES 2018, alaturi de Renesas, pentru a ilustra modul in care masina viitorului si tehnologiile utilizate de aceasta beneficiaza de expertiza celor mai buni specialisti in securitate cibernetica.

Se presupune ca pana in 2025 vor fi circa 300 de milioane de masini conectate, fata de 37 de milioane in 2016, generand venituri anuale pe segmentul de dispozitive de conectare si servicii asociate auto de peste 250 miliarde USD. Factorii cheie care ghideaza piata globala de vehicue conectate sunt: cresterea cererii de caracteristici de tip self-driving, implementarea unor procese decizionale plecand de la o baza de date si solutii de conectivitate cu vehiculul – cum ar fi: acces la caracteristici smartphone, muzica la cerere, conexiune la Internet si facilitati de infotainment.

Un automobil conectat poate fi considerat cel care are acces la Internet si dispune de un LAN, care va permite soferului sa distribuie conexiunea la Internet catre alte dispozitive aflate atat in interiorul, dar si din afara vehicului. Pentru a asigura o protectie cibernetica adecvata si pentru a oferi incredere consumatorului, producatorii de automobile vor trebui sa gandeasca si sa adopte tehnologii care sa confere un nivel ridicat de securitate. Sistemele de securitate vor trebui sa acopere standarde de comunicatii, dispozitive si retele. Vor trebui sa isi extinda si vizibilitatea, interactiunea si controlul dincolo de vehiculul propriu-zis, intr-un mediu mai larg care sa includa ecosistemul de transport, inclusiv sistemul rutier si cel de control al traficului.

Michael Xie, fondator, presedinte si director tehnic in cadrul Fortinet, declara:
“Masina viitorului nu numai ca necesita sisteme sofisticate la bord, dar va trebui sa fie conectata la toate informatiile care vin din strada, cum ar fi cele legate de controlul traficului, sa primesca update-uri de la sistemele de transport si date de la alte masini aflate din trafic. Toate acestea trebuie sa se faca fara cea mai mica greseala, in timp real, fara intreruperi ale conexiunii – toate intr-un ansamblu complex de retele interne si sisteme de operare.
Vehiculele conectate vor fi urmatoarea inovatie tehnologica majora care va impacta puternic intregul sector auto. Cu mapare 3D, procesare de sensori, integrare de dispozitve smart, servicii cloud, retele complexe LAN/CAN si definirea soferului autonom, masina viitorului va fi expusa unor enorme riscuri cibernetice. Daca mai luam in calcul si restul de dispozitive IoT conectate la reteaua masinii pentru a accesa aplicatii si continut, suprafata de atac se largeste”.

Securitatea integrata este esentiala pentru siguranta si increderea consumatorilor in masina conectata. Fortinet isi extinde pozitia de lider global in solutii de securitate a retelei si in industria auto, pe masura ce producatorii incep sa dezvolte vehicule care necesita securitate automatizata, in care segmentarea strategica si inteligenta cibernetica sa fie realizate in timp real, pentru a putea astfel sa protejeze arhitectura complexa a unei masini. Suntem incantati ca putem sa colaboram cu Renesas si sa demonstram forta solutiilor noastre de securitate a retelei, care indeplinesc cerintele unice generate de mediile de operare aflate inca in evolutie.”

Fortinet si Renesas au colaborat la prototipul solutiei de securitate care va rezolva cele mai importante riscuri de securitate cibernetica previzionate in arhitectura actuala a retelei masinii conectate. Atacurile cibernetice recente demonstreaza necesitatea imperativa pentru securitate integrata in special pentru retele tot mai sofisticate ale automobilelor: atacurile asupra Jeep Cherokee, iar mai recent spargerea sistemului unui automobil Tesla Model S, ultimul realizat chiar de la distanta – sunt doar cateva exemple.

La CES, care a avut loc in Las Vegas, in prima parte a lunii ianuarie, Fortinet si Renesas au reusit ilustreze modul in care tehnologiile sustinute prin Fortinet Security Fabric instalate pe R-Car H3 SoC confera protectie automatizata si un management politicilor de securitate.

Pentru mai multe detalii, vedeti stirea oficiala.

Fortinet
Fortinet

Retelistica bazata pe securitate pentru o lume hiperconectata Veracomp este distribuitor Fortinet in Romania si Centru autorizat de trainingFortinet a fost infiintata in 2000 de catre Ken Xie, fondatorul vizionar si presedintele anterior si CEO  al NetScreen (vanduta ulterior catre Juniper ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii