fbpx

Fortinet ofera prima solutie securizata SD-Branch din industrie care extinde securitatea la WAN si Access Edge


Fortinet®, lider mondial in solutii informatice, integrate si automatizate, a anuntat recent lansarea solutiei Secure SD-Branch, cea mai completa solutie din industrie dedicata securitatii retelelor WAN și de acces edge, care are rolul de a asigura securitatea retelei pentru organizatiile cu locatii distribuite geografic.

Solutia Secure SD-Branch Fortinet extinde capabilitatile Fortinet Security Fabric si beneficiile SD-WAN in zonele de periferie a retelei, prin convergenta WAN si a securitatii intr-o platforma integrata. Aceasta convergenta sporește nivelul de securitate si vizibilitate, reducand in același timp complexitatea, imbunatatind performanta si agilitatea si reducand costurile globale IT la periferia retelei.

“Pentru a ramane competitivi in actuala economie digitala, afacerile trebuie sa fie capabile sa furnizeze conectivitate cloud de inalta calitate si Securitate la nivel de dispozitiv si de acces al utilizatorului,” afirma John Maddison, Vicepresedinte executiv, Produse si solutii, Fortinet. “De obicei, companiile pun laolalta solutiile de retelistica cu cele de securitate, ceea ce genereaza o arhitectura greoaie, greu de schimbat si plina de zone operationale neacoperite. Solutia SD-Secure de la Fortinet este singura solutie unificata disponibila astazi pentru WAN edge, securitate Wi-Fi, switching si de control al accesului in retea, securizand WAN si accesul edge intr-o maniera integrata si automatizata, de la o singura consola.”

Provocarile generate de noua paradigma WAN si Access Edge

Clientii se afla in mijlocul unei transformari digitale, care utilizeaza arhitecturi cloud hibride, cu tehnologii remote sau locale, cat si aplicatiile SaaS, generand multiple zone de periferie a retelei dincolo de WAN si marginea de acces. Aceasta explozie de echipamente periferice, care trebuie toate securizate, determina multe organizatii sa faca eforturi de a implementa o politica de securitate adecvata la nivelul intregii retele distribuite. Complexitatea gestionarii acestor periferice – incluzand deseori produse si echipamente complicate si care se suprapun din punct de vedere a functiilor – vine ca o provocare suplimentara. Numarul crescut si varietatea de dispozitive IoT conectate la retelele din sucursale deschid, de asemenea, oportunitati pe care hackerii le pot exploata pentru a accesa date sensibile. In plus, clientii care adopta SD-WAN descopera ca au nevoie de o integrare mai buna a platformelor lor LAN pentru a extinde caracteristicile Secure SD-WAN in retea pentru o securitate si gestionare mai bune.

Dat fiind ca transformarea digitala continua sa schimbe radical modul in care organizatiile fac afaceri, este esential ca toate componentele retelei sa fie securizate si aliniate pentru a nu periclita noile oportunitati generate de mediul de business digital. Pentru ca o companie sa-si atinga intregul potential, are nevoie de acces sigur si in timp real la date si la resurse – oriunde s-ar afla.

Securizare WAN si Access Edge cu solutia Fortine Secure SD-Branch

Pentru a face fata provocarilor cu care se confrunta in prezent organizatiile cu retele distribuite, Fortinet furnizeaza prima solutie completa Secure SD-Branch din industrie, permitand clientilor sa combine securitatea si accesul la retea si sa isi extinda Fortinet Security Fabric la nivel de sucursala. Solutia Fortinet Secure SD-Branch combina in mod eficient FortiGate Next-Generation FirewallFortiNAC Network Access ControlFortiSwitch si FortiAP Access Points. Solutia are rolul de a asigura o securitate fara precedent pentru:

  • Protectia retelei la periferie: Securitatea firewall de generatie viitoare conferita de FortiGate este extinsa la nivel de acces cu FortiSwitch si FortiAP. Acest lucru ofera o consolidare prin convergenta dintre securitate si acces la retea si este o arhitectura unica ideala pentru implementarea Secure SD-Branch. Noile WiFi FortiAP 6 ofera un throughput si capacitate superioare pentru a tine pasul cu necesitatile generate de latimea de banda extinsa, iar noile switch-uri multi-gigabit FortiSwitch ofera o putere mai mare (PoE) pentru a rula chiar si cele mai consumatoare de energie dispozitive IoT.
  • Protectia dispozitivelor de la periferie: Controlerul FortiNAC asigura automatic discovery, clasificarea si securitatea automata a dispozitivelor IoT in momentul in care acestea intra in retea. Noua versiune 8.6 a FortiNAC vine cu un nivel superior de detectare a anomaliilor prin scanarea traficului si folosirea FortiGate ca senzor, fara a fi nevoie de un hardware suplimentar la nivel de sucursala.

Prin aceasta combinatie unica de tehnologii, Fortinet asigura o integrare mai buna pentru platformele LAN si WAN si confera  clientilor urmatoarele avantaje:

  • Securitate integrata: FortiGate extinde serviciile firewall de generatie urmatoare la nivel de acces la retea prin integrarea gestionarii solutiilor wireless si switch. Activarea controlului accesului la retea (NAC) cu FortiGate ca senzor imbunatateste descoperirea si vizibilitatea si asigura detectarea anomaliilor de securitate inregistrate de dispozitivele de la nivel de branch.
  • Management simplificat: implementarea politicii zero-touch si gestionarea integrata de la nivelul unui panou unic simplifica semnificativ toate implementarile executate la nivel de sucursala. Arhitectura flexibila se poate scala a suporta sucursale de diverse dimensiuni, in crestere.
  • TCO scazut: fara taxe de licentiere si fara necesitatea de a achizitiona senzori de trafic de retea, cu operatiuni simplificate de management care implica mai putine interfete ce trebuie invatate si gestionate zilnic si mai putin timp pentru a desfasura activitati propriu-zise, ceea ce se poate traduce in castig de timp si bani pentru organizatii

“Organizatiile care intentioneaza sa implementeze o solutie SD-WAN ar trebui sa evalueze SD-Branch care poate sa integreze platformele WAN si LAN. Fortinet furnizeaza o abordare completa a SD-Branch prin integrarea securitatii, cat si a retelei wireless. Fortinet pune pe masa o multitudine de capabilitati de securitate,” afirma Zeus Kerravala, Analyst, ZK Research.

Sursa.

 

 

Fortinet
Fortinet

Retelistica bazata pe securitate pentru o lume hiperconectata Veracomp este distribuitor Fortinet in Romania si Centru autorizat de trainingFortinet a fost infiintata in 2000 de catre Ken Xie, fondatorul vizionar si presedintele anterior si CEO  al NetScreen (vanduta ulterior catre Juniper ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii