fbpx

FortiOS 7.0 este un salt urias pentru retelele de astazi


Extinderea rapida a retelelor aduce cu sine provocarea tehnologiilor multiple care nu pot functiona impreuna. Solutiile de Securitate punctuale izolate pot afecta capacitatea unei companii de a-si extinde reteaua si de a se adapta rapid la cerintele de business.

FortiOS 7.0 este un salt urias pentru retelele de astazi 1

O solutie de tip zero trust necesita utilizarea unei varietati de componente-un client, un proxy, autentificare, securitate care, in majoritatea companiilor, sunt furnizate aproape intotdeauna de diferiti furnizori ruland pe sisteme de operare diferite, cu diferite console de gestionare si configuare. Acest lucru face aproape imposibila stabilirea unei solutii de tip zero-trust.

Cu peste 300 de functii si actualizari noi, FortiOS 7.0 extinde Security Fabric pentru a oferi securitate pentru toate retelele, inclusiv endpointuri, cloud si OT. Dar, mai important, aceasta versiune este o continuare a Fortinet de a furniza o platforma extinsa si integrata de securitate cibernetica conceputa pentru a proteja toate retelele, punctele finale si cloud. Imputerniceste Security Fabric, oferind un cadru comun pentru toate solutiile de securitate critice, indiferent de locul in care au fost implementate.

FortiOS 7.0 permite companiilor sa abordeze unele dintre cele mai mari provocari de securitate cu care se confrunta in prezent, cum ar fi furnizarea de securitate avansata bazata pe cloud si acces la retea de tip zero-trust pentru angajatii remote. Printre functiile cheie incluse acum in FortiOS 7.0 se numara:

  1. Acces retea Zero Trust (ZTNA)

FortiOS 7.0 permite oricarui client care are un echipament FortiGate sa implementeze rapid si usor accesul la retea  de tip Zero Trust, asigurand astfel accesul validat si autorizat la seturi specifice de resurse in retea bazate pe rolul utilizatorului, tipul de dispozitiv si contexte similare. ZTNA imbunatateste experienta utilizatorului oferind o solutie de acces la distanta mai buna si mai sigura, inlocuind conexiunile VPN traditionale. De asemenea, reduce suprafata atacului prin verificarea fiecarui utilizator si dispozitiv pentru fiecare sesiune de aplicatie, precum si prin ascunderea aplicatiilor critice pentru afaceri de pe internet.

  1. SASE in cloud

Noul model de consum SASE (Security-as-a-Service) al Fortinet, inclus in FortiOS7.0, extinde securitatea companiei on-premises si catre angajatii remote, intarind cea mai slaba veriga din majoritatea arhitecturilor de securitate. 

  1. SD-WAN cu functii de self-healing

FortiOS 7.0 ofera acum capacitati de auto-vindecare prin capacitatea adaptiva WAN a solutiei SD-WAN. Fortinet a extins, de asemenea, monitorizarea pasiva a aplicatiilor pentru aplicatiile SaaS si multi-cloud pentru o experienta mai buna a utilizatorilor, pentru a sprijini utilizatorii remote.

  1. Conectivitate 5G

FortiOS 7.0 extinde, de asemenea, conectivitatea si securitatea retelei dincolo de WAN Edge cu inovatii 5G si LTE care imbunatatesc performanta retelei wireless si sporesc rezistenta. Cu o solutie wireless WAN si LTE implementata, companiile pot obtine conectivitate de retea sigura, scalabila si disponibila oriunde, fie ca o solutie de backup sau ca serviciu de conexiune principal in locatii indepartate, unde alte servicii nu sunt fiabile sau sunt indisponibile.

  1. Securitate cloud adaptiva

Organizatiile de astazi se lupta sa asigure o politica de securitate si o aplicare coerenta, sa gestioneze si sa optimizeze accesul aplicatiilor si sa mentina performanta generala in mediile multi-cloud. Odata cu introducerea FortiOS 7.0, ofertele de securitate cloud adaptive Fortinet asigura performante si securitate optimizate in multi-cloud, management centralizat pentru cloud hibrid, scalare automata pentru utilizarea practica a resurselor, echilibrare dinamica a sarcinii si vizibilitate a experientei utilizatorilor aplicatiilor in si peste medii multi-cloud.

  1. NOC/SOC

FortiOS 7.0 ofera o eficienta operationala imbunatatita pentru mediile NOC si SOC cu capabilitati noi si extinse care ofera echipelor de securitate mai multe optiuni pentru imbunatatirea eficientei operationale, inclusiv integrari FortiManager / FortiAnalyzer cu cea mai recenta versiune FortiSOAR drept container pentru a orchestra complet procesele de securitate ale unei organizatii. Noile actualizari simplifica, de asemenea, managementul SaaS si consolideaza capacitatea Fortinet de a reduce complexitatea operatiunilor intr-o singura experienta de management prin FortiCloud

  1. FortiGuard Labs

FortiGuard include un set bogat de capabilitati avansate de securitate pentru continut, utilizatori, dispozitive, acces web si protectia aplicatiilor. FortiOS 7.0 extinde acum aceasta functionalitate cu protectie web optimizata pentru medii de lucru de acasa. De asemenea, include primul serviciu de filtrare video din industrie pentru a oferi o protectie si mai granulara organizatiilor si utilizatorilor cu noi modele de consum de continut video intens, determinate de cresterea muncii de la domiciliu.

Lansarea FortiOS 7.0 extinde dramatic capacitatea Fortinet Security Fabric de a oferi Securitate pentru toate retelele, endpointuri si cloud. Permite organizatiilor sa-si conduca businessul asa cum au nevoie, astfel incat utilizatorii si dispozitivele sa poata accesa aplicatii, resurse, date si servicii indiferent de locul in care sunt implementate, de oriunde din lume.

Deoarece companiile isi pot consolida securitatea intr-o singura platforma integrata, Fortinet Security Fabric, FortiOS 7.0 extinde vizibilitatea si controlul, asigura implementarea si aplicarea consecventa a politicilor de securitate si permite gestionarea centralizata in intreaga retea distribuita – totul fara compromiterea performantei sau protectiei, limitarea scalabilitatii sau franarea inovatiei.

Descoperiti cum FortiOS 7.0 extinde capacitatea Fortinet Security Fabric de a oferi securitate in toate rețelele, punctele finale si cloud.

Fortinet
Fortinet

Retelistica bazata pe securitate pentru o lume hiperconectata Veracomp este distribuitor Fortinet in Romania si Centru autorizat de trainingFortinet a fost infiintata in 2000 de catre Ken Xie, fondatorul vizionar si presedintele anterior si CEO  al NetScreen (vanduta ulterior catre Juniper ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii