fbpx

Gartner pozitioneaza Pure Storage in sectiunea Liderilor


Cel mai recent raport Gartner 2019 dedicat solutiilor Primary Storage, pozitioneaza Pure Storage ca Lider in Cadranul Magic

 

Stocarea primara (primary storage) reprezinta metodele si tehnologiile colective utilizate pentru a capta si retine informatii digitale care sunt in uz activ si considerate critice pentru operatiunile unei organizatii. Datele de stocare primara sunt frecvent accesate de aplicatii sau alte sisteme hardware si utilizatori de afaceri. Prin contrast, stocarea secundara (secondary storage) este utilizata pentru datele care sunt mai putin frecvent accesate sau care nu mai sunt accesate deloc.

Inovatia hardware Pure Storage completeaza mediul sau de baza Purity Operating Environment si software-ul de gestionare si asistenta Pure1. Pure1 a fost imbunatatit cu un motor Meta AI care ofera functii precum analiza masinilor virtuale si planificarea volumului de munca. Acest lucru ofera clientilor vizibilitate completa pentru depanarea masinii virtuale, precum si instrumente proactive pentru a gestiona cresterea capacitatii, mobilitatii si cresterii performantei in cloud-ul privat si public. Pure Storage a introdus produsul CloudSnap la inceputul anului 2019, ceea ce permite portabilitatea instantaneelor ​​catre sisteme de cloud public de top. Strategia solutiilor Pure Storage a fost conceputa in jurul simplitatii si acest lucru este evident si in programele sale de business. Compania a instituit multe programe de business si si-a imbunatatit recent programul Evergreen Storage.

Pozitionarea Pure Storage ca Lider in Cadranul Magic este determinata in primul rand de viziunea producatorului si abilitatea de a o pune in practica. In plus, Gartner a identificat urmatoarele puncte forte ale solutiilor Pure Storage:

  • Simplitatea – un atribut de baza al produselor si strategiei de suport oferite de Pure Storage, reducand complexitatea, eforturile de administrare si intretinere
  • De la produs la suport, compania emana o cultura orientata catre client care rezulta intr-un nivel exceptional al satisfactiei clientilor
  • Modulele aplicatiei software DirectFlash si cele hardware s-au dezvoltat organic si au eliminat tehnologia NVMe, permitand accesul fara intreruperi la tehnologiile de generatie viitoare.

Gartner isi revizuieste permanent criteriile de includere si excludere a solutiilor si furnizorilor in Cadranele Magice, in functie de tendintele de dezvoltare a pietei. Ca atare, mixul de vendori poate fi diferit de la un la altul. Aparitia sau disparitia unui vendor din Cadranul Magic nu reprezinta o schimbare a opiniei analistilor, ci un rezultat al pietei.

În Cadranul Magic dedicat solutiilor de stocare primara au fost inclusi furnizori care ofera solutii enterprise, cu o buna acoperire a pietei si prezenta minima in regiunile Asia/Pacific, EMEA si/sau America de Nord si care au generat venituri de minim 50 milioane USD in ultimele 4 trimestre (pana la sfarsitul lunii martie 2019) si/sau detin o piata de minim 500 de clienti medii/enterprise (unde clientul mediu este compania cu intre 500-999 angajati, iar cel enterprise cu minim 1000 de angajati). In plus, furnizorii analizati de Gartner trebuie sa aiba un portofoliu de solutii complet, cu diverse variante de licentiere, canale complexe de distributie si servicii de suport 24/7 asociate solutiilor.

Raportul complet Gartner este disponibil aici.

Vedeti de asemenea

Cautati informatii