fbpx

Gartner report – Vizionarii Veracomp


Huawei, Extreme Networks si Fortinet – Vizionarii Cadranul Magic Gartner pe solutii LAN de acces a infrastructurii wireless si wired.
Gartner report – Vizionarii Veracomp 1

Sfarsitul lunii august a adus un nou studiu Gartner, de data aceasta legat de solutii de acces LAN. Analistii noteaza ca usurinta in administrare si capabilitatile de control al solutiei raman din perspectiva companiilor prioritare, insa in plus fata de 2015, in acest an exigentele cresc: un throughput mai mare, flexibilitate crescuta si stabilitate sunt doar cateva din cerintele uzuale. Posibilitatea de a suporta minim 24 si 48 de porturi Power over Ethernet (PoE) si PoE+, existenta unui portofoliu de solutii de switching de diferite capacitate, care sa permita beneficiarului sa isi ajusteze bugetul PoE plecand de la cerintele IoT, un minim IEEE 802.11n  si 802.11ac Wave 1, cu posibilitati de migrare catre 802.11ac Wave 2- sunt si acestea caracteristici solicitate in mod curent. Lista continua cu asteptari legate de accesul la aplicatii, capabilitati de detectarea a intruziunilor, autentificare minima pe sistemele de operare cele mai uzitate, dar si asigurarea unui management centralizat.

In conditiile exigentelor tot mai ridicate, trei dintre furnizorii Veracomp se pozitioneaza cu succes in cadranul Vizionarilor. Un producator este considerat de catre Gartner ca fiind Vizionar in conditiile in care acesta demonstreaza ca are capacitatea de a surprinde in oferta sa caracteristici si functionalitati prin care obtine o pozitionare unica in piata. Un Vizionar trebuie sa fi realizat inovatii in una sau mai multe directii cheie legate de tehnologia de acces  (convergenta, securitate, eficienta operationala, management).

Gartner report – Vizionarii Veracomp 3

Huawei

In 2015, piata chineza a generat peste 60% din totalul mondial al veniturilor inregistrate pe solutii switching si WLAN, iar Huawei se pozitioneza excelent in aceasta piata. 95% din veniturile companiei se realizeaza prin reteua de parteneri, iar in ultimii trei ani compania a reusit o crestere constanta peste media pietei. Switch-urile Huawei au functionalitati de WLAN integrate iar producatorul si-a anuntat focusul pe strategia cloud.

ATU-URI

  • Huawei integrateaza managementul politicilor, accesul invitatilor, serviciile pentru locatii inchise si analiticele prin Agile Controller, care are o arhitectura scalabila, suportand pana la 6,000 de access point-uri si peste 1,000 de switch-uri de acces.
  • Apliatia eSight de management suporta si componente ale altor vendori (eg HPE si Cisco), avand si o noua componenta, eSight Mobile – care permite controlul si solutionarea incidentelor de pe dispozitivele mobile.
Gartner report – Vizionarii Veracomp 5

Extreme Networks

Un producator care realizeaza peste 80% din vanzari in America de Nord si EMEA, Extreme Networks este, in opinia Gartner, un furnizor care exceleaza in solutiile de acces (dar foarte prezent si in segmentele de core si agregare). Extreme are un serviciu de suport puternic pentru clienti, recunoscut in industrie, prin intermediul unei echipe 100% inhouse, 94% din tichete avand o rezolutie de la primul inginer TAC care preia tichetul.

ATU-URI

  • ExtremeManagement (fost NetSight) este o consola unica prin care se asigura management centralizat, cu suport multivendor si care poate fi instalat in medii fizice sau cloud. De asemenea, solutia are posibilitatea de a raporta diverse metrici foarte utile in analizarea calitatii in convorbirile VoIP sau video-conferinte.
  • Extreme are o tehnologie bazata pe flow-uri pentru procesarea pachetelor si pentru controlul aplicatiilor, pentru fiecare punct din retea. Motorul software ExtremeAnalytics (fost Purview) detine, de altfel, o gama larga de primitive care pot fi utilizate in rapoarte.
  • ExtremeCloud este o solutie de management in cloud care functioneaza ca subscriptie. ExtremeWireless poate asigura managementul on-premise al access point-urilor semi-autonome, sau cu ajutorul ExtremeCloud folosindu-se de echipamantele hardware deja existente fizic, asigurandu-se astfel protectia investitiei.
Gartner report – Vizionarii Veracomp 7

Fortinet

Fortinet vine cu un grad ridicat de notorietate, cunoscut fiind in piata in special pentru solutiile sale de securitate, destinate, cu precadere, companiilor medii. Solutiile Fortinet sunt bine integrate si confera o viziune consolidata asupra accesului si securitatii.

ATU-URI

  • Patch-urile de securitate Fortinet vin ca push update, mai degraba decat prin update-uri periodice si sunt aplicate in timp real, reducand timpul de expunere a retelei la elemente ce pot genera vunerabilitati
  • Fortinet nu taxeaza companiile pentru licenta access point-urilor wireless de infrastructura (foste produse Meru) spre deosebire de cei mai importanti competitori identificati (Cisco cu Meraki, HP cu Aruba sau Brocade cu Ruckus).
  • Serviciul de localizare FortiPresence utilizeaza semnalul Wi-Fi de la telefonul smart al clientului pentru a urmari device-ul, simplificand, astfel, colectarea datelor legate de locatie pentru analiza si folosirea lor ulterioara la serviciul de Prezenta.

Vedeti de asemenea

Cautati informatii