fbpx

Huawei lanseaza solutia Wi-Fi X-Gen


La HUAWEI CONNECT 2017, Huawei a lansat solutia Wi-Fi X-Gen, permitand o crestere de trei ori a latimii de banda si o crestere de patru ori a numarului de utilizatori de acces concurenti. Solutia este o premiera in industrie, deoarece permite accesul hibrid prin tehnologii Wi-Fi si IoT de 10 Gbps, cum ar fi Bluetooth, ZigBee si RFID, oferind o experienta inovatoare si redefinind era retelelor “Agile Campus”.

Aplicatiile in curs de dezvoltare, cum ar fi IoT, video 4K / 8K HD si Augmented Reality (AR) si Virtual Reality (VR), impun cerinte de latime de banda ridicata si de latenta redusa pentru retelele Wi-Fi. Standardele si produsele Wi-Fi existente se confrunta cu provocari pentru a diminua capacitatea retelei si a latimii de banda pentru a raspunde acestor cerinte in crestere. Solutia Wi-Fi de la X-Gen a Huawei este alcatuita din primul Access Point capabil 10G  AP7060DN si din switch-ul multi-gigabit Ethernet S6720-SI. AP7060DN utilizeaza un cip 802.11ax de la Qualcomm Technologies, Inc., o filiala a Qualcomm Incorporated si respecta cele mai recente standarde 802.11ax. In comparatie cu produsele 802.11ac Wave 2, latimea de banda a unui singur radio/banda 5G pe AP7060DN este marita de la 1,7 Gbit / s la 4,8 Gbit / s. Folosind tehnologia multi-radio, latimea de banda totala ajunge la 9,6 Gbit/s, iar numarul de utilizatori concurenti in scenarii cu densitate ridicata creste de la 100 la 400.

“In ultimii ani, Huawei a construit retele convergente prin cablu si wireless pentru diverse industrii folosind solutii inovatoare de “Agile Campus””, a declarat Kevin Hu, presedintele liniei de produse Huawei Switch si Enterprise Gateway. „Retelele de campus adopta acum o epoca digitala de 10 gigabiti, cu o acoperire Wi-Fi si accesul hibrid Wi-Fi / IoT, numita X-Gen. Huawei X-Gen Wi-Fi este capabil de acces de 10 Gbps si proiectat pentru viitoarele aplicatii din industrie. Acesta va fi aplicat pe scara larga in invatamantul interactiv VR / AR, imagistica 3D interactiva pentru diagnosticarea la distanta in spitale, teleprezenta si viitoarele scenarii de interactiune dincolo de imaginatia noastra. Tehnologia 802.11ac conduce conexiuni Wi-Fi in era multi-gigabit, iar Wi-Fi-ul X-Gen al Huawei va permite retele de campus cu o conectivitate Wi-Fi de 10 Gbps. „

Irvind Ghai, vicepresedinte pentru managementul produselor, Qualcomm Technologies, Inc. a declarat: „Qualcomm Technologies se afla pe prima linie a inovatiei 11ax si colaboreaza indeaproape cu Huawei pentru a raspunde nevoii in continua crestere a capacitatii Wi-Fi in retelele enterprise. Solutiile Qualcomm Technologies 11ax sunt concepute pentru a permite o capacitate suplimentara cu suport MU MIMO si OFDMA. Acesta este inceputul unei transformari care va sustine o infrastructura mai robusta si o experienta mai bogata pentru utilizatori „.

„Standardele existente privind Wi-Fi nu vor indeplini cerintele viitoare de acces pentru scenariile de desfasurare la scara larga a IoT”, a declarat Nolan Greene, analist IDC Senior Research Analyst. „Cu cresterea preconizata a numarului de utilizatori si utilizatori concurenti in reteaua Wi-Fi, performanta AP-urilor de generatie mai veche ar putea deveni insuficienta si adesea supusa la interferente de semnal. Standardul Wi-Fi de noua generatie promite sa indeplineasca mai bine cerintele viitoare ale retelei IoT, avand in vedere capacitatea sa asteptata de a gazdui in mod semnificativ mai multe dispozitive pe AP, precum si imbunatatirea performantelor de acces la fiecare dispozitiv. Acest Access Point X-Gen Wi-Fi lansat de Huawei este un prim pas important in progresul catre utilizarea comerciala standard a Wi-Fi 802.11ax, oferind o noua optiune pentru cazurile de utilizare specifice IoT „.

Solutia Wi-Fi X-Gen de la Huawei suporta accesul hibrid de la terminale Wi-Fi si IoT si face posibil accesul dintr-un numar mare de dispozitive IoT, satisfacand cerintele aplicatiilor pentru viitoarea retea. De asemenea, ofera o capacitate deosebita de combatere a interferentelor pentru reteaua Wi-Fi X-Gen, care poate evita in mod eficient coliziunile prin intermediul mecanismului de programare inteligenta multi-utilizator, marind astfel capacitatea retelei in scenarii de densitate ridicata cu 30%. De asemenea, suporta modurile de gestionare bazate pe clustere si pe cloud si gestioneaza simultan dispozitivele IoT si dispozitivele de birou in cloud, implementand managementul retelei bazate pe cloud.

Huawei Enterprise
Huawei Enterprise

Huawei Enterprise este una din cele trei Grupuri de Companii ale Huawei. Solutiile si serviciile de top ale Huawei acopera infrastructura retelei IP, comunicatiile si colaborarile unificate (CCU) si arhitectura cloud computing si centrele de date, adresandu-se diferitelor verticale de ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii