fbpx

Huawei planuieste sa dezvolte cat mai multe Orase Inteligente in Romania


Compania a anuntat strategia Smart City si cele mai noi solutii in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, la Forumul Smart City 2017.

Compania Huawei a anuntat, in cadrul Forumului Smart City 2017, strategia si ultimele tehnologii pentru transformarea Smart City.  Strategia Huawei are in prim plan solutii ICT (Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor), care sa ajute guvernele, autoritatile locale si industria de profil sa ofere servicii avansate in sprijinul cetatenilor, menite sa imbunatateasca vietile oamenilor, sa produca crestere economica si sa creeze comunitati sustenabile.

In cadrul Forumului Smart City, compania a prezentat cele mai importante solutii ITC din portofoliu menite sa accelereze constructia si dezvoltarea oraselor inteligente, precum Centrul de Operatiuni de Inteligent (IOC), sustinut de Cloud si Big Data, solutii de management al oraselor bazate pe Internet of Things (IoT) si solutii avansate in domeniul serviciilor publice, dezvoltate in colaborare cu partenerii globali. Huawei a reunit, in cadrul Smart City Forum 2017, numeroase autoritati guvernamentale, inclusiv prim-ministrul Romaniei, Sorin Grindeanu, autoritati locale si parteneri din industrie.

Ce este un Oras Inteligent?

Urbanizarea rapida a oraselor aduce guvernelor si autoritatilor locale o serie de provocari legate de infrastructura si nu numai. Pe masura ce orasele se dezvolta si isi extind serviciile, administratiile locale si modul de guvernare devin din ce in ce mai complexe. Astfel, orasele trebuie transformate pentru a raspunde provocarilor sociale, economice, de inginerie si mediu. In acest context, mai multe orase din Romania, precum Cluj, Alba Iulia, Bucuresti (sectorul 4) au inceput sa dezvolte deja o serie de proiecte Smart City.

Desi definitia unui oras inteligent poate varia foarte mult, standardul de masura a „inteligentei” acestuia este dat de eficacitatea cu care isi gestioneaza resursele si calitatea vietii locuitorilor. O notiune populara privind orasele inteligente subliniaza utilizarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, un concept care inglobeaza sisteme precum Internet of Things, sisteme de Cloud Computing si Big Data, care fac serviciile unui municipiu mai interactive si mai eficiente. Un oras inteligent trebuie privit insa ca un efort colectiv de a prospera in conditii dificile.

Un oras inteligent inglobeaza mai multe componente: infrastructura modernizata cu ajutorul aplicatiilor smart sau servicii inovatoare precum Smart Parking (parcare inteligenta) sau monitorizarea sanatatii personale, care sunt relativ usor de pus in practica si nu interfereaza cu actualele administratii. Beneficiile oferite trec dincolo de „Wi-Fi gratuit”. In viitor, senzori de tot felul – camerele de luat vederi, retelele acustice si alte sisteme – vor comunica in timp real informatii cu privire la sanatatea si statutul orasului, a infrastructurii acestuia, care la nivel uman, s-ar putea simti, de exemplu, ca un drum spre munca fara stres.

Provocarile Oraselor Inteligente

In ultimii ani, s-a observat o dezvoltare dinamica a proiectelor de tip Smart City la nivel mondial. Cu toate acestea, multe orase se confrunta cu provocari in drumul lor de transformare. Adresand aceste provocari in discursul sau, in cadrul Smart City Forum, Li Han, VP EBG CEE & Nordic, a declarat:

„Un oras inteligent este asemeni unei fiinte vii, cu un creier si un sistem nervos complex, care conlucreaza pentru a invata si a imbunatati universul fizic, in mod constant. Cresterea si dezvoltarea ei depind de platforme deschise, in care toti jucatorii colaboreaza pentru a incuraja inovatia. Integrand retele de tip Ultra-broadband, Cloud Computing, Big Data si Internet of Things, Huawei se angajeaza sa ajute orasele sa fie mai adaptate actualului context, mai bine conectate si mai inteligente. In plus, prin inovatii dezvoltate in colaborare cu peste 2.700 de parteneri globali si prin capacitatea noastra globala de a livra solutii, oferim tehnologii si solutii care pot schimba fata oraselor, combinand cele mai bune practici globale in domeniu cu expertiza dezvoltatorilor locali, pentru dezvoltarea de ecosisteme vitale pentru transformarea oraselor in Smart Cities. Credem ca exista doar un punct de inceput, nu si un punct final in ceea e priveste efortul de dezvoltare a unor orase mai inteligente”.

„Proiectele de tip Smart City devin tot mai integrate si mai complexe. De aceea, aveti nevoie de platforme pentru a integra toate aceste proiecte. Huawei furnizeaza tehnologia necesara dezvoltarii unui centru nervos care sa alimenteze orasele inteligente. Credem ca Guvernul din Romania si autoritatile romane vor fi deschise implementarii de solutii Smart City, ca o modalitate fireasca de a crea conditii mai bune de viata pentru cetateni”, a declarat si Liu Ke, CEO Huawei Technologies Romania.

Cloud, tehnologii de retea si administrare a platformelor, securitate robusta

Solutiile Smart City ale Huawei au fost implementate in peste 100 de orase din peste 40 de tari. Pentru a incuraja colaborarea in sprijinul dezvoltarii a cat mai multe orase inteligente, Huawei a creat sapte solutii Open Labs, disponibile la nivel global. Huawei construieste orase inteligente printr-o gama completa de produse, tehnologii de ultima generatie, sisteme de arhitectura deschisa, solutii industriale diversificate si parteneriate solide. Solutia Smart City propusa de Huawei inglobeaza tehnologii de tip Cloud, retele, tehnologii de administrare a platformelor, alaturi de sisteme de securitate robusta.

Pe masura ce societatea devine tot mai dependenta de internet, asigurarea securitatii cibernetice a devenit o prioritate. Guvernele, industria si utilizatorii trebuie sa arate deschidere si sa colaboreze pentru a-si asuma responsabilitati echitabile in domeniul securitatii cibernetice. In acest context, securitatea cibernetica este un punct crucial in strategia Smart City a Huawei.

„Huawei se angajeaza sa ofere cele mai bune produse si servicii din aceasta clasa pentru a acoperi nevoile clientilor in domeniul securitatii cibernetice. Securitatea cibernetica este o prioritate pentru noi si, ca atare, am investit resurse substantiale in efortul de promovare si imbunatatire a capacitatii companiei noastre de a oferi cele mai bune solutii in domeniul securitatii cibernetice pentru o lume mai sigura”, a adaugat Xiongjun, Cyber Security Chief Officer Romania.

Huawei dezvolta orase inteligente prin sase tipuri de mecanisme de securitate: fizice, de retea, de tip host, solutii virtuale, aplicatii si date.

  • Centrul de date Cloud. Huawei ofera un centru de date Cloud securizat, bazat pe sisteme de arhitectura deschisa. Centrul de date integreaza si ofera informatii cu privire la orase extrem de utile guvernelor in efortul lor de eficientizare a serviciilor.
  • Broadband si Retele Internet of Things. Retelele de banda larga prin cablu si wireless permit o acoperire larga, facilitand accesul la diverse servicii publice.
  • Reteaua Huawei Internet of Things (IoT) gazduieste servicii de date pentru aplicatii industriale noi. Huawei a imbunatatit reteaua Internet of Things cu un sistem de operare IoT mai usor— LiteOS — la care se adauga o gama larga de porti de acces. Huawei contribuie in mod semnificativ la organizatiile din domeniul Narrowband Internet of Things (NB-IoT).
  • Platforme:
  • Platforma de prezentare a capacitatilor ICT: ofera capabilitati incapsulate si ambalate astfel incat dezvoltatorii din orice companie sa poata crea usor interfete deschise si sa dezvolte rapid aplicatii Smart City integrate.
  • Platforma de suport Big Data: ofera acces la istoricul datelor, precum si la date culese in timp real despre orase catre toate agentiile.
  • Platforma de activare a aplicatiilor: combina aplicatiile Huawei (procesare Big Data, managementul securitatii, procesare video si analiza) cu aplicatii terte – precum — Sistem de Informatii geografice (GIS), servicii publice, sisteme de identificare unitara si Single Sign-On (SSO). Rezultatul: schimbul rapid al datelor, software nou, operare si mentenanta imbunatatita pentru aplicatiile Smart City.
  • Huawei asigura securitatea oraselor inteligente cu sase tipuri de sisteme: fizice, de retea, de tip host, solutii virtuale, aplicatii si date. Securitatea este asigurata cu chip-uri si coduri sursa.

 

Despre Huawei:

Huawei este un furnizor de solutii ICT la nivel global, cu peste 180.000 de angajati la nivel mondial si operatiuni in peste 170 de tari. In Romania, Huawei este un jucator de top pe piata IT&C si un partener strategic pentru operatorii telecom Orange, Vodafone, Telekom si RCS-RDS. Compania a creat in Romania peste 1.500 de oportunitati de munca pe termen lung si peste 3.000 de locuri de munca temporare. Huawei a oferit constant contributii la industria IT&C din Romania pentru a imbunatati viata romanilor.

Huawei Enterprise
Huawei Enterprise

Huawei Enterprise este una din cele trei Grupuri de Companii ale Huawei. Solutiile si serviciile de top ale Huawei acopera infrastructura retelei IP, comunicatiile si colaborarile unificate (CCU) si arhitectura cloud computing si centrele de date, adresandu-se diferitelor verticale de ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii