fbpx

Huawei si Extreme Networks in top 10 companii enterprise networking


NETWORK WORLD a realizat un clasament al celor mai puternice 10 companii de enterprise networking, bazat pe propriile cercetari, consultari cu analisti din industrie si jurnalisti.

Criteriul de putere este asociat de Network World cu cota de piata in domenii cheie ale pietei de enterprise networking-core networking, monitorizare si management, WLAN si edge, dar au fost luate in calcul si  tehnologiile vendorilor si factorii de piata.

Conform analizei Network World, atat Huawei, cat si Extreme Networks investesc foarte mult in dezvoltarea pe piata de enterprise networking si in castigarea altora noi.

Huawei  este pozitionat de Network World pe locul al patrulea. Conform Network World, compania pare sa-si fi propus sa ajunga un Cisco Chinezesc. Huawei se afla pe locul al doilea dupa Cisco in ceea ce priveste cota de piata pentru core switching si routing si pe locul al treilea dupa Cisco si HPE/Aurba pentru solutii de WLAN.

Huawei si Extreme Networks in top 10 companii enterprise networking 1

Cifre: Cota Huawei de piata pentru WLAN a crescut cu 77% intre 2015 si 2016, potrivit ultimelor rapoarte disponibile de la IDC.

Este greu de concurat cu o companie ca Huawei care se dezvolta atat de puternic pe segmente critice ale pietei de enterprise networking.  Chiar daca Huawei nu este foarte bine pozitionat pe piata din America, este foarte puternica pe pietele asiatice si europene.

Extreme Networks este pozitionat de Network World pe locul al noualea – compania avand un portofoliu impresionant pentru zona de enterprise networking.

Dupa ce a cumparat divizia de centre de date Brocade de la Broadcom, pe cea de retelistica de la Avaya si compania Zebra Technologies LAN in 2016, compania Extreme Networks, cunoscuta pentru solutiile de switching si routing, este acum o surpriza pe scena de enterprise networking.

Miscarile recente de putere: achizitia businessului de routing Brocade este in top.

Cifre: 100 de milioane de euro – Extreme Networks a platit 100 de milioane de dolari pentru achiztia companiei Avaya.

Ca si alte companii aflate in clasament, Extreme Networks pariaza pe o serie de achizitii de profil si miscari pentru a musca mai mult din piata de enterprise networking.

Vedeti de asemenea

Cautati informatii