fbpx

IDC situeaza Trend Micro ca lider in piata securitatii serverelor


Ani de zile securitatea serverelor a fost o necesitate tehnologica care se facea simtita in companii si organizatii doar ocazional. Ca urmare a dinamicii inregistrate in centrele de date, securitatea serverelor a devenit o componenta esentiala in ansamblul securitatii IT. Expansiunea mediilor virtuale, cerintele legate de viteza serverelor si a aplicatiilor care ruleaza pe acestea,

Ani de zile securitatea serverelor a fost o necesitate tehnologica care se facea simtita in companii si organizatii doar ocazional. Ca urmare a dinamicii inregistrate in centrele de date, securitatea serverelor a devenit o componenta esentiala in ansamblul securitatii IT. Expansiunea mediilor virtuale, cerintele legate de viteza serverelor si a aplicatiilor care ruleaza pe acestea, utilizarea pe scara larga a tehnologiilor cloud, a virtualizarii si a retelelor sociale au schimbat in mod categoric intreaga perspectiva asupra securitatii serverelor.

Recent IDC a realizat un studiu dedicat securitatii serverelor, “Server Security: Virtualization and Cloud Changes Everything”. Din studiu reiese ca IDC considera piata de securitate dedicata serverelor ca fiind o subpiata a securitatii endpoint si subliniaza ca aceasta a cunoscut o crestere substantiala in ultimii ani. IDC estimeaza ca piata securitatii serverelor a crescut de la 530 milioane USD in 2010, la 802 milioane USD in 2014, reprezentand o rata anuala medie de crestere de 8.9%. Analistii IDC sunt de parere ca aceasta piata va atinge pragul de 1 miliard USD pana in 2019, cu o crestere medie anuala de aproximativ 4.5%.

Liderul incontestabil pe acest segment de piata, de la momentuli in care IDC a inceput monitorizarea a fost, an de an, Trend Micro. Nu numai ca Trend Micro si-a mentinut pozitia de lider, dar a reusit si sa isi creasca anual cota de piata. In 2009, Trend Micro avea 23% din piata de securitate a serverelor, iar in 2014 depasise déjà 30%

revenue

Securitatea serverelor se axa pana in prezent pe doua functii importante— antimalware si host intrusion protection. Aplicatiile antimalware erau create pentru a oferi posibilitatea de a scana serverele de fisiere si cele de email impotriva unor malware, asa incat sa se asigure ca aplicatiile de server nu au fost subiectul unor atacuri malitioase. Host intrusion protection avea rolul de a consolida sistemul de operare existent pe server asa incat acesta sa nu fie vulnerabil in cazul unor atacuri.

Desi aceste componente sunt inca incluse in solutiile de securitate a serverelor, in prezent acestea au evoluat si sunt consolidate cu o serie de functii suplimentare de securitate. S-a trecut de la solutii care asigurau securitatea unui server la solutii care au obiectivul de a conferi robustete intregului centru de date. Alte caracteristici aditionale vizeaza: scanarea aplicatiilor, monitorizarea intregritatii fisierelor, virtual patching, log inspection, protectia datelor.

Trend Micro
Trend Micro

Trend Micro Incorporated este lider global in software de securitate cu o experienta de 27 de ani. Soluțiile Trend Micro se adreseaza atat consumatorilor, cat si companiilor si agentiilor guvernamentale, asigurand o securitate stratificata a datelor pe dispozitive mobile, obiective, ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii