fbpx

IMPACTUL TRANSFORMARII DIGITALE IN SECTORUL PUBLIC


De la administratia locala, pana la institutiile guvernamentale centrale, organizatiile din sectorul public avanseaza in procesul de transformare digitala.

Odata cu aceasta schimbare, specialistii IT sunt provocati sa se asigure ca sistemele raman sigure si datele sensibile sunt protejate, ramanand totodata disponibile si transparente pentru partile interesate.

Pe masura ce agentiile si partenerii lor lucreaza pentru a face guvernul mai accesibil cetatenilor prin experiente online si mobile, riscul ca aceste activitati sa faca operatiunile si datele mai vulnerabile la atacurile cibernetice creste – in fata unor actori externi, precum statele natii, activisti si cetateni nemultumiti care doresc sa creeze haos sau in randul fortei de munca guvernamentale. Riscurile se pot concretiza inclusiv ca:

  • Amenintari la adresa securitatii nationale
  • Intreruperi ale serviciilor publice, utilitatilor si asistentei medicale
  • Incalcari de confidentialitate, incalcari si expunerea datelor personale si financiare ale milioanelor de cetateni la infractorii de pe internetul intunecat
  • Scurgeri de informatii clasificate
  • Modificarea rezultatelor alegerilor care submineaza increderea alegatorilor in procesul electoral

Organizatiile din sectorul public sunt constiente de natura grava a riscurilor digitale si intreprind actiuni de atenuare. Conform rezultatelor prezentate in 2019 RSA Digital Risk Report, 68% dintre respondentii din sectorul public au raportat ca au luat masuri pentru sensibilizarea interna despre posibilele riscuri ale transformarii digitale, comparativ cu doar 58% din organizatiile din sectorul privat. Acest lucru indica faptul ca organizatiile din sectorul public depasesc organizatiile din sectorul privat in ceea ce priveste nivelul de educare a fortei de munca cu privire la riscuri si cum la necesitatea protejarii datelor si a sistemelor guvernamentale.

In plus, respondentii din sectorul public au identificat principalele trei arii specifice de risc digital de care sunt cei mai preocupati in urmatorii doi ani: riscul unui atac cibernetic, riscul confidentialitatii datelor si riscul fortei de munca dinamice.

Riscul unui atac cibernetic
Reducerea atacurilor cibernetice a reprezentat obiectivul principal in gestionarea riscurilor din sectorul public in ultimii doi ani, potrivit raportului RSA Digital Risk Report. Chiar daca incidentele de securitate cibernetica sunt in usoara scadere, raportul indica peste 31.107 de incidente de securitate cibernetica inregistrate in anul 2018. Acest lucru arata ca agentiile federale se confrunta cu o provocare uriasa in securizarea informatiilor si sistemelor lor.

Riscul fortei de munca dinamice
Forta de munca din sectorul public se schimba dramatic. Nu numai ca evolutia demografica a lucratorilor guvernamentali evolueaza pe masura ce tot mai multi tineri se alatura serviciului public, dar continua sa se bazeze si pe contributii ale unui numar mare de contractori pentru a sprijini misiunile si obiectivele. Ca si in sectorul privat, organizatiile din sectorul public adopta mai multe tehnologii digitale pentru a sprijini forta de munca sa fie mai productiva si mai eficienta in atingerea rezultatelor misiunii. Cu toate acestea, acest lucru genereaza o adevarata provocare pentru liderii de securitate din sectorul guvernamental in ceea ce priveste gestionarea riscurilor pentru a echilibra fluxul deschis si fluid de informatii pe dispozitive, platforme si in cloud pentru forta de munca.

Riscuri de incalcare a confidentialitatii datelor
Confidentialitatea datelor este o preocupare majora in prezent. Chiar daca abaterile de mare anvergura din lumea comerciala devin titluri de cotidian, organizatiile din sectorul public nu sunt imune. 2019 Verizon Data Breach Investigations Report indica faptul ca 16% din incalcarile de date au loc in spatiul public, un procent similar cu cel inregistrat in sectorul asistentei medicala.

Mai multe detalii aici.

RSA
RSA

Furnizor de solutii de securitate bazate pe informatii Analize de Securitate puternice si capacitati GRC de top din industrie RSA, Divizia de Securitate a EMC, este principalul furnizor de solutii de securitate bazate pe informatii. RSA ofera solutii pentru cele mai complexe si sensibile ... Citeşte mai mult »

Vedeti de asemenea

Cautati informatii