fbpx

Implementarile de solutii VPN au explodat la nivel global in luna martie


Numarul de VPN-uri de business a crescut exponential in ultimele saptamani, pe masura ce, la nivel global, forta de lucru este mai distribuita decat oricand.

 

Implementarile de solutii VPN au explodat la nivel global in luna martie 1

 

In luna martie, Veracomp a inregistrat o crestere de peste 300% a cererilor de solutii VPN fata de luna februarie a aceluiasi an. Companiile sunt astazi, mai preocupate decat oricand, sa asigure angajatilor acces remote la resursele si aplicatiile din retea, inclusiv pentru accesarea CRM-ului, sau in unele cazuri a feed-urilor video ale unor NVR-uri, dar si servicii de telefonie VoIP/SIP prin solutii dezvoltate local. (Foarte multi clienti aveau solutiile de VPN deja cumparate si incorporate in produsele de securitate achizitionate anterior declansarii epidemiei de Coronavirus, dar nu le foloseau, fiiind acum interesati fie de extinderea solutiei de VPN sau de suportul echipei de pre-sales Veracomp in deploymentul VPN ori de achizitionarea de solutii de autentificare).

Cele mai multe cereri vin de la companii si organizatii cu peste 100 de utilizatori, din Bucuresti, Iasi, Sibiu, Brasov si Cluj, din sectoare precum telecomunicatii, bancar, sanatate si administratie publica.

La nivel global, dimensiunea reala a cresterii rapide si vaste a muncii la domiciliu cauzata de pandemia Covid-19 a fost dezvaluita de analizele realizate de NordVPN, care au indicat o crestere de 165% in utilizarea retelelor private virtuale de afaceri, vanzarile globale de solutii profesionale de VPN crescand cu aproape 600% din 11 martie 2020.

Furnizorii de solutii VPN de business, ale caror produse sunt acum integrate in dinamica muncii recent schimbata, au inregistrat o cerere masiva acum, cand lucratorii de pe intreg globul au primit instructiuni de a nu calatori si, in schimb, se conecteaza de la distanta la reteua companiei.

In Marea Britanie, de exemplu, s-a inregistrat o crestere de 48,1% a utilizarii VPN-urilor de afaceri in numai 12 zile. Forta de vanzari a solutiei de securitate cibernetica NordVPN a inregistrat un nivel de 400% in acel moment si este sigur ca tendinta urmeaza sa continue.

De asemenea, se pare ca, odata cu trecerea de la birou la munca de la distanta, a existat un efect negativ asupra productivitatii in Marea Britanie, orele de munca crescand cu o medie de doua ore pe zi, de la noua la 11 ore.

La nivel global, NordVPN a constatat ca SUA a inregistrat cea mai mare prelungire a timpului normal al zilei de lucru, cu minim trei ore in plus. Ca si in Marea Britanie, orele de lucru in Franta, Spania si Canada au crescut cu o medie de doua ore pe zi. In tari precum Danemarca, Olanda, Belgia si Austria, intervalul orelor de lucru zilnice a crescut in medie cu o ora.

Gradul de utilizare a solutiilor VPN de business in Olanda (240%), Canada (206%) si Austria (208%) a crescut cu peste 200%. Italia a inregistrat cea mai modesta crestere a utilizarii VPN-ului, cu doar 10.57%.

NordVPN a mai notat faptul ca din masa de lucru de la distanta din Marea Britanie, cresterea a fost determinata atat de utilizarea computerelor desktop (43%), cat si a aplicatiilor mobile (20%). Cea mai mare crestere a utilizarii la nivel de desktop, s-a inregistrat in Austria, unde aceasta a crescut cu pana la 161,15%. Chiar daca utilizarea aplicatiilor mobile in Olanda a urcat brusc cu 44%, peste granita, in Belgia, s-a inregistrat o scadere de 17% a utilizarii aplicatiilor mobile. Acestea fiind spuse, utilizarea desktopului a crescut cu 97%.

Articolul include date si informatii publicate in  Computer Weekly.

Cateva articole utile pentru a depasi aceasta perioada critica

Vedeti de asemenea

Cautati informatii